به گزارش گفتمان: “پرویز یزدان پناه” افزود: چنانچه میزان پروتکل های بهداشتی در بین مردم، نهادها، ادارات و اصناف کاهش یابد میزان مبتلایان بیشتر و به تبع آن میزان بستری و مرگ و میر بیمار افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: متاسفانه طی دو ماه گذشته عادی انگاری در سطح جامعه مشاهده میشود و با درصد پایین پروتکلها مواجه شدهایم که البته این به صورت سراسری در کشور نیز دیده میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: انتظار داریم مردم توجه ویژهای به پروتکل های بهداشتی داشته و به صورت کامل آنها را اجرا نمایند، در غیر این صورت وارد خیز جدیدی از بیماری خواهیم شد که تا ماه ها درگیری ایجاد می کند.
دکتر یزدان پناه تاکید کرد: متاسفانه وقتی به پایداری شرایط کرونا نزدیک می شویم عادی انگاری صورت می گیرد و شاهد افزایش تردد و تجمع به خصوص در اصناف هستیم.
وی ادامه داد: همیشه قانون و اجبار پاسخگو نیست، بخش مهمی از این کار فرهنگی بوده و مردم باید شرایط ویژه و حساس را پذیرفته و برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناخوشایند تابع دستورالعمل های بهداشتی باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر استان ها بهتر بوده اما مطلوب نیست، بیان کرد: زمانی رعایت پروتکل های بهداشتی پاسخگوی این شرایط خواهد بود که میزان آن به بیش از ۹۵ درصد رسیده و مشارکت همگانی مردم را داشته باشیم.
دکتر یزدان پناه با اشاره به این که همیشه مردم مقصر نیستند و مجموعه نهادها، ادارات و اصناف باید با همدیگر تلاش کنند، تصریح کرد: استان ما تاکنون تنها یک خیز را تجربه کرده اما سایر استانها تا چهار خیز را نیز داشته اند، اما خوشبختانه در استان میزان مرگ و میر ۱.۵ و در کشور ۳.۷ می باشد.
وی اظهار کرد: متاسفانه در دی ماه ۹۱ مرگ و در بهمن ماه ۱۱ مورد مرگ ناشی از کرونا داشتیم، میزان مرگ و میر به میزان مبتلایان استان بستگی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه احتمال ورود شهرستان گچساران به خیز جدید وجود دارد، تاکید کرد: سایر شهرستان های گرمسیری نیز به علت مجاورت با استان خوزستان احتمال ورود کرونا انگلیسی در آن ها بسیار زیاد است که باید مراقبت های لازم را داشته باشند.
دکتر یزدان پناه بیان کرد: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی اماکن، مراکز مالی، دفاتر پیشخوان، مطبها و پایانههای مسافربری از سایر مکان ها کمتر بوده که هرگونه تخلف منجر به پلمپ می شود و تاکنون نیز بسیاری از متخلفان مورد برخورد جدی واقع شدهاند.
وی تصریح کرد: مقرر شد چنانچه ادارهای بیش از دو مرتبه تذکر دریافت کند با بالاترین مقام مسئول برخورد جدی شده و اگر صنفی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکند با نظام آن صنف برخورد خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: ما خواهان تعطیلی اصناف و کساد شدن اقتصاد مردم نیستیم بلکه تنها توصیه ما استفاده صحیح از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و تهویه مناسب در مکانهای پرتردد است.
دکتر یزدان پناه با اشاره به اینکه تاکنون ۳۲ درصد از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی یاسوج درگیر کرونا شده اند، تاکید کرد: از این درصد، ۶۰ درصد کادر درمان، ۳۰ درصد کادر بهداشت و ۱۰ درصد پرسنل ستادی و هیئت علمی بودند که متاسفانه فشارهای روحی و جسمی بسیاری نیز به حوزه بهداشت و درمان استان وارد شده است.
بیشتر بخوانید: |
آغاز واکسیناسیون کرونا در ترکیه از ۲ هفته دیگر |
آغاز واکسیناسیون سالمندان دزفول علیه کرونا |
وی ضمن قدردانی از همکاری مردم و حضور همه جانبه و همیشگی پرسنل بهداشتی و درمانی در بحران کرونا، بیان کرد: تزریق واکسن در همه کشورها شروع شده و در کشور ما نیز این روند آغاز شده اما سرعت کمی دارد که این با این سرعت ممکن است تا مدت های طولانی درگیر باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه در مرحله اول ۱۰۰ دوز واکسن کرونا جهت پرسنل آی سی یو بیمارستان های کرونایی تزریق شده است، تصریح کرد: در مرحله دوم نیز ۶۵۰ دوز برای کادر درگیر مستقیم با بیمار و حوزه بهداشت، جانبازان بالای ۵۰ درصد و سالمندانی که دچار بیماری خاص زمینه بودند تزریق شد.
دکتر یزدانپناه تاکید کرد: باید حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد جامعه واکسیناسیون شوند تا حاشیه امنی جهت کنترل بیماری ایجاد شود.
وی با اشاره به تعداد بیماران مبتلا به کرونای انگلیسی در استان، خاطرنشان کرد: تاکنون دو مورد مبتلا به کرونا انگلیسی در استان شناسایی شد که متاسفانه این دو مورد فوت شده اند اما با تست های صورت گرفته از اطرافیان بیماران خوشبختانه تاکنون مورد مثبتی از ابتلا به کرونای انگلیسی گزارش نصب نشده است.
ثبت دیدگاه