رایزن اقتصادی ایران در بصره عراق گفت: عراق مایل به سرمایهگذاری مشترک با ایران در بخش کشاورزی و صنایع جانبی، فنی و مهندسی در عراق است.
به گزارش گفتمان زاگرس به نقل از ایرنا عبدالامیر ربیهاوی روز چهارشنبه در نشست هماهنگی قوانین جدید تجارت با کشور عراق در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر بیان کرد:فعالیت در کشت فراسرزمینی در عراق فرصت مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی افزود: وزارت صنایع معادن عراق دارای ۳۷ شرکت دولتی است که با مراجعه و رایزنی به این مجموعهها، پیشنهاد سرمایهگذاری با شرکتهای ایرانی و استفاده از امکانات فنی و مهندسی نصب و راهاندازی ماشینآلات، استفاده صنایع بستهبندی در کشور عراق را دادند.
ربیهاوی، به تمایل عراق برای سرمایهگذاری مشترک در بخش تولید مرغ و تخممرغ در این کشور اشاره کرد و گفت: شرکتهای ایرانی زیادی در کشور عراق سرمایهگذاری و موفق عمل کردند و مشکل خاصی ندارند.
وی گفت: هم اکنون عراق از خیلی کالاها همچون گندم و جو به خودکفایی رسیده و واردات ۲۸ قلم محصولات کشاورزی به این کشور را ممنوع کرده است؛ نمونه بارز در سال زراعی ۲۰۲۰ از پنج میلیون تن گندم تولید شده ۵۰۰ هزار تن گندم و از ۶ میلیون تن جو برداشت کرده، یک میلیون تن جو مازاد بر نیاز این کشور آماده صادرات است و یکی از این واردکنندهها کشور ایران است.
رایزن اقتصادی ایران در بصره عراق ادامه داد: برای حضور در بازار عراق و رقابت با کشورهای صادرکننده کالا به عراق باید استراتژی صادراتی کشور تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به زیرساخت های مرزهای عراق گفت: زیرساخت های مرزی به سمت عراق زیرساخت صادراتی نیست.
ربیهاوی بیان کرد:در مرزهایی مثل شلمچه و خسروی حاضر هستیم خود سرمایه گذاری و جاده احداث کنیم؛ همچنین بحث ریل گذاری به طول ۳۷ کیلومتر با سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان و شرکتهای تابعه آماده شده اما عراق در خیلی از این مرزها جواب قطعی برای سرمایهگذاری ما نداده است.
معاون اقتصادی و بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیز یکی از ضعفهای واحدهای تولیدی را نبود نیازسنجی در بازارهای هدف دانست و گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی بدون نیازسنجی در بازارهای داخلی و خارجی کالا تولید میکنند.
رحمان ناصریان با بیان اینکه باید زیرساختهای صادراتی در مرزها فراهم شود، افزود: نبود زیرساخت مناسب در پایانههای مرزی، در آینده ما را دچار مشکل خواهد کرد.
وی همچنین گفت: یکی از اشکالات عمده واحدهای تولیدی داخلی توجه نکردن به کیفیت محصول صادراتی است