حشمت الله صمیمی دوست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد میگوید: در ۱۰ ماهه امسال حدود ۷ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشتیم در حالی این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون دلار بوده است.
به گزارش گفتمان زاگرس:کهگیلویه و بویراحمد با داشتن پتانسیلهای مناسب در بخشهای مختلف از جمله ۲۰ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آبهای سطحی، ۲۰ درصد جنگلهای زاگرس، ۳۰۰ جاذبه کم نظیر طبیعی و اراضی حاصلخیز برای کشاورزی و اراضی شیب دار برای توسعه باغات هنوز در زمینه صادرات غیر نفتی حرفی برای گفتن ندارد.
سالانه ۱۲۰ هزار تن سیب درختی از نوع زرد و قرمز، ۴۰ هزار تن انگور، ۵۳ هزار تن لیمو ترش و ۱۲ هزار تن گردو و ۲۵۱ مزرعه پرورش تولید ماهی با تولید سالانه ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که در این زمینه صادرات صفر است.
«آسه» تنها شرکت صادراتمحور کهگیلویه و بویراحمد بوده و شرکت سیمان مارگون از سایر گمرکات کشور کالاهای خود را به خارج از کشور صادر میکند و در آخر آمار صادرات غیر نفتی استان در بین دیگر استانهای کشور با داشتن پتانسیلهای به مراتب پایین تر از محلی از اعراب ندارد.
جالب اینجاست کالاهایی شامل برنج اروگوئهای، چیپس، یک محصول پتروشیمی و پودر اوره به اسم استان کهگیلویه و بویراحمد از سایر گمرکات به خارج از کشور صادر میشود در حالی هرگز در این استان تولید نشدهاند اما به اسم این استان به خارج از کشور صادر میشوند.
حشمت الله صمیمی دوست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد میگوید: در ۱۰ ماهه امسال حدود ۷ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشتیم در حالی این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: یکی از واحدهایی که در مسیر افزایش ۴۰ درصدی صادرات استان در ده ماهه امسال نسبت به مدت ۱۲ ماهه سال گذشته تاثیر بسزایی داشته کارخانه سیمان مارگون بوده است.
صمیمیدوست با اشاره به مشکلات کارخانه سیمان مارگون گفت: گرچه این کارخانه برای تامین قطعات و تجهیزات لازم به دلیل تحریم ها با مشکلات عدیده روبرو بوده، اما همت مدیران و پرسنل باعث افزایش تولید و صادرات در این کارخانه شده، و از همه دستگاه های اجرایی انتظار همکاری با این واحد صنعتی را داریم.
معاون امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مشکلات تعاونیها در استان گفت: در سفر هیئت وزارت کار به استان مقرر شد که بانک توسعه تعاون، تعاونی های دارای مشکل را از نظر پرداخت تسهیلات کمک کند.
صمیمیدوست بیان کرد: تفاهم نامههایی بین ادارات با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شده و افراد متقاضی راه اندازی کسب و کار میتوانند با مراجعه به اداره تعاون برای استفاده از مزایای این تفاهم نامه اقدام کنند.
وی تصریح کرد: در بخش تسهیلات کرونا اگر کسانی در سامانه ثبت نام کرده و موفق به دریافت تسهیلات نشدهاند، به بانک ها جهت دریافت تسهیلات مراجع کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: در بحث اشتغال روستایی و عشایری مبلغ ۳۳۶ میلیارد تومان به استان تخصیص داده شده بود که از این مبلغ ۹۴ درصد آن به متقاضیان پرداخت شده است.
بیشتر بخوانید:
ظرفیت مغفول گیاهان دارویی در توسعه اقتصادی/ اول راهیم!
چشمانداز توسعه در کهگیلویه و بویراحمد با اجرای هزار و ۲۴۴ طرح اقتصادی