رئیس شورای شهر اهواز گفت: شورای شهر یک طرح با قید فوریت و اثرگذار را پیشبینی کرد که اگر ۱۰۰ درصد این طرح اجرا میشد، امسال آبگرفتگی در اهواز به وجود نمیآمد.
به گزارش گفتمان زاگرس؛ عبدالزهرا سنواتی اظهار کرد: بعد از سیل اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ همه اقدامات شورای شهر باید به اطلاع شهروندان برسد و آنچه امروز خروجی این جلسه خواهد بود، قطعاً به صورت مستند ارائه میشود.
وی افزود: بنا به اعلام کارشناسان حداقل در طول ۱۰۰ سال گذشته این سیلها بیسابقه بوده است و بعد از این سیلها دستگاههای مختلف آمادگی لازم را برای این زمینه نداشتند.
رئیس شورای شهر اهواز ادامه داد: در چند ماه درگیر سیلاب و حتی پساسیلاب بیش از ۶۰ کیلومتر سیل بند در شرق و غرب اهواز به عرض سه متر و ارتفاع بالای پنج متر احداث شد؛ در پساسیل نیز برای تمیزی و پاکسازی شهر به زمان بسیاری لازم بود.
سنواتی یادآور شد: اولین بارندگی سیلآسای اهواز و بیشترین آبگرفتگی در تاریخ ۲۵ آذرماه ۹۸ به وقوع پیوست که بیش از ۷۰ میلیمتر بارندگی در این شهر به وجود آمد و بیشتر مناطق شهری نیز دچار آبگرفتگی شدند.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ مهرماه ۹۸ اولین جلسه پیگیری برای پیشبینی حوادث طبیعی توسط شورای شهر اهواز برگزار شد، اضافه کرد: این شورا دو ماه قبل از بارندگی پیشبینیهای لازم را در این راستا داشت و برای رفع آبگرفتگیها اقدام مشترکی را میان آبفا و شهرداری اهواز و با نظارت این شورا و حوزه شهری معاونت عمرانی استانداری را برنامهریزی کرد.
رئیس شورای شهر اهواز عنوان کرد: با وجود وضعیت بد اقتصادی کشور اما شورای شهر یک طرح با قید فوریت و اثرگذار را پیشبینی کرد که اگر ۱۰۰ درصد این طرح اجرا میشد، امسال آبگرفتگی در اهواز به وجود نمیآمد؛ هرچند که بنا به اعلام سازمان آب و برق امسال حجم آبگرفتگی ۲۰ درصد سال گذشته بوده است.
سنواتی با بیان اینکه کارگروه مشورتی دفع آبهای سطحی با حضور معاونان آب و برق، شورای شهر و شهرداری تشکیل و جلسات بسیاری را در این راستا برگزار کردند، افزود: این طرح ضربتی کارشناسی شده و امروز همین طرح که چکیدهای از طرح جامع آبهای سطحی و فاضلاب کلانشهر اهواز است، مهمترین راهحل مشکل برای این شهر محسوب میشود.
وی در ادامه گفت: اگر این طرح قبل از بارندگی اجرا میشد، این حجم از آبگرفتگی در سطح شهر اهواز به وجود نمیآمد.
سنواتی با اشاره به اینکه برای برخورد با دستفروشهای بلوار کارگر منطقه گلستان شهرداری هیچ هماهنگی با شورای شهر نداشت، اظهار کرد: اما با این حال تعدادی از آنها برای اعتراض به شورا مراجعه داشتند که شورای شهر نیز این امر را پیگیری کرد.
رئیس شورای شهر اهواز با عنوان اینکه برای این دستفروشان مکانی در بازارچه احداث نشده بود، تأکید کرد: جایی که سد معبر شود باید با ابزار لازم برخورد کرد و شورای شهر به هیچ عنوان راضی به برخورد با قوه قهریه نیست مگر جایی که نیاز باشد آن هم باید با حکم قانونی انجام شود.
وی اضافه کرد: از شهرداری اهواز انتظار میرفت که تذکر لازم را در این خصوص انجام دهد چرا که وسایل تعدادی از این دستفروشان از بین رفته است؛ شورای شهر به شهرداری بابت این برخورد تذکری داده است.
سنواتی در واکنش به اینکه شهرداری اهواز پروژهها را بدون اینکه به سرانجام برسند، یکی پس از دیگری شروع میکند و باعث زخمی شدن شهر میشود، گفت: تعریف و تمجید زیاد برای شهرداری و یا متقابلاً سیاه نمایی از انجام نشدن اقدامات اصلاً خوب نیست.
رئیس شورای شهر اهواز در خصوص فسخ قرارداد متروی اهواز بیان کرد: انجام این کار روند قانونی خاص خودش را دارد ولی اگر مشکلی بین پیمانکار و کارفرما رخ دهد، شورای عالی فنی وزارت کشور باید داوری کند ولی شهرداری اهواز تقاضای فسخ قرارداد را داشت و این شورا جایگاهی برای داوری نداشت و باید روند قانونی خود را طی میکرد.
وی اظهار کرد: برای شهردار اهواز حکمی صادر شده است که صلاح قوه قضائیه بود و دستگاه قضائی خودش قضات خوبی دارد که میتوانند کارشناسانه بررسی لازم را در این زمینه انجام دهند؛ فعلاً برای تصمیمگیری در این خصوص زود است چرا که این رأی جایی برای فرجام دارد ولی در نهایت همه تابع قانون هستند و به حکم دستگاه قضا تمکین میکنند.
مهر