به گزارش گفتمان: بیژن کلهرنیا با بیان اینکه برای انتخاب یک شورای کارآمد باید به نکات مختلفی توجه کرد، نوع تخصص، سطح تحصیلات، داشتن سواد مدیریت شهری و برنامه محور بودن را از جمله مهمترین این نکات عنوان کرد.
وی با بیان اینکه شورای شهر به تخصص های مختلف نیاز دارد، گفت: قطعا برای انتخاب اعضای شورای شهر یک یا دو تخصص خاص توصیه نمی شود و افرادی که در رشته های مختلف تخصص دارند برای حضور در این شورا که قرار است برای یک شهر و امور آن تصمیم گیری کند، نیاز است.
وی افزود: در این بین نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که افراد علی رغم داشتن تخصص در رشته های گوناگون باید همگی دوره مدیریت شهری را بگذارنند و لازمه این امر آن است که تمام افرادی که برای عضویت در شورای شهر کاندیدا شده اند، باید این دوره را گذرانده و در خصوص مدیریت شهری آموزش ببینند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: منظور از مدیریت شهری حکمروایی خوب شهری است، بگونه ای که اعضا بتوانند عدالت دراستفاده از فرصت ها و امکانات شهر را برای همه مردم برقرار کرده و بتوانند در جهت رفع محرومیت های شهر تلاش کنند.
کلهرنیا افزود: در شهر همه مردم باید موقعیت بُرد بُرد داشته باشند و این طور نباشد که تمام فرصت ها و امکانات شهر در اختیار یک عده افراد خاص قرار گیرد و با ساخت برج ها و آسمان خراشها و … حق بقیه افراد را پایمال کنند و باید در این بین عدالت حاکم شود.
وی افزود: نکته دومی که باید به آن توجه شود بحث برنامه داشتن است، اگر اعضا برنامه داشته باشند و در همان جلسات اول بتوانند برنامه چهارساله ارائه دهند، بر اساس این برنامه می توان عملکرد آنها را ارزیابی کرد.
وی افزود: در حال حاضر اصلا نمی توان در خصوص عملکرد شورای شهر نظر داد، چرا که برنامه ای وجود ندارد و نقشه راهی نیست که بتوانیم مشخص کنیم شورای فعلی بر اساس آن حرکت کرده یا خیر و عملا کارهای شهر سلیقه ای پیش می رود و نتیجه آن چیزی جز درگیری و به حاشیه بردن شورا نیست.
کلهرنیا گفت: برای این برنامه داشتن، اعضای شورا باید با مردم و با محلات مختلف شهر ارتباط داشته باشند که متاسفانه چنین ارتباطی را شاهد نیستیم.
وی افزود: شورا باید از کف محلات طرح و برنامه های خود را طراحی کند و اعضای شورا باید با عمق محلات شهر ارتباط داشته باشند تا بتوانند مشکلات آنها را رسیدگی کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه یکی از مشکلات شوراهای فعلی و بویژه شورای شهر کرمانشاه را فرد محور بودن اعضای آن عنوان کرد وافزود: عملا در شورای شهر فعلی شورایی وجود ندارد و هر یک از یازده نفر در محور برنامه های خود حرکت می کنند و همین امر موجب شده حاشیه ها و درگیری های بسیاری را در شورای شهر شاهد باشیم.
وی افزود: از طرفی وزارت کشور هم هیچ نقش مثبتی در رابطه با شوراها ندارد و درحالی که باید آموزش و نظارت بر عملکرد شوراها را برعهده داشته باشد، عملا اقدام موثری در این زمینه انجام نمی دهد.
کلهرنیا گفت: نیاز است هرماه یک ناظر از سوی وزارت کشور در جلسات شوراهای شهر حضور داشته باشد و از نزدیک در جریان روند کار آنها قرار گیرد. همچینن نیاز است شاخص هایی برای ارزیابی شوراهای شهر سراسر کشور طراحی شود تا بر اساس آن ارزیابی و رتبه بندی شوراها صورت گیرد.
کلهرنیا گفت: مشکل و معضل دیگر نبود مشاورین و متخصصان در کنار اعضای شوراهاست، اعضای شورا باید بدانند که نمی توانند بر تمام مسائل اشراف داشته و برای همه چیز راهکار علمی و عملی داشته باشند و باید در این زمینه از متخصصان و افراد صاحب نظر و باتجربه استفاده کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه کارآموزده را دوباره آزمودن خطاست، گفت: اینکه دوباره به اعضای فعلی شوراها اعتماد شود، خطاست. مردم باید افراد جدیدو متخصص را با نگاه به تحصیلات، دانشگاه محل تحصیل، سوابق اجرایی و کاری و برنامه هایی که ارائه می دهند، انتخاب کنند.
بیشتر بخوانید: |
اداره شهر به صورت سنتی دیگر جواب نمی دهد |
شهرداری های ایلام فقیر و منابع درآمدی پایدار ندارند |
وی افزود: هرچند شیوه مناسبت تر این است که دانشگاه های مادر مانند دانشگاه رازی در این زمینه ورود کرده و افراد متخصص را به مردم معرفی کنند و در پایان چهار سال در قبال عملکرد آنها نسبت به مردم پاسخگو باشند.
کلهرنیا تصریح کرد: با معرفی افراد متخصص از سوی دانشگاه های مادر، مردم با اطمینان بیشتری نسبت به تخصص کاندیداها و صلاحیت آنها رای خواهند داد و در پایان هر دوره هم دانشگاه باید پاسخگوی کارآمدی و ناکارآمدی اعضا باشد.
ثبت دیدگاه