زاکانی درباره انتخابات ۸۸: اگر ۱۰ تا ۱۵ میلیون نفر هم گفته باشند «رای ما کو»، عدد اندکی است
09 دی 1400 - 21:55
بازدید 209
11
علیرضا زاکانی شهردار تهران زاکانی با اشاره به انتخابات ۸۸ و حوادث پس از آن گفت: از بیش از ۴۰ میلیون نفری که در سال ۸۸ در انتخابات شرکت کردند نزدیک ۱۵ تا ۱۶ میلیون کسانی بودند که نامزدشان رای نیاورده بود و این عدد اندکی است. از آن اقلیت یک اکثریت قریب به اتفاقی هستند که می گفتند رای ما کو؟ ... اگر همه ۱۰ تا ۱۵ میلیون نفر مذکور را هم در نظر بگیریم که گفته باشند رای ما کو باز هم عدد اندکی است. ... نظام در آن ایام مظلوم واقع شد اما رهبری نگذاشت تعرضی به کسانی که اعتراض داشتند، شود الا کسانی که خودشان تعرض کردند.
پ
پ

شهردار تهران گفت: انقلاب ایران سه مبحث قدرت دین، رهبری دینی و مردم را نشان داد.

گفتمان: علیرضا زاکانی در آیین بزرگداشت ۹ دی گفت: روزها می گذرند اما برخی از ایام آنگونه بزرگ و عزیزند که برای همیشه در یاد و خاطره ما می مانند. انقلاب اسلامی مسیر جریان تاریخ را تغییر داد؛ انقلابی که در ادامه مسیر عظیمی که امام حسن(ع) با جدا کردن جریان ناب اسلامی از حکومت جور بنی امیه و ایجاد شرایط جدید آعازش کردند و در طول بیش از ۱۳۰۰ سال خون های بزرگی پای این جریان ریخته شد تا اوج قله آن که عاشورا است، شکل گرفت و در بهمن۵۷ منجر به پیروزی یک حکومت و نظام اسلامی شد.

شهردار تهران افزود: بی شک جنگ بین حق و باطل از ابتدای تاریخ بوده و خواهد بود، به طوری که در نمایندگی از جبهه حق مردم ایران حکومتی را شکل دادند که عناصر باطل از جنس غربی و شرقی آن یعنی آمریکا و شوروی آن دوره، علیرغم همه مخالفت ها سر یک موضوع یعنی عدم موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی توافق داشتند.

وی با بیان اینکه در دهه اول انقلاب آسیب خوردیم اما از پا نیفتادیم، افزود: دهه دوم انقلاب اسلامی با یک شیوه جدی جنگ در درون صاحب منصبان نظام آغاز شد و جنگ نرم و آهسته ای شکل گرفت تا باورها و ایمان و اعتقادات ما را از ما بگیرد. گرچه باز آسیب خوردیم ولی بلوغ یافته و رشد پیدا کردیم و دشمن ناکام تر از گذشته راه جدیدی را آغاز کرد. یک دهه تلاش که عمق فتنه را از ۱۰ سال قبل از آن پیگیری می کرد، رویکرد جدیدی شد که در آن آنانی که انقلاب کرده بودند، در مقابل انقلاب می ایستادند و تلاش این بود که با این مسیر جدید ظرفیت های نظام از درون دچار فروپاشی شود تا الگویی را که در هر خطه ای از جهان صحنه را تغییر داده بود، از بین ببرند. باز هم ما هزینه دادیم اما مردم با جوهره بصیرت، ایمان و آزادی به میدان آمدند و تبلور غیرت مردم، ۹ دی شد.

زاکانی ادامه داد: وقتی به آن روزها برمی گردم که شبانه روز درگیر بودیم، خاطرم هست که فرضیه هایی را تنظیم کرده بودیم تا با تبیین ماجرا به کنج ظلمتکده هایی که تنظیم کرده بودند لااقل نوری را بتابانیم و به زیبایی می دیدم که یک کلاه بزرگی را تنظیم کردند و بر سر کسانی که با اعتراضات خود تنور دشمن را روشن کردند، می گذاشتند. از بیش از ۴۰ میلیون نفری که در سال ۸۸ در انتخابات شرکت کردند نزدیک ۱۵ تا ۱۶ میلیون کسانی بودند که نامزدشان رای نیاورده بود و این عدد اندکی است. از آن اقلیت یک اکثریت قریب به اتفاقی هستند که می گفتند رای ما کو؟ به آن اکثریت این اقلیت می گفتیم که نظام یک وظیفه دارد و آن این است که به تک تک شما ثابت کند رای شما کجاست و این حق شماست اما یک اقلیتی از این اقلیت بودند که کاری به رای نداشتند و رای برای آن ها موضوعیتی نداشت.

وی با اشاره به اینکه عده ای می گفتند رهبری زود به نامزد پیروز تبریک گفتند نیز گفت: باید گفت که رهبری راجع به آقای خاتمی هم این کار را کرد و همیشه خیلی زود تبریک می گفتند. اگر همه ۱۰ تا ۱۵ میلیون نفر مذکور را هم در نظر بگیریم که گفته باشند رای ما کو باز هم عدد اندکی است اما اقلیتی از این اقلیت هستند که آتش می زدند و کاری به رای نداشتند. اگر اسم اینها نماینده مجلس یا استاد دانشگاه و یا هر عنوان دیگری باشد باز هم نظام وظیفه دارد که آنها را زمینگیر کند تا اجازه ندهد به حق مردم تعرض کنند.

زاکانی افزود: نظام در آن ایام مظلوم واقع شد اما رهبری نگذاشت تعرضی به کسانی که اعتراض داشتند، شود الا کسانی که خودشان تعرض کردند. دهه سوم دهه مردم علیه مردم بود که با این مدل می خواستند مردم را زمین بزنند اما بصیرت مردم این اجازه را به آنها نداد. دهه چهارم انقلاب دهه تحریم تشدید شده و فشار بود و در این تحریم مردمی که در مقابل سلطه زانو نزده بودند، متحمل بیشترین فشار شدند که البته پیام این روش را هم متاسفانه ای عده ای از داخل انقلاب به بیرون مخابره کرده بودند. در این دهه نیز آسیب خورده ایم اما زانو نزده ایم و سرو بلند قامت شده ایم.

شهردار تهران تاکید کرد: دهه پنجم دهه ساختن، خدمت، آبادانی و پیشرفت و الگو است. امروز تلاش دشمن این است که نگذارد این الگو را بسازیم و اجازه برای ساختن الگوهای مشابه و شکل دادن تمدن نوین اسلامی را ندهد. ما را ناامید کند و ریشه امید و آرزو و بلند بینی و عینیت بخشیدن به شعارهای انقلاب را از ما بگیرد بنابراین برای مقابله نیاز به ایستادگی و بصیرت و خاکساری در مقابل مردم داریم. انقلاب ایران سه مبحث قدرت دین، رهبری دینی و مردم را نشان داد. لذا باید بکوشیم با نوکری مردم امیدی که دیگران سعی کردند بمیرانند را زنده نگه داریم. باید با کمک مردم و نخبگان و میدان دادن به آن‌ها و استفاده کردن از فکر و ذهن و قدرت آن‌ها ایرانی جدید و تحول یافته را بسازیم. امیدواریم خداوند در این مسیر ما را ثابت قدم نگه دارد و بر کسانی مانند شهید سردار سلیمانی که این مسیر را برای ما ایجاد کردند، درود می فرستیم.

بیشتر بخوانید:
تا قانون اصلاح نشود، زاکانی نمی تواند شهردار شود
ستاد زاکانی انصراف او از انتخابات را تکذیب کرد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.