به گزارش گفتمان: فریدون حامدی اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی پژوهشکده غله کشور از مجموع ۲۷۸ هزار تن گندم تحویلی استان کردستان به مراکز خرید دولتی، تنها ۹۰۲ کیلوگرم سن زدگی بالای دو درصد گزارش شده است.
وی افزود: این آمار با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر کشاورزی استان و طغیان کم سابقه آفت سن مضر غلات در مزارع گندم و جو، بسیار قابل توجه بوده و ناشی از عملکرد بسیار خوب شبکههای مراقبت، اطلاع رسانی به موقع و همت کشاورزان گندمکار استان در سمپاشی مزارع و کنترل این آفت است.
حامدی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته علیرغم محدودیتهای شدید کرونایی، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در قالب شبکههای مراقبت سطحی معادل ۶۳۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان را پوشش داده و با سرکشی و نظارتهای لازم و اطلاع رسانی به موقع، زمینههای لازم برای ترغیب زارعین غلات کار استان را برای مقابله با این آفت مضر فراهم کردند.
وی افزود: مطابق آمار مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان، در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در سطح کم سابقه ۴۵۴ هزار و ۲۱ هکتار شامل ۱۷۶ هزار و ۹۳۲ هکتار علیه سن مادر و ۲۷۷ هزار و ۸۹ هکتار علیه پوره سن مبارزه صورت گرفت که نتیجه آن در خرید محصول نهایی کشاورزان زحمتکش استان، منعکس شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: با توجه به خشکسالی شدید حاکم بر مزارع دیم استان و گرانی سموم شیمیایی، این نگرانی وجود داشت که مزارع رها شده یا کشاورزان به دلیل نبود صرفه اقتصادی از سمپاشی مزارع علیه آفت سن امتناع کنند اما با اطلاع رسانی و حضور همه جانبه همکاران سازمان در تمامی سطوح ستاد، مدیریت شهرستانها و مراکز خدمات، این مهم انجام و افتخاری در زمینه حفظ این محصول استراتژیک برای استان کسب شد.
حامدی خاطرنشان کرد: برای سال زراعی پیش رو نیز اطلاعرسانی و برنامهریزی لازم برای کاهش مخاطرات سن گندم در سطح مزارع استان صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید: |
گندمکاران کردستانی دلخوش وعدههای سرخرمن |
خسارت ۲۱ هزار میلیارد ریالی خشکسالی به کشاورزی کردستان |