کم آبی جدیست :یک بام و دو هوا را کنار بگذارید
25 فروردین 1401 - 15:40
بازدید 191
11
باید برای عبور از این وضعیت خطرناک همه با هم همکاری کنیم ،چرا که تبعات خطرناک این خشکسالی همه ما را به یک اندازه درگیر خواهد کرد ،پس همه وظیفه داریم بعنوان جزیی از اجزای یک‌پیکر ، برای عبور به سلامت از این گردنه همراهی و همکاری کنیم.
نویسنده : علی اصغر اسدی
پ
پ

گفتمان، علی اصغر اسدی:: بدون مقدمه عرض می کنم ،امسال وضعیت بارندگی های استان نامطلوب بود ،کاری به آمارها نداریم ،همه ما با تمام وجود کاهش بارندگی را لمس می کنیم ،اگر خوب دقت کنیم صدای ضجه تشنگی طبیعت و مزارع دیم به گوش می رسد .

 

گندمزارها خشکیده اند،مراتع در همان آغاز راه جوانمرگ شدند ،چشمه سارها خشکیده اند ،رودخانه های فصلی بی رمق شده اند ،تابستان نرسیده ناله تشنگی سنجاب ها و سارهای جنگل های زاگرس از دور به گوش می رسد!

 

اینها تنها گوشه ای از تصاویر دردناک خشکسالی هولناکی است که همه ما آثار وحشتناک آن را در تابستان پیش رو به انتظار نشسته ایم!

 

اما انگار که این زنگ هشدار به گوش مردم و‌ مسئولین نرسیده است ،یا اینکه برخی همچون کبک سرشان را زیر برف کرده اند و نمی خواهند با درک شرایط بحرانی استان ،در تصمیمات و روشهای خود تجدید نظر کنند.

 

پس باید برای عبور از این وضعیت خطرناک همه با هم همکاری کنیم ،چرا که تبعات خطرناک این خشکسالی همه ما را به یک اندازه درگیر خواهد کرد ،پس همه وظیفه داریم بعنوان جزیی از اجزای یک‌ پیکر ، برای عبور به سلامت از این گردنه همراهی و همکاری کنیم.

 

خوب وزارت نیرو بعنوان متولی آب ،اعلام کرده است که کشت محصولات آب بر مثل یونجه ،برنج و هندوانه ممنوع است ،چرا از همکنون صدهها هکتار از اراضی جای جای استان  زیر کشت هندوانه رفته است ؟

 

طبق بررسی ها هر کیلوگرم هندوانه تقریبا دویست لیتر آب هدر می دهد ،خودتان شاهد هستید که در پایان برداشت این محصول ،دهها تن هندوانه نامرغوب در مزرعه رها می شود،این رفتار یعنی هدر دادن میلیون ها لیتر آب !

 

اگر برنجکاران عزیز هم استانی که طبق ابلاغیه وزارت نیرو مشمول ممنوعیت کشت شده اند همراهی کنند ،خوب می دانند صرف نظر کردن از یکسال کشت برنج بهتر از هلاک شدن احشام و همنوعانشان از تشنگی است !

 

فعلا تمرکز ما بر کشاورزی آب بر است ،به مرور در آینده به دیگر ابزار اتلاف و هدر رفت آب خواهیم پرداخت .

مسئولین و کمیته های استانی و شهرستانی بحران آب باید تسامح و تساهل را در این خصوص کنار بگذارند و از هر طریق ممکن مانع از بر زمین ماندن ابلاغیه دستگاههای مسئول در خصوص ممنوعیت کشت محصولات آب بر شوند.

 

مردم خوب ما و زارعین عزیز هم لازم است شرایط حاد کنونی را درک کنند ،بدانند که در شرایط حساسی قرار داریم ،اگر‌کشت محصولی ممنوع اعلام شده است صرفا بخاطر شرایط موجود و پرهیز از اتلاف انسان هاست !پس لطفاً مقاومت ها در این خصوص را کنار بگذارید ،چرا که همه مثل هم از آثار این شرایط زیان می بینیم،هم من رسانه ای ،هم‌شما کشاورز و هم مدیران دستگاههای اجرایی !

بیشتر بخوانید:
زنگ خطر کم آبی در استان ایلام به صدا درآمد
بحران کم آبی جدی است / مردم و‌مسئولین بخوانند وعمل کنند

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.