کردستان در تورم نقطه به نقطه جایگاه مناسبی ندارد
14 اسفند 1399 - 13:58
بازدید 254
10
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت:در ماه گذشته استان پانزدهم از لحاظ تورم در کشور بودیم اما در تورم نقطه به نقطه جایگاه کردستان بسیار مناسب نیست و متاسفانه در برخی محافل و رسانه‌ها بیشتر نقاط منفی بزرگنمایی می‌شود که خود نوعی لطمه زدن به استان است.
پ
پ

به گزارش گفتمان: بهرام نصرالهی‌زاده ‌در جلسه شورای اداری استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: بزرگترین کارهای زیر بنایی استان در سال‌های اخیر که با سخت‌ترین مشکلات کشور در بخش‌های اعتباری همراه بوده، انجام گرفته است.

وی افزود: در یک‌سال گذشته قریب به یکصد میلیارد تومان اعتبار به پروژه راه‌آهن استان تعلق گرفته که در تاریخ استان مثال‌زدنی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: متاسفانه هستند افرادی که در استان فقط جنبه‌های منفی را می‌بینند و به کارهای انجام شده بی‌اعتنا هستند.

وی خاطرنشان کرد: در ماه گذشته استان پانزدهم از لحاظ تورم در کشور بودیم  اما در تورم نقطه به نقطه جایگاه کردستان بسیار مناسب نیست و متاسفانه در برخی محافل و رسانه‌ها بیشتر نقاط منفی بزرگنمایی می‌شود که خود نوعی لطمه زدن به استان است.

نصراللهی‌زاده اعلام کرد: استان کردستان در بودجه سال۱۴۰۰ استان سوم از لحاظ جذب اعتبار است به گونه‌ای که شاهد رشد ۷۶درصدی در جذب اعتبارات برای استان هستیم.

وی ادامه داد: پروژه آبرسانی برای سنندج با توجه به اینکه اصلا ردیف بودجه نداشت برای سال آینده یکصد میلیارد تومان ردیف بودجه برای آن در نظر گرفته شد که نشان‌دهنده فعالیت برای استان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان تصریح کرد: علی‌رغم اینکه در برخی از حوزه‌ها هنوز خیلی مشکل داریم اما در بسیاری از زیرساخت‌های استان کارهای بسیار خوبی در حال انجام است.

وی افزود: ۹۸درصد فاضلاب استان کردستان جمع‌آوری می‌شود و این در حالی است که میانگین کشوری این بخش ۵۰درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان به شهرهای تحت پوشش گاز استان اشاره و گفت: ۹۸درصد جمعیت استان تحت پوشش گازرسانی قرار دارند.

وی عنوان کرد: در بخش زیرساخت ‌های درمانی و بیمارستانی وضعیت استان نسبت به میانگین کشور بسیار بهتر است.

نصراللهی ‌زاده افزود: آنچه مسلم است این است که کارهای بسیار اساسی در استان انجام شده و نباید با بُلد کردن بیشتر نقاط منفی که قطع به یقین کم نیستند امید را در جامعه از بین برد.

وی تصریح کرد: دامن زدن به احساس تبعیض و بی‌توجهی برای استان نه تنها سازنده نیست بلکه می‌تواند مخرب هم باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان با بیان اینکه هر ساله در جشنواره شهید رجایی عملکرد دستگاه‌ها در دو بخش شاخص‌های عمومی و اختصاصی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: امسال ۵۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی موظف به شرکت در این جشنواره هستند.

وی اظهار داشت: برخی از دستگاه‌ها متاسفانه در بحث مستند سازی کارهایی که انجام داده‌اند سستی دارند که امیدواریم عملکرد بهتری در آینده داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان اعلام کرد: در گروه‌ دستگاه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی؛ اداره‌کل آموزش و پرورش استان در جشنواره شهید رجایی بر اساس شاخص‌های موجود موفق به کسب رتبه برتر شد.

وی اذعان داشت: در گروه تولیدی و خدمات‌رسان اداره‌کل دامپزشکی استان موفق به کسب رتبه برتر شد.

نصراللهی‌زاده ادامه داد: در گروه زیربنایی و توسعه زیرساخت‌ها شرکت توزیع نیروی برق استان توانست به رتبه برتر دست یابد.

وی افزود: در گروه سلامت و رفاه اجتماعی اداره کل بیمه سلامت توانست رتبه اول را به دست بیاورد؛ در گروه عمومی و قضایی اداره کل امور اقتصاد و دارایی موفق به کسب رتبه برتر شد.

رئیس سازمان مدیریت و خاطرنشان کرد: در دو سال متمادی اخیر اداره کل فردوگاه‌های استان بیشترین پیشرفت را داشته و به عنوان دستگاه برتر در این بخش شناخته شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان در پایان گفت: دستگاه‌های اداره‌ کل ثبت اسناد و املاک در بخش تسهیل‌گری خدمات، اداره‌کل ثبت احوال از نظر ارباب رجوع، شرکت گاز استان در افزایش ضریب نفوذ گاز، دانشگاه کردستان و علوم پزشکی در رنکینگ‌های بین‌المللی به عنوان دانشگاه‌های برتر به عنوان دستگاه‌های شاخص سال ۹۸ انتخاب شدند.

وعده‌های “نوبخت” برای تامین جهیزیه نوعروسان کردستانی هنوز محقق نشده است

رسول شیخی‌ زاده، مدیرکل کمیته امداد استان کردستان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از اقدامات یک ساله اخیر کمیته امداد در استان اشاره و اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی(ه) ۲۵ برنامه و ۹۴ خدمت را به جامعه هدف خود ارائه خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه ۷۳ هزار و ۲۰۷ خانوار؛ ۱۵۲هزار و ۶۶۱ نفر تحت پوشش کمیته امداد استان کردستان است، افزود:  از این تعداد ۳۲ هزار و ۸۰۹ خانوار را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند.

مدیرکل کمیته امداد کردستان بیان با اشاره به اینکه بالغ بر ۲۰ هزار نفر دانش‌آموز، ۲هزار نفر دانشجو و طلاب، ۵۲ هزار و ۵۷۷ نفر سالمند و ۸هزار و ۷۹۵ نفر ایتام و محسنین تحت پوشش کمیته امداد استان هستند، گفت: ۱۳هزار و ۶۸۲ نفر حامی ایتام و محسنین کردستانی هستند که ۷۰ درصد آنها از خارج استان حضور دارند.

وی با بیان اینکه ۱۵.۶ درصد خانوار و ۹.۵ درصد جمعیت استان تحت پوشش کمیته امداد کردستان هستند، خاطر نشان کرد: در طول یازده ماه گذشته در بحث پرداخت مستمری، کمک به بیماران، اجاره مسکن و موردی بالغ بر۲۷۰ میلیارد تومان پرداخت و در بخش کمک به امر ازدواج به یکهزار و ۲۳۲ نفر مبلغ «۵میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان»، وام ودیعه مسکن به یکهزار و ۲۸۲ خانوار مبلغ «۱۶.۶ میلیارد تومان»، پرداخت ۶هزار و ۱۲۵ فقره پرونده وام‌های ضروری به میزان ۴۰ میلیارد تومان به نیازمندان کردستانی پرداخت شده است.

شیخی‌زاده با ذکر اینکه برای بیمه اجتماعی ۲هزار و ۱۸۰ نفر معادل ۳ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: کمک‌های خاص در حوزه حمایت به ۷هزار خانوار بالغ بر۷ میلیارد تومان و در بحث اشتغال و خودکفایی ۳هزار و ۸۰۰ طرح اعتباری بالغ بر ۱۵۵میلیارد تومان اعتبار  پرداخت شده است.

وی از انعقاد تفاهم ‌نامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی استان برای ساخت هزار واحد مسکونی خبر داد و افزود: عملیات اجرایی ۲۴۶ واحد در سال‌جاری آغاز شده و امیدوارم با کمک فرمانداران برای حل مشکل زمین این پروژه اجرایی شود.

مدیرکل کمیته امداد استان کردستان بیان کرد: کل منابع بودجه کمیته امداد استان در سال‌جاری حدود ۵۸۳ میلیارد تومان بوده که به همت مسئولان کشوری و استانی ۶۴۸ میلیارد تومان تحقق یافته است.

وی با عنوان اینکه ۸۲۴ خانوار پشت نوبت دریافت جهزیه هستند، خاطر نشان کرد: طبق وعده نوبخت در سفر به استان کردستان مقرر شد هزار مورد «هر مورد ۷میلیون پانصد میلیون تومان » و کمیته امداد امام خمینی(ه) استان نیز ۷ میلیون تومان کمک کنند که هنوز محقق نشده است.

مدیرکل کمیته امداد استان کردستان با بیان اینکه حامیان خارج از استان بسیار همت بلندی دارند و تعداشان بیشتراست، اعلام کرد: هر حامی از هر نقطه این کشور می‌تواند یتیمی با شماره حساب و شناسه مختص به خود انتخاب کند و هیچ موسسه و ارگان دولتی در واریزی کمک‌ها دخالت نخواهد داشت و هرمبلغی که درتوان داشته باشند می‌توانند کمک کنند.

وی با ذکر اینکه تعداد حامیان یتیم از کارکنان دولتی در استان پایین است، گفت: به عنوان نماینده محرومین انتظار دارم مدیران و کارکنان ادارت دولتی استان کردستان براساس مسئولیت اجتماعی خود، دراین راستا حامی باشند و کمک‌های خود را دریغ نکند.

بیشتر بخوانید:
مطالبات معلولان در مسیر صعب‌العبور
استان کردستان با تورم ماهانه ۵.۲ درصد در چه رتبه ای قرار دارد؟

مطالبات معلولان از مسئولان کردستان

نصرالله ابراهیمی نماینده و مشاور استاندار کردستان د ر امور معلولان نیز در این جلسه، با اشاره به مشکلات و قانون حمایت به جامعه هدف معلولان دراستان اظهار داشت: جامعه معلولان حدود ۱۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهد که سال‌هاست سازمان‌های متولی استقلال واقعی و حقوق معلولان را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: یکی از طرح‌ها پیشنهادی برای توجه به جامعه معلولین، متقاعد کردن استاندار برای انتخاب فردی به عنوان مشاوره استاندار در جهت رصد مسائل و ارایه مشکلات معلولان به استانداری کردستان بود.

مشاور استاندار کردستان در امور معلولان بیان کرد: درآستانه دهه مبارک فجر امسال همه فرمانداران استان مشاو امور معلولان برا یخود انتخاب کردند و ارتقای شعار حمایت از حقوق معلولان به سایر لایه‌های جامعه نفوذ کرد.

وی خاطر نشان کرد: از دستاوردهای این مجموعه، راه‌اندازی سایتی در استانداری برای امور معلولان و کمک رسانی سایر دستگاه‌ها به جامعه معلولان بود.

ابراهیمی تصریح کرد: کمیته ای با همکاری سازمان بهزیستی و استانداری و دانشگاه علوم پزشکی تشکیل و مطالبات معلولان را در حوزه سلامت رصد و پیگیری کرده و اخبار ویژه ناشنوایان در شبکه کردستان راه‌اندازی می‌شود.

مشاور استاندار کردستان در امور معلولان با درخواست از مدیران اجرایی استان، تصریح کرد: خواهان تهیه امکانات و رفع مشکلات جامعه معلولان کردستانی هستیم و امیدوارم مسئولان اداراتی که مشاور در امور معلولین ندارند، این موضوع را پیگیری و اجرایی کنند.

اختصاص ۱۰۰میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به کردستان

سعدی نقشبندی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در این جلسه، ضمن تبریک هفته درخت کاری و اهمیت این موضوع درسطح جامعه اظهار داشت: مقام معظم رهبری در یک نطق شاخص جهانی فرموده مسئله خاک از مسئله آب مهم‌تر است و این دیدگاهی برای ورود همه مسئولان به این مهم بود.

وی گفت: چسبیدن به اعتبارات استانی با تخصیص بسیارکم عملا حق استان را در بحث بهره‌گیری از اعتبارت ملی کاهش داده و در حوزه منابع طبیعی طی دو سال و نیم اخیر با تاکیدات مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی، استان کردستان به صورت نقد یکصد میلیارد تومان از این اعتبارات بهره‌مند شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استات کردستان خاطر نشان کرد: درکشور ۱۶.۴ دهم تن در هرهکتار فرسایش آبی دربعد خاک داریم، ۲۱ تن در هکتار فرسایش بادی و ۸هزار و ۳۰۰ روستا در سطح کشور در معرض سیل و هرسال به طور میانگین با ۲۵ سیل هر کدام یک صد میلیارد تومان خسارت دارد.

وی به نقش حفاظت از خاک اشاره کرد و افزود: هر هکتار جنگل ۲.۵ تن اکسیژن در سال تولید و ۶۸ تن ریزگرد از هوا می‌گیرد که مانع به عرصه‌های سرزمینی خواهد شد، همچنین ۱۱ استان ۶ میلیون هکتار حدود ۴۰ درصد آب جمهوری اسلامی را تامین می‌کنند.

نقشبندی  تصریح کرد: مسئله آب، خاک و پوشش گیاهان آنچنان مهم است که باید به یک مطالبه مردمی تبدیل شود؛ مقام معظم رهبری هر ساله در هفته منابع طبیعی نهالی کاشت می‌کنند که این فریضیه دینی را یادآوری و باید مسئولان و مردم از آن تبعیت کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: مردم روستای آرندان با هزینه خود برای بذرکاری و نهال‌کاری بادام در سطح ۵۰۰هکتار ورود پیدا کرده و امیدوارم استقبال خوبی شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.