برنامهای که با بودجه بیت المال تولید میشود باید هدف آن مخاطب باشد ولی گویا شبکه ۳ و در صدر آنها آقای فروغی (مدیر شبکه) حتی دلیل بدیهی تولید یک برنامه را هم نمیدانند یا میدانند و …
عصر ایران ؛ نهال موسوی – برنامه هفت شب گذشته ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد بر روی آنتن رفت و تقریبا ساعت 4 و ۵۰ دقیقه صبح تمام شد. پرسش این است که این برنامه تخصصی سینما در ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد (تقریبا کم بیننده ترین زمان تلویزیون) اصلا قرار است برای چه پخش شود؟ بود و نبود چنین برنامه ای اصلا چه فرقی دارد؟!
حال شاید گفته شود شب گذشته به دلیل طولانی شدن برنامههای مربوط به بزرگداشت شهید سردار سلیمانی چنین اتفاقی رخ داده است ولی واقعیت این است که مرور زمان پخش برنامه هفت نشان میدهد که این اتفاق محدود فقط به آخرین برنامه نیست :
۶ دی ماه (هفته قبل) ساعت شروع پخش 12 نیمه شب
۲۹ آذر ( ۲ هفته قبل) ساعت شروع پخش ۱ و ۱۰ دقیقه بامداد
۲۲ آذر ( ۳ هفته قبل) ساعت شروع پخش ۱۲ و ۵ دقیقه بامداد
۱۵ آذر ( ۴ هفته قبل)ساعت شروع پخش 12 و ۲۸ دقیقه بامداد و …
برنامه ۷ از ابتدای شروع به کارش تا به امروز چند بار دچار تغییر شده است ابتدا با فریدون جیرانی شروع بکار کرد و بعد از او محمود گبرلو سکان آن را در دست گرفت و بعد از گبرلو، بهروز افخمی عهده دار آن شد و در سال ۹۶ فقط ۱۰ روز همزمان با جشنواره فجر پخش شد که رضا رشیدپور آنرا اجرا کرد و بعد از آن از سال ۹۷ برنامه ۷ به تهیه کنندگی مجتبی امینی و اجرای محمد حسین لطیفی پخش شد و البته میز نقد هم به مسعود فراستی سپرده شد تا هر بار همراه با ۲ منتقد دیگر به نقد فیلم میپردازند. (آیتم نقد برنامه هفت شب گذشته حدود ساعت ۴ صبح تازه شروع شد!)
برنامه هفت برنامهای تخصصی درباره هنر هفتم است و بهترین اتفاق آنست که یک مجله تصویری متنوع باشد با شیوه درست خبررسانی مستقیم و شنیدنی و تحلیلهای بیطرفانه، و برنامهای مرجع باشد برای ارائه نظریات متفاوت سینمایی بدون اینکه از زاویه نگاه خاصی برخوردار باشد.
حال اینکه سری جدید برنامه هفت با اجرای محمدحسین لطیفی و تهیه کنندگی مجتبی امینی تولید میشود و دیگر برنامه زنده نیست و ضبط شده است بماند اما باید یادآوری کرد که تولید برنامه ۷ با بودجه بیت المال به جهت آگاهی رساندن و تاثیر گذاری بر مخاطب است نه این که فقط در لیست پخش اسمی از آن وجود داشته باشد.
برنامهای که با بودجه بیت المال تولید میشود باید هدف آ مخاطب و دیده شدن باشد ولی گویا دوستان شبکه ۳ و در صدر آنها آقای فروغی (مدیر شبکه) اساسا حتی دلیل بدیهی تولید یک برنامه را هم نمیدانند و یا میداند و از این شیوه جدید برای دیده نشدن بهره میگیرند.
فقط هفت وجود دارد چون از قبل بوده یا باید باشد، ساعت۱ و نیم نصف شب تا ۵ صبح!
این اقدام از منظر آنها شاید بی احترامی به سینما یا لجبازی با سینماست ولی از منظر واقعی فقط نشانگر بیسوادی، بی دغدغه و بی برنامه بودن است و البته در نهایت هدر دادن پول بیت المال است.
آیا شان یک برنامه برای برنامه سازان هیچ اهمیتی ندارد؟ تولید کنندگان برنامه هفت از پخش برنامه در چنین ساعتی راضی هستند؟ قطعا راضی هستند که با این رویه هر هفته در برنامه هم حضور دارند.
آنها احتمالا میگویند چه کار به ما دارید ما این گوشه نشستهایم و داریم نان و ماست خودمان را میخوریم ولی واقعیت این است که شان و جایگاه هر برنامهای را عوامل آن مشخص میکند از کیفیت تولید تا تن دادن به انواع و اقسام بازیها و …
تنها توصیهای که میتوان کرد این است که برنامه ۷ را متوقف کنید چون با این رویه فقط یک پول بیخودی دارید خرج میکنید.
دیگر سخن ازکیفیت و یا محتوای برنامه، شکل اجرا مجری، سینمایی بودن آیتمها، اهمیت موضوعات مطرح شده در برنامه نیست، حرف از این است که با این تفاسیر بهتراست که تولید نکنید.
آقای فروغی و دوستان خوشحال باشید که خوب توانستید یک برنامه در مورد سینما را خنثی و بیخاصیت کنید! برنامه هفت بود یا نبودش هیچ فرقی به حال سینمای ایران، تلویزیون و مخاطب ندارد.
فقط یک پولی به برخی از دوستان میرسد، حق داریم بگوییم نوش جانشان یا خیر؟
بیشتر بخوانید:
جوابیه سازمان سینمایی به “برنامه هفت” درباره «خانه پدری»برنامه هفت؛ بود و نبودش فرقی نداردقتل «برنامه هفت» در تلویزیون!