تعاونی‌های توسعه و عمران در چهارمحال و بختیاری تاسیس می‌شود
30 دی 1399 - 12:14
بازدید 114
9

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان تاکنون از وجود تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی بی‌بهره بوده است، گفت: با این وجود این تعاونی‌ها به زودی در شهرستان‌های خانمیرزا و شهرکرد تاسیس می‌شود. به گزارش گفتمان زاگرس:حفیظ‌الله فاضلی افزود: اگرچه قانون تاسیس تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی از […]

پ
پ

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان تاکنون از وجود تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی بی‌بهره بوده است، گفت: با این وجود این تعاونی‌ها به زودی در شهرستان‌های خانمیرزا و شهرکرد تاسیس می‌شود.

به گزارش گفتمان زاگرس:حفیظ‌الله فاضلی افزود: اگرچه قانون تاسیس تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی از سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده است اما از سال ۱۳۹۷ بر اساس توافق‌نامه همکاری وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شکل‌گیری این تعاونی‌ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: بر اساس این توافق‌نامه‌ با بهره‌گیری از ظرفیت فرمانداری‌ها، روند تاسیس تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی در کشور از سرعت بیشتری برخوردار شده به‌طوری که طی سالهای اخیر ۱۰۴ شرکت در ۲۷ استان کشور تاسیس شده است اما این مهم هنوز در استان چهارمحال و بختیاری محقق نشده است.

فاضلی، مشارکت فرمانداران و نهادینه‌سازی فرهنگ تعاون در استان را لازمه شکل‌گیری تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی عنوان کرد و گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها در شهرستان‌های خانمیرزا و شهرکرد، اقداماتی در این خصوص انجام شده و روند تاسیس تعاونی‌ها در جریان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری به اشاره به اهمیت تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی در تامین منافع عمومی، اظهار داشت: این تعاونی‌ها با هدف رشد و توسعه شهرستان‌ها، هدایت منابع مردمی به بخش‌های تولیدی، بسترسازی برای ورود بخش‌های تعاونی و خصوصی به فعالیت‌های اقتصادی و انجام طرح‌هایی که به سبب رانت‌زا بودن امکان واگذاری آن به بخش خصوصی وجود ندارد، شکل گرفته‌ است.

فاضلی با بیان اینکه طبق اساسنامه، تعداد اعضای لازم برای ثبت تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی باید نیم درصد از جمعیت هر شهرستانی باشد، خاطرنشان کرد: پس از ثبت تعاونی، هر تعداد از مردم شهرستان می‌توانند در این تعاونی عضو شده و در منافع حاصل از آن شریک شوند.

وی خاطرنشان کرد: دولت و سازمان‌های وابسته می‌توانند فعالیت‌ها، زمین‌ها و املاک قابل واگذاری در بخش‌های تولیدی، توزیعی و خدماتی را از طریق ترک تشریفات مزایده در اختیار این تعاونی‌ها قرار دهند، از این‌رو فرصت مناسبی است تا منافع حاصل از این برون‌سپاری‌ها نصیب همه مردم منطقه شود.

فاضلی افزود: امید است با اهتمام بیش از پیش فرمانداران، روند شکل‌گیری تعاونی‌های توسعه و عمرانی شهرستانی در دیگر شهرستان‌های استان نیز آغاز شود و دست‌کم در هر شهرستانی یک تعاونی شکل گیرد.

در برنامه پنجم توسعه سهم تعاونی‌ها در اقتصاد به ۲۵ درصد افزایش یافته است اما بر اساس آخرین اظهارات معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سهم در حال حاضر به پنج درصد هم نمی‌رسد.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر است.

ایرنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.