شهردار همدان: وامدار کسی نیستم/تعامل داریم اما معامله نداریم
20 اسفند 1400 - 10:20
بازدید 106
9
شهردار همدان با بیان اینکه اگر روزی برسد که وامدار کسی باشم یک لحظه در آن جایگاه نمی‌مانم، گفت: تعامل داریم اما معامله نداریم.
پ
پ

به گزارش گفتمان: سید مسعود حسینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های و نگاه در مدیریت شهری، اظهار داشت: در دوره مدیریت جدید اولویت اصلی اتمام پروژه‌های نیمه کاره بوده که برخی به  نماد ناکارآمدی شهر تبدیل است.

وی با بیان اینکه پروژه‌هایی همچون پل غدیر، پل سردار همدانی، بازار سینا با عمر بالغ بر ۱۷ سال و پارکینگ آقاجانی بیگ با عمر ۱۵ سال در اولویت هستند، گفت: در بحث پل غدیر روزشمار با توجه به وضعیت موجود و با ریسک بالا تعیین شده است.

 اتمام پروژه سردار همدانی و غدیر در نیمه اول سال ۱۴۰۱

شهردار همدان با اشاره به سعی بر  اتمام پروژه سردار همدانی و غدیر در نیمه اول سال ۱۴۰۱، بیان کرد: در پروژه بازار سینا طی ماه‌های گذشته اقدامات موثری انجام شده و طولانی شدن پروژه برای شهرداری هزینه داشته که تا شب عید، طبقه اول تحویل داده خواهد شد.

حسینی به درآمد پایدار و سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: وصول مطالبات و ارزش افزوده املاک و اموال شهرداری عمده‌ترین بحث سرمایه‌گذاری است؛ طی پنج سال گذشته در  سرمایه‌گذارب تقریبا صفر بودیم و سازمان سرمایه‌گذاری تعطیل بوده است.

وی فیبر نوری با سرمایه‌گذاری ۱۷۰ میلیارد تومان را اولین مورد انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری دانست و تصریح کرد: بازیافت هواپیما نیز در دستور کار بوده و به طور خاص مسیولان استانی خواستار تحقق این مهم هستند و چراکه بسیاری از استان‌ها به دنبال جذب این سرمایه‌گذاری هستند.

بازیافت هواپیما را جزو معدود صنعت سرمایه‌گذاری در جهان دانست

شهردار همدان بازیافت هواپیما را جزو معدود صنعت سرمایه‌گذاری در جهان دانست و ادامه داد: صنعتی است که پا به پای ذوب آهن اصفهان و تراکتورسازی تبریز به شرط اجرای خوب می‌تواند پیش برود؛ این امر شاید سایر سرمایه‌گذاری ‌ها زود بازده نباشد و شرایط محیطی و فیزیکی داشته اما قابلیت‌های آب و هوایی، نزدیکی به پایتخت و وجود راه آهن در تحقق آن موثر است.

حسینی با بیان اینکه بالغ بر سه هزار میلیارد تومان توانایی سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی ۵۰۰ نفر در بازیافت هواپیما دارد، خاطرنشان کرد: تفاهم نامه‌ای انجام و باید شرکتی ایجاد و شهرداری نیز سهامدار خواهد بود؛ مشکلات اراضی این مورد را پیگیر بوده و حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه اکنون بابت پارک یک هواپیما در دنیا هزینه برای شرکت‌های هواپیما بالا بوده و در تهران شبی سه میلیون تومان است، یادآور شد: ایجاد بازیافت هواپیما درآمد پایدار خواهد بود.

شهردار  همدان با تاکید بر اینکه ایجاد بازیافت هواپیما به عنوان محور توسعه خواهد بود، اظهار داشت: شرکت‌ها به‌دنبال بکارگیری تمام صنایع و پتانسیل‌ها در این موضوع هستند.

حسینی سیاست کلی در بحث سرمایه‌گذاری پایلوت بودن در غرب کشور همچون بازار خودرو هستیم، گفت: یک پروژه دیگر بازار خودرو ۲ است؛ قرارگاه خاتم نیز با توجه به روی کارآمدن دولت جدید تمایل به همکاری دارد.

وی با اشاره به گره ترافیکی باغ بهشت و انجام مطالعاتی اصلاح هندسی در این محل، بیان کرد:
در بحث کبابیان نیز قرارگاه خاتم برای اجرای طرح کمک خواهد داشت.

شهردار همدان در بحث ایجاد بیمارستان هزار تختخوابی نیز یادآور شد: در صورت تحقق این پروژه می‌تواند محور توسعه شهر و استان باشد البته در جانمایی ورود نداشتیم؛  می‌توانیم در کنار این پروژه، دهکده سلامت را داشته باشیم که پتانسیل جذب توریسم گردشگری بوده و اگر این دو پروژه با مکان یابی خوب صورت گیرد، در غرب کشور موثر و بی نظیر خواهیم بود.

حسینی با بیان اینکه در بحث سرمایه‌گذاری به دنبال استفاده از ظرفیت زمین‌های شهرداری هستیم، تصریح کرد: با این اقدام در پروژه‌های تولید مسکن و درآمد پایدار برای شهرداری ورود می‌شود.

وی آوردن سرمایه‌گذار بدون فراهم کردن زیرساخت‌ها را یکی از اتفاقات در شهرداری طی سنوات گذشته دانست و افزود: شرکت ترکیه‌ای برای سرمایه‌گذاری از این موارد بوده که اولین مورد برای رفع مشکل الحاق زمین بوده و سه سال معطل است.

شهردار همدان توجه به حل مشکلات سرمایه‌گذاری در طرح جامع را عنوان  داشت و خاطرنشان کرد: فرایند سرمایه گذاری در تحقق شهرک ویلایی انجام می‌دهیم و فرهنگ سازی در سکونتگاه ها اتفاق خواهد افتاد که منجر به تلفیق شمال و جنوب شهر خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه جای افسوس است که مکانی همچون موج‌های آبی نداریم، ادامه داد: زمین ۹ هزار متری آماده داریم و منتظر ورود سرمایه‌گذار برای اجرای چنین طرحی هستیم.

وی ایجاد شهر فرش را پتانسیل خوب سرمایه گذاری و درآمد پایدار دانست و اظهار داشت: توافقاتی صورت گرفت که این پروژه به جز همدان در غرب کشور نمایندگی نداشته باشد.

شهردار همدان در ادامه ایجاد خزانه‌ را از اقدامات شاخص شهرداری برشمرد و گفت: از ابتدای سال شاهد تحقق این امر خواهیم بود و بودجه ۱۴۰۱ بر این مبنا بوده است.

حسینی با تاکید بر اینکه شهرداری الکترونیک و شهر هوشمند یکی از موارد در بدو ورود بنده به مدیریت شهری بوده است، بیان کرد: متاسفانه سطح انتظارات شهروندان پایین آمده و صدور پروانه که حق مردم بوده جزو مطالبات اصلی شده است.

وی یکی از اقدامات موثر دیگر طی چندماه گذشته را انعقاد قرارداد با صفا رایانه به منظور اجرای سیستم یکپارچه الکترونیکی برشمرد و افزود:  ۷۰ درصد خدمات شهرداری استعلامات بوده و با اجرای این سیستم به صورت الکترونیکی محقق خواهد شد؛ نیمه اول سال ۱۴۰۱ این مهم انجام می‌شود.

شهردار همدان با بیان اینکه در بحث دیتا سنتر و فیبر نوری زیرساخت‌ها انجام شده است، تصریح کرد: با وجود مشکلات مالی انعقاد قرارداد سیستم یکپارچه خدمات الکترونیکی شهرداری انجام شد که شاهد تحولی در ارایه خدمات باشیم.

حسینی رقم بودجه ۱۴۰۰ را یک هزار و ۶۶۴ میلیارد تومان و مباحث درآمدی آن از فروش زمین را ۴۲ درصد و ۵۷ درصد درآمدهای معمول دانست و ادامه داد: سال ۹۹ در بحث درآمدی شهرداری استثنا بوده و در ۱۴۰۱ عوارض ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به نگرانی‌ها در عدم تحقق بودجه ۱۴۰۰ و تحقق بیش از ۸۵ درصدی آن خاطرنشان کرد: بودجه سال آینده دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی و با ریسک بالاست اما نمی‌شد شهر را معطل بگذاریم؛ همه باید پاشنه کشیده پای کار باشند.

شهردار همدان با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ حدود ۳۶ درصد درآمد زمین فروشی است، یادآور شد: تاکید بوده اتکا بر فروش زمین کمتر باشد و در املاک به دنبال سرمایه‌گذار هستیم.

حسینی یکی از مباحث مهم را پیوست اقتصادی برشمرد و اظهار داشت: یکی از اولویت‌های ما ورودی‌های شهر است که باید بالای چند میلیارد بودجه برای آن هزینه شود که از توان شهرداری‌ها خارج است.

وی با اشاره به عدم استفاده از ظرفیت موسسات مالی و اقتصادی همچون بانک‌ها، بیان کرد: در صورت استفاده از این ظرفیت کمتر شاهد فروش املاک خواهیم بود.

شهردار همدان فروش املاک سال جاری را ۷۰۰ میلیارد تومان دانست و گفت: اواخر مهرماه با ورود به مدیریت شهری در اکثر پروژه‌های عمرانی، هزینه‌ها و تعهدات انجام و محل درآمد منوط به فروش ملک بود؛ طی این چند ماه زیر ۱۰۰ میلیارد فروش ملک بوده و بالای ۳۰۰ میلیارد کسر بودجه از فروش ملک داریم.

 اولویت‌های بودجه‌ای ۱۴۰۱ اتمام پروژه‌های نیمه کاره با پیشرفت بالای ۵۰ درصد

حسینی با بیان اینکه در بحث اولویت‌های بودجه‌ای ۱۴۰۱ اتمام پروژه‌های نیمه کاره با پیشرفت بالای ۵۰ درصد الزامی است، تصریح کرد:  اولویت بندی در تخصیص بودجه برای اولین بار محقق شده و به سمت مدیریت تخصیص می‌رویم و به پروژه‌های همچون پل غدیر و همدانی، آقاجانی بیگ و بازار سینا سینا ۳۶ درصد معادل ۴۴۱ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

وی به تخصیص ۳۲ درصد معادل ۸۷ میلیارد تومان به پروژه‌های ضروری است ه کرد و ادامه داد: در بودجه ۳۶۶ میلیارد تومان معادل ۳۰ درصد نیز به پروژه‌های جدید تخصیص یافته است.

شهردار همدان در ادامه با اشاره به ساماندهی در بحث زباله‌گردها، خاطرنشان کرد: تعداد زیاد زباله گرد معضل شهری شده که مدیریت و رفع آن راحت نیست و به دنبال واجد ارزش کردن زباله‌ها و تفکیک از مبدا هستیم.

حسینی در پاسخ به درخواست خبرنگاران مبنی بر حل مشکل تعاونی مسکن این قشر، یادآور شد: در بحث تعاونی مسکن خبرنگاران مطالبه به حق است که طولانی شده و این مورد را  انجام خواهیم داد البته مباحث بروکراسی موجب عدم رفع مشکل شده است.

وی با بیان اینکه در سیاست‌گذاری شاید یکی از معضلات و مشکلات به دلیل وجود افراد نخبه، چهره و ذی نفوذ بسیار در همدان است، اظهار داشت: این امر می‌تواند تهدید و فرصت باشد و در همدان روی یک موضوع می‌مانیم و عبور نمی‌کنیم اما در سیاست باید از اینکه چه کسی بر ما حکومت می‌کند گذشته و به اینکه چگونه حکومت می‌کنند، برسیم.

شهردار همدان با تأکید بر اینکه در شهرداری شخص محوری است و در سیاست‌گذاری در مدیریت شهری به دنبال ساختارسازی هستیم، گفت: مدیریت مالی یکی از مباحث مهم بوده و بالای ۹۰ درصد ذهن مدیران درگیر تامین منابع مالی در شهرداری است.

حسینی عبور از اشخاص را دیگر سیاست‌گذاری در مدیریت شهری دانست و بیان کرد: مطمین باشید اگر روزی برسد وامدار کسی باشم یک لحظه در آن جایگاه نمی‌مانم، حریت  و رضایت مردم مهم است؛ تعامل داریم اما معامله نداریم.

وی با بیان اینکه در شهرداری پای کار مردم بودن یک افتخار است، افزود:   نیاز به برخورد با فساد در شهرداری و تمام دستگاه‌ها و ادارات است و این مورد در شهرداری چشمگیر اما موارد کم بوده است؛ ۶ مورد گزارشی در این حوزه بوده که با چهار نفر خاتمه قرارداد داشتیم و دو مورد بر اساس مدارک و مستندات بازگشت داشته‌اند.

شهردار همدان در خصوص لغو سفر به تاجیکستان در بحث حضور مجمع شهرداران نیز تصریح کرد: مصوبه از شورا دریافت و برای حفظ جایگاه و خواهرخواندگی به سفر تاکید شد اما با توجه به وضعیت اقتصادی شهروندان ضرورتی به این سفر نبود و به صورت مجازی آمادگی خود را برای میزبانی کلان شهرها اعلام کردیم.

حسینی با اشاره به پیگیری تحقق مسیر گردشگری غرب طی سنوات گذشته ادامه داد: مقرر بود همدان، کردستان و کرمانشاه در این مسیر گردشگری باشند و یکی از مطالبات بوده که ۲۴ اسفند ماه میزبان مسیر گردشگری غرب کشور با حضور ۱۴ دیپلمات خواهیم بود و برنامه‌های ویژه با حضور گروه‌های فرهنگی و موسیقی شهر از ساعت ۱۰ روز سه شنبه آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های نوروزی و مراسم آیین نوروزی ۱۴۰۱ در تهران و مسیر جهان شهرهای ایران در غرب کشور، خاطرنشان کرد:  برنامه جشن نیمه شعبان و نوروز را در هشت محله با اجرای برنامه‌های فرهنگی از چهارشنبه پایان سال تا پایان ۱۳ فروردین خواهیم داشت.

شهردار همدان در خصوص تخریب خانه‌های واجد ارزش نیز یادآور شد:  اعتقاد به حفظ این بناها داریم و صاحبان این خانه‌ها بدانند در آینده نه چندان دور این خانه‌ها همچون عتیقه خواهند بود؛ در بحث خانه اقبالیان سندی مبنی بر ثبت میراث فرهنگی ارایه نشده و مباحث حقوقی بالایی دارد اما مجوز تخریب صادر نخواهیم کرد و پای کار هستیم.

حسینی با اشاره به بحث قطار شهری اظهار داشت: این مهم همچون بازیافت هواپیما یکی از موارد  منحصر به فرد برای شهر بوده و محور توسعه خواهد بود و از این اتفاق حمایت می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه دیدگاه مدیریتی باید مبتنی بر نظر کارشناسی باشد، گفت: یکی از رویکردهای ما در مدیریت شهری تاکید بر گردشگری بوده و یکی از مباحث در این حوزه گذر تاریخی فرهنگی از باباطاهر تا آرامگاه بوعلی و ثبت جهانی هگمتانه است.

شهردار همدان در خصوص تیم فوتبال شهرداری نیز بیان کرد: نگاه های مختلفی بوده و در حمایت از این تیم پای کار هستیم چرا که تنها یک تیم نیست و ورزشکاران جوان شهر مطرح هستند و سعی بر حمایت داریم؛ در صورت قوی شدن مباحث مالی سایر رشته‌های ورزشی همچون والیبال را نیز حمایت می‌کنیم.

 عملیات اجرایی سایت موزه میدان امام (ره) پایان یافته است

حسینی در خصوص وضعیت سایت موزه میدان امام (ره) نیز یادآور شد: عملیات اجرایی پروژه اتمام یافته و آماده بهره برداری است و منتظر تحویل اشیای واجد ارزش توسط امین اموال میراث فرهنگی هستیم.

وی میزان اجرای آسفالت در سال ۱۴۰۰ را ۷۵ هزارتن در سطح شهر عنوان کرد و اظهار داشت: سال ۱۴۰۱ با توجه به مباحث اقتصادی و افزایش هزینه‌ها بالغ بر ۱۵۰ هزارتن آسفالت اجرا خواهد شد که از اردیبهشت ماه نگهداری شهر آغاز می‌شود.

شهردار همدان با بیان اینکه لکه‌گیری معابر فاز به فاز شروع شده و رینگ اول به اتمام رسیده است، گفت: از فروردین ماه رفع نواقص آسفالتی در کل شهر آغاز می‌شود.

حسینی در خصوص نیروی انسانی نیز تصریح کرد: در سنوات گذشته به هر دلیل شیوه استخدامی اشتباه بوده و در ورودی اشکال کامل داریم که در بحث جذب نیرو طبق قانون انجام خواهد شد؛ ۲۵۰ نفر ایثارگر  در تبدیل وضعیت داریم و اسامی ۱۲۰ نفر نیز برای پست سازمانی اعلام شده است.

بیشتر بخوانید:
وزیر کشور حکم انتصاب شهردار همدان را امضا کرد
بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری همدان یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.