همه چالش‌های صنعت نساجی کرمانشاه
24 دی 1399 - 4:16
بازدید 161
9

صنعت نساجی در استان کرمانشاه صنعتی دیرینه است. کارخانه کشمیر و کرپ ناز از کارخانه‌های قدیمی استان در این زمینه‌اند که برخی از آنها برای همیشه تعطیل شده و برخی دیگر به سختی سرپا ایستاده‌اند. به گزارش گفتمان زاگرس؛دانشگاه رازی کرمانشاه، امروز(۲۳ دی) میزبان میزگرد “بررسی صنعت نساجی استان کرمانشاه و چشم‌انداز پیش روی آن” […]

پ
پ

صنعت نساجی در استان کرمانشاه صنعتی دیرینه است. کارخانه کشمیر و کرپ ناز از کارخانه‌های قدیمی استان در این زمینه‌اند که برخی از آنها برای همیشه تعطیل شده و برخی دیگر به سختی سرپا ایستاده‌اند.

به گزارش گفتمان زاگرس؛دانشگاه رازی کرمانشاه، امروز(۲۳ دی) میزبان میزگرد “بررسی صنعت نساجی استان کرمانشاه و چشم‌انداز پیش روی آن” بود که با حضور اعضای هیات علمی این دانشگاه و جمعی از فعالان این صنعت برگزار شد.

توسعه صنعت پوشاک راه نجات بیکاری کرمانشاه

به گزارش ایسنا، علیرضا دبیریان مسئول زنجیره ارزش پوشاک استان کرمانشاه و عضو هیات علمی دانشگاه رازی درباره وضعیت صنعت نساجی در استان با بیان اینکه مسئولین قبلی کرمانشاه اعتقادی به صنعت نساجی نداشتند، گفت: همین امر باعث شد چند کارخانه خوبی که در زمینه صنعت نساجی داشتیم و به دلیل قدیمی شدن تجهیزات تا حدودی مستهلک شده بود، به جای نوسازی جمع‌آوری شود و شاهد تعطیلی آنها باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر اراده خوبی برای توسعه صنعت پوشاک در استان شکل گرفته و مسئولین بعد از سال‌ها به این موضوع ایمان آورده اند که توسعه صنعت پوشاک تنها راهکار حل معضل بیکاری استان کرمانشاه است.

مسئول زنجیره ارزش پوشاک استان کرمانشاه از برنامه کلی که برای توسعه صنعت پوشاک کرمانشاه نوشته شده یاد کرد و با اشاره به اینکه برخی بخش‌های این برنامه اجرایی شده و بخش دیگری از آن نیز در دست اقدام است، افزود: برای تدوین این برنامه از تجارب استان‌های موفق در صنعت پوشاک مانند اصفهان و قم استفاده و با اتحادیه‌های مربوطه در استان نیز جلسات متعددی برگزار شده است.

دبیریان از چند چالش مهمی که پیش روی صنعت پوشاک استان وجود دارد هم یاد کرد و ادامه داد: پراکندگی واحدهای تولیدی یکی از مهمترین این موارد است که مقرر شد با همکاری شهرداری و استانداری یک بازارچه مشخص برای تجمیع واحدهای تولیدی پوشاک و عرضه محصولات آنها در نظر گرفته شود.

وی بازاریابی را نیز یکی دیگر از مشکلات صنعت پوشاک استان دانست و عنوان کرد: برای این منظور نیازمند تبلیغات گسترده، نه تنها در کرمانشاه، بلکه در استان‌های همجوار هستیم.

عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معضلات صنعت پوشاک استان نبود نیروی کار ماهر و توانمند است که در این زمینه نیز پیگیری‌های انجام شده تا آموزش‌های فنی و حرفه‌ای  از روش‌های خیاطی خانگی به روش دوخت و دوزهای صنعتی تغییر یابد.

دبیریان با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنعت پوشاک کمبود بودجه و عدم تامین منابع مالی است، یادآور شد: تسهیلاتی نیز برای کمک به واحدهایی که قرار است در این زمینه فعال شوند در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه هنوز در زمینه توسعه حرفه‌ای صنعت پوشاک فقیر است، تاکید کرد: برای اینکه از این شرایط خارج شویم رایزنی‌هایی هم انجام شده که برخی از برندهای مطرح کشور در زمینه تولید پوشاک به استان بیایند.

کرمانشاه از مستعدترین استان‌های کرمانشاه در صنعت پوشاک

دکتر وحید بابااحمدی یکی دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز توسعه صنعت نساجی در استان را نیازمند دسته‌بندی مناسب این صنعت و نگاه مجزا بر هر یک  از این بخش‌ها دانست و گفت: این بخش‌ها شامل محصولات سنتی و صنایع دستی، محصولات رایج و کاربردی، پوشاک، محصولات با کارایی بالا، ماشین آلات و تجهیزات و تامین مواد اولیه است.

وی معتقد است، استان‌های موفق در صنعت نساجی کشور مانند یزد و اصفهان  بر این دسته‌بندی‌ها خصوصا در زمینه محصولات رایج و کاربردی بیشتر تمرکز داشته اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی با بیان اینکه استان کرمانشاه نیز با وجود داشتن سابقه طولانی در زمینه صنعت پوشاک هنوز جوان است، تاکید کرد: این در حالی است که کرمانشاه یکی از مستعدترین استان‌های ایران در زمینه صنعت پوشاک به شمار می‌رود.

بابااحمدی معتقد است، یکی از جنبه‌های این استعداد مربوط به تنوع پوشش در منطقه غرب کشور از جمله استان‌ کرمانشاه است که بجز استان‌های شمالی در کمتر استان دیگری از کشور دیده میشود.

وی راهکارهایی برای کمک به توسعه این استعداد ارائه داد و افزود: برای پرورش دادن این استعدادها ابتدا باید از طریق شرکت‌های دانش بنیان عمل کنیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی توجه به آموزش نیروی کار در قالب همین شرکت‌های دانش بنیان را نیز ضروری دانست و تاکید کرد: این شرکت‌های دانش بنیان به حمایت‌های مالی و دریافت تسهیلات هم نیاز دارند.

بابااحمدی با بیان اینکه برای توسعه صنعت پوشاک استان نیازمند تکمیل زنجیره مواد اولیه هم هستیم، یادآور شد: کرمانشاه در این بخش نیز ظرفیت قابل توجهی دارد و الیاف پروتئینی یا پشم سنجابی تولیدی استان از بهترین برندها محسوب می‌شود که متاسفانه اکنون به شیوه‌های دلالی از استان خارج می‌شود.

بازار پوشاک ۵ استان غربی، ۲۰ هزار شغل برای کرمانشاه ایجاد می‌کند

حمزه احمدی یکی از فعالان صنعت نساجی استان کرمانشاه نیز صنعت پوشاک را تنها راهکاری دانست که می‌تواند معضل بیکاری استان را حل کند و ادامه داد: کشورهایی مانند ترکیه، چین، اندونزی و مالزی  از این طریق بیکاری خود را مرتفع کرده اند.

وی با بیان اینکه صنعت پوشاک نسبت به بسیاری از صنایع دیگر سرمایه‌گذاری کمتری نیاز دارد و زودبازده است، خاطرنشان کرد: برای استانی مانند کرمانشاه با این نرخ بیکاری، صنعت پوشاک و نساجی بسیار مهم است.

مدیرعامل شرکت سانیار از ظرفیت‌های پوشاک و صنعت نساجی در کرمانشاه یاد کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین این ظرفیت‌ها بازار مصرف ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون “ثوب” پوشاک پنج استان غرب کشور است که اکنون در اختیار تولیدات چینی یا دیگر استان‌ها است و به خوبی می‌توانیم از آن بهره ببریم.

احمدی معتقد است، پوشش دادن این بازار می‌تواند به راحتی برای نزدیک به ۲۰ هزار نفر شغل ایجاد کند.

وی از بازار خوب کشور عراق در نزدیکی کرمانشاه هم یاد کرد که می‌توانیم به جهت قیمت تمام شده پایین تولید، بخشی از این بازار را نیز پوشش دهیم و تاکید کرد: فقط در همین منطقه ۴۰ میلیون نفر جمعیت کُرد داریم که اگر تامین تنها ۱۰ درصد لباس کردی آنها را انجام دهیم، به راحتی امکان ایجاد ۱۰ واحد ۱۵۰ نفره تولید پوشاک در استان وجود دارد.

این فعال صنعت پوشاک توسعه این صنعت را نیازمند حمایت‌های مالی و وجود سرمایه‌گذاران توانمند دانست و گفت: متاسفانه کسانی که در صنعت پوشاک فعالیت دارند آنقدر حمایت نشده اند که اکنون بتوانند کسب و کار خود را توسعه دهند.

احمدی از سخت‌گیری‌هایی که برای پرداخت تسهیلات بانکی به صنعت پوشاک وجود دارد هم یاد کرد و ادامه داد: سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بانک کشاورزی برای پرداخت به متقاضیان صنعت پوشاک و نساجی استان اختصاص یافت که ۳۸۰ نفر متقاضی دریافت تسهیلات بودند، اما به دلیل روند طولانی کار حتی یک نفر هم برای نمونه موفق به اخذ تسهیلات حتی تا حد ۲۰ میلیون تومان هم نشد.

گودرز خانمحمدی نماینده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این نشست از وجود ۱۷ واحد دارای مجوز در حوزه صنعت نساجی در کرمانشاه یاد کرد و ادامه داد: این واحدها در زمینه پارچه، نخ، فرش و … فعالند.

وی ادامه داد: برخی از این واحدها مانند مجموعه کرپ ناز سابقه طولانی در فعالیت صنعت نساجی دارند که البته این مجموعه برای مدتی با مشکلات زیاد مواجه بود، اما اکنون انقلابی در این واحد تولیدی ایجاد شده و حتی به دنبال ایجاد طرح توسعه چادر مشکی است.

ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.