به گزارش گفتمان: دکتر «وریا رحیمی» افزود: باتوجه به اهمیت دارویی آنتی بیوتیکها در درمان بیماریهای عفونی و برای جلوگیری از مصرف بیرویه این داروها هر سال یک هفته برای آگاهی در مورد این داروها از طرف سازمان جهانی بهداشت مشخص شده که در ایران نیز هفته اول آذر است.
وی اضافه کرد: علت این نامگذاری آن است که اگر مصرف بی رویه آنتی بیوتیک داشته باشیم علاوه بر عوارضی که به بدن فرد وارد میکند، باعث ایجاد مقاومت میکروبی میشود.
او میانگین تجویز نسخ حاوی آنتیبیوتیک در کشور را ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در استان کرمانشاه نیز در حد میانگین کشوری است.
رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: مقاومت میکروبی به این معنی است که باکتریهای عامل بیماری راه مبارزه با آنتی بیوتیکها را یاد میگیرند، در نتیجه تغییراتی که انجام میشود دارو روی این باکتریها بی اثر میشود.
وی افزود: سرماخوردگی، آنفلوانزا، کرونا، بیماریهای مرتبط با دستگاه تنفسی و منشا گوارشی برونشیت و اسهالهای ویروسی در اطفال از آن دسته بیماریهایی هستند که مصرف آنتی بیوتیکها هیچ تأثیری در بهبودی بیماری ندارد بلکه مقاومت میکروبی ایجاد میکنند چرا که منشاء این بیماریها عموما ویروسی است.
رحیمی تاکید کرد: آنتی بیوتیکها میتواند عوارضی هم، چون حساسیتهای پوستی، مشکلات تنفسی، تهوع، استفراغ و در موارد حاد از بین بردن فلور طبیعی دستگاه گوارش ایجاد کند.
وی اظهار داشت:
رییس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: توصیه دیگر ما این است که در مصرف آنتی بیوتیکها حتما باید مقدار مصرف در هر نوبت در دوره درمان رعایت شود، با مصرف چند روز دارو ممکن است علایم بیماری بهبود پیدا کند، اما نباید دارو قطع شود و دوره درمان باید کامل شود تا از بروز مقاومت میکروبی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد موارد عفونتهای دستگاه تنفسی ویروسی و تنها ۱۰ درصد باکتریایی است، گفت: در زمان سرماخوردگی، بخور، مصرف مایعات و استراحت بهترین روش درمان است و تنها در صورت تب استفاده از استامینوفن تجویز میشود.
رحیمی در پایان تاکید کرد: اگر مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها افزایش یابد در سطح جامعه ممکن است باکتریهایی ظهور کنند که به هیچ آنتی بیوتیکی پاسخ ندهند و میتواند مرگ افراد را در پی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: |
نسخهپیچیهای غلط کرونایی |
توصیههای خوراکی برای پیشگیری از آنفلوآنزا |