ارتقای رتبه همدان در طرح نسخ الکترونیک/ نیازمند همکاری پزشکان و داروخانه‌ها هستیم
13 دی 1399 - 12:54
بازدید 169
8

به گزارش گفتمان زاگرس:سعید فرجی در همدان با اشاره به وضعیت اجرای طرح نسخ الکترونیک در استان  همدان اظهار کرد: آمارهایی که ماه‌های اخیر داشتیم نشان می‌داد که همدان در لیست استان‌های رتبه آخر قرار دارد اما  تلاش کردیم بهبود یابد. وی با بیان اینکه طبق بررسی صورت گرفته عمده‌ترین دلیل مقاومت داروخانه‌ها بود که البته […]

پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس:سعید فرجی در همدان با اشاره به وضعیت اجرای طرح نسخ الکترونیک در استان  همدان اظهار کرد: آمارهایی که ماه‌های اخیر داشتیم نشان می‌داد که همدان در لیست استان‌های رتبه آخر قرار دارد اما  تلاش کردیم بهبود یابد.

وی با بیان اینکه طبق بررسی صورت گرفته عمده‌ترین دلیل مقاومت داروخانه‌ها بود که البته دلیل را نمی‌دانیم و هنوز مشخص نیست گفت: شاید هم این مراکز به نوعی حق داشتند و مشکلاتی وجود داشت.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه این طرح به نوعی مستلزم هماهنگی گسترده و وجود زیرساخت‌های لازم از  کامپیوتر گرفته تا اتصال به اینترنت در تمام مراکز بود خاطرنشان کرد: انصافا اقدام بزرگی بود و همه اینها باید دیده می‌شد و زیرساخت‌ها فراهم و فرهنگ‌سازی صورت می‌گرفت.

وی با تاکید به اینکه معتقدم طرح نسخ الکترونیک از طرح تحول نظام سلامت نیز بزرگتر است چراکه رویکردها را متفاوت می‌کند و هم موضوعات فرهنگی مطرح است و هم  مسئله اجتماعی و اقتصادی گفت: از همه مهمتر این بود که در حوزه سلامت تحولی صورت می‌گرفت که اگر به طور کامل اجرایی شود پزشک به راحتی با یک کد ملی اطلاعات لازم را در مورد بیمار نسبت به درمان‌هایی که از قبل داشته در یک پرنده الکترونیک سلامت می‌ببیند و بعد براساس آن بهترین تجویز را انجام می‌دهد.

فرجی با بیان اینکه اگر طرح نسخ الکترونیک کامل اجرایی شود سال‌های آینده درمان بیماران راحت می‌شود و از تحمیل هزینه به خانواده و جامعه نیز می‌کاهد افزود: این آنچنان کار بزرگ است که در بخش‌های مختلف نیاز به اقدامات جدی است.

وی با بیان اینکه معتقدیم پزشکان باید جدی وارد این طرح می‌شدند افزود: برای پزشکی که در روز صد مورد ویزیت انجام می‌دهد شاید مقرون به صرفه نبود که هزینه‌هایی داشته باشد و کامپیوتر مستقر کند که این یک مشکل کشوری بود و بزرگترین چالش ما.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان گفت: این ذهنیت برای داروخانه‌ها ایجاد شده بود که چون پزشکان نمی‌توانند این کار را انجام دهند و نسخ را کاغذی بنویسند تبدیل نسخ به الکترونیک برای آنها هم وقت‌گیر و هزینه بر است و از طرفی بیمه‌ها چون پزشکان را نتوانستند مجاب کنند تاکید به ما دارند در حالی که اینطور نبود و نباید مقاومتی می‌شد.

وی یادآور شد: از تیرماه نسخ کاغذی پزشک عمومی جمع شده و دیگر پایان ماه CD‌هایی مبنی بر اینکه چه تعداد نسخه نوشتند را به ما ارائه نمی‌دهند و می‌توانند از طریق سامانه به صورت آنلاین ویزیت را ثبت کنند.

فرجی با بیان اینکه وجود مشکلاتی در طرح نسخ الکترونیک باعث شد که جلساتی  برگزار کنیم و به این نتیجه برسیم که پزشکان را تشویق و مطالبات آنها را زودتر پرداخت کنیم و برای آنهایی هم که استحقاق سنجی داشتند زودتر این کار صورت گیرد افزود: چون از سوی پزشکان مشکلاتی در اجرای طرح دیده می‌شد این در داروخانه‌ها هم بروز می‌کرد که طی چند ماه با تعاملات صورت گرفته سعی کردیم آنها را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر تعاملاتی داشتیم و از پزشکان خواستیم نسخ را کامل بنویسند و مطالبات آنها را در اولیت قرار دادیم گفت: به داروخانه‌ها نیز این امکان را دادیم تا بتوانند نسخ را تبدیل کنند و قبلا فرصت زیادی داشتند تا این کار را انجام دهد اما اکنون طی روز این کار را انجام دهند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه ترجیح می‌دهیم نسخه آنلاین نوشته شود و به داروخانه برود و آنلاین نیز پیچیده شود گفت: کار بزرگی است که به  وجود فرد مسلط الکترونیکی نویس، دستگاه کامپیوتر، ارتباطات اینترنتی گرفته تا خوانش مراکز ارائه خدمت نیاز بود که البته امکان تامین به سرعت آن نبوده اما به تدریج کار صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تلاش ما این بوده در صورتی که پزشک به صورت آنلاین نسخه بنویسد در ۱۰ روز اول حداکثر بعد از آن ماه حق الزحمه را پرداخت کنیم و حتی کسانی که کار را شروع می‌کنند برای تشویق در اولویت پرداخت مطالبات هستند تصریح کرد: به دنبال این هستیم تشویق‌ها ادامه یابد و خوشبختانه کار خوب پیش می‌رود.

فرجی با بیان اینکه طرح نسخ الکترونیک هم جزو قوانین مجلس است که در قانون برنامه ششم توسعه آمده و طی دو سال اخیر  بودجه‌ای به آن اختصاص یافته و با هماهنگی استانداری و دانشگاه علوم کارهایی انجام می‌شود گفت: به نظرم دانشگاه علوم پزشکی خیلی در این کار پای کار نبود و انتظار داشتیم بهتر ورود کند چون در اصل تهیه پرونده الکترونیک سلامت وظیفه وزارت بهداشت است و به تبع دانشگاه علوم پزشکی‌ در استانها نماینده وزارت بهداشت هستند و  تکلیف آنهاست.

وی اضافه کرد: طبق قانون باید وزارت بهداشت و  دانشگاه علوم پزشکی پرونده الکترونیک را مستقر و بعد ما به عنوان بیمه سلامت و تامین اجتماعی پرداخت‌ها را در جهت استمرار این طرح انجام می‌دادیم که در حال حاضر بیمه‌ها این کار را پیش می‌برند که این کار سنگین بوده و انتظار داریم همکاران دانشگاه همکاری بیشتری داشته باشند و اگر مقاومتی از سوی مراکز درمانی و داروخانه‌ها وجود دارند آنها را مجاب و تاکید به اجرای طرح کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان بیان کرد: با وجود اینکه احساس می‌کنیم دانشگاه همراهی خوبی در این زمینه نداشته اما نسبتا وضعیت اداره‌‌کل بیمه سلامت در کشور بهتر شده و در حوزه نسخه‌نویسی الکترونیک جزو استان‌هایی که قبلا بعد از بیستم بودیم امروز جزو هفت استان اول هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه نسخه‌پیچی کمی عقب هستیم و قبلا  تا بیست و هفتم تنزل پیدا کردیم اما با جلساتی که برگزار شد و طبق هماهنگی صورت گرفته به استان پانزدهم رسیدیم و به نوعی در جایگاه خود قرار گرفتیم که امیدواریم با تلاش مجموعه آن را ارتقا دهیم.

فرجی خاطرنشان کرد: امیدواریم جزو استان‌های برتر باشیم چرا که معتقدیم نسخه‌نویسی الکترونیک یک تحول و خدمت ماندگار در حوزه سلامت برای مردم است و کمک بسیاری در ساماندهی وضعیت خواهد داشت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.