کردستانی‌ها بیش از ۱۹ هزار واحد خون اهدا کردند
19 دی 1399 - 5:10
بازدید 118
11

مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذر ۲۳ هزار و ۸۸ داوطلب برای اهدا خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه و ۱۹ هزار و ۴۳۹ موفق به اهدا خون شدند. به گزارش گفتمان زاگرس؛محمدسعید کریمیان اظهار داشت: با وجود کاهش آمار مراجعان برای اهدا خون در استان بخاطر شیوع کرونا، […]

پ
پ

مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذر ۲۳ هزار و ۸۸ داوطلب برای اهدا خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه و ۱۹ هزار و ۴۳۹ موفق به اهدا خون شدند.

به گزارش گفتمان زاگرس؛محمدسعید کریمیان اظهار داشت: با وجود کاهش آمار مراجعان برای اهدا خون در استان بخاطر شیوع کرونا، نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی به خون و فرآورده های خونی تامین و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه از مجموع افراد موفق به اهدا، ۱۷هزار و ۹۱۵ نفر مرد و یک هزار و ۵۲۴ نفر زن بودند افزود: امسال سه هزار و ۱۱۸ نفر برای بار اول اقدام به اهدای خون در استان کرده‌اند و  ۹ هزار و ۶۹۰ داوطلب مستمر و پنج هزار و ۴۴۵ داوطلب هم سابقه اهدای حداقل یک بار داشته‌اند.

مدیرکل انتقال خون کردستان افزود: ۱۶ هزار و ۴۴۴ نفر از داوطلبان در سنندج برای اهدا خون مراجعه و ۱۳ هزار و ۶۵۷ نفر آنان موفق به اهدا خون شدند و ۶ هزار و ۶۴۴ نفر هم در پایگاه سقز اقدام کردند که پنج هزار و ۷۶۴ نفر موفق شدند تا خون خود را اهدا کنند.

وی تاکید کرد: حدود ۱۴۰ بیمار تالاسمی و تعدادی بیمار هموفیلی و سرطان خون نیازمند دریافت مستمر خون هستند لذا می‌طلبد تا اهدا کنندگان این بیماران را در طول سال فراموش نکنند.

کریمیان با تاکید بر اینکه اهدای خون هیچ تاثیری در تضعیف سیستم ایمنی بدن ندارد، یادآور شد: اهدای خون موجب جایگزینی گلبول‌های جدید می‌شود و به تحریک سیستم ایمنی و تقویت آن کمک شایانی می‌کند.

مدیرکل انتقال خون کردستان افزود: در قالب شبکه خونرسانی کشور، چندین مرحله ارسال محموله خون به استان‌های نیازمند به خون از جمله به خوزستان، سیستان و بلوچستان و دیگر استان‌های همجوار انجام شده است.

کریمیان با اطمینان خاطر به داوطلبان اهدای خون مبنی بر اینکه کرونا از راه خون و فرآوردهای خونی منتقل نمی‌شود، اظهار داشت: تمام مراجعان قبل از خونگیری آزمایش لازم برای ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا را انجام می‌دهند.

وی نیاز به خون را نیازی همیشگی اعلام کرد و یادآور شد: بیماران خاص مانند مبتلایان به سرطان خون، تالاسمی و مصدومین حوادث رانندگی و مادران باردار از مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن هستند.

مدیرکل انتقال خون کردستان هدف سازمان انتقال خون ایران را دستیابی به آمار جمع آوری بیش از ۹۰ درصد خون های اهدایی از اهداکنندگان مستمر و با سابقه اعلام کرد و گفت: کردستان در زمینه دستیابی به این هدف پیشتاز است.

وی اضافه کرد: انتقال خون کردستان در حال حاضر ۹۹.۵ درصد خون‌های دریافتی خود را از اهدا کنندگان مستمر و با سابقه دریافت می‌کند.

کریمیان با یادآوری اینکه انتقال خون کردستان با همراهی اهداکنندگان خون توانسته در بسیاری از شاخص‌ها رتبه‌های برتر کشوری را کسب کند استمرار حضور مردم نوعدوست استان را با هدف نجات جان بیماران و دستیابی به افق‌های پیش رو خواستار شد.

وی از جمعیت نوعدوست اهداکنندگان خون در استان خواست اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند و تاکید کرد: خون فاقد جایگزین در علوم پزشکی است و تنها راه تامین آن اهدای بدون چشمداشت از سوی مردم است و با توجه به فصل سرما و برودت هوا و نیز شیوع کرونا، مردم بیماران نیازمند به خون را نباید فراموش کنند چرا که زندگی آنان به ایثار همنوعانشان بستگی دارد.

از هر کیسه خون، سه فرآورده شامل گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما تولید می‌شود که هر فرآورده جان یک بیمار را نجات می‌دهد.

انتقال خون کردستان دارای دو مرکز ثابت در شهرستان های سنندج و سقز است و خون مورد نیاز ۱۷ مرکز درمانی استان را تامین می‌کند.

ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.