به گزارش گفتمان: چندی پیش در ۱۸ فرودین امسال پرویز فروغی، دبیرکانون مرغداران گوشتی اعلام کرد: با مازاد تولید مرغ گرم مواجهیم و این در حالیست که مرغ منجمد هم به بازار تزریق شده است؛ به همین دلیل بازار دیگر کشش جذب مرغهای تولید شده را ندارد و مرغها بر روی دست مرغداران مانده است و اکثر مرغداران زمان تحویل مرغهایشان رسیده و بازار کشش جذب آن را ندارد و خریداری نیست و اگر شرکت پشتیبانی امور دام به این موضوع ورود و اقدام به خرید این مرغها برای ذخایر کشور نکند فاجعه رخ خواهد داد.
اما آیا وضعیت استان همدان نیز در جوجه ریزی و تولید مازاد مرغداری ها توسط مرغداران با چنین مشکلی مواجه شده است یا خیر؟ و اگر در صورتی که مرغداران استان نیز با این معضل مواجه شده اند سازمان جهاد کشاورزی استان برای پیشگیری از تضرر و خسارت به مرغداران استان چه تدبیری اندیشیده است؟و آیا این معضل موجب بیرغبتی مرغداران برای جوجه ریزی در دورههای بعد و افزایش افسار گسیخته قیمت و کمبود مرغ گرم در بازار در آینده نخواهد شد؟
معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به تولید مناسب و مطلوب جوجه ریزی در مرغداریهای سطح استان همدان و تولید مرغ برای ایام عید و ماه مبارک رمضان گفت: خوشبختانه این امر موجب شد تنش و مشکلی در بازار عید و نیز ماه مبارک رمضان نداشته باشیم و با وضعیت خوب جوجه ریزی و تولید مرغ میزان قیمت مرغ کاهش یابد و فراوانی وجود داشته باشد .
حسین فضلی با اشاره به استقبال بی سابقه مردم این استان در تقاضا و خرید اقلام اساسی نوروز از جمله مرغ تصریح کرد:بسیاری از خانوارها بر اساس عادت مرسوم هر ساله شب عید ذخیره سازی بسیاری در یخچال منزل در بحث گوشت و مرغ انجام داده اند که ماه رمضان نیز مزید بر ذخیره سازی بیشتر خانواده ها شده است.
شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداریهای استان همدان را خریداری میکند
وی با بیان اینکه به واسطه همین امر در حال حاضر تقاضا برای خرید مرغ گرم در سطح بازار توسط مردم در چند روز گذشته کاهش داشته و این موضوع مقطعی بوده و مجدد تقاضا برای خرید توسط شهروندان افزایش خواهد داشت، تصریح کرد: جوجهریزی و تولید مرغ شب عید و ماه رمضان توسط مرغداریها از نظر بالا بودن تولید مشکلی برای تولیدکنندگان و مرغداریهای استان به وجود نیاورده است چرا که شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداریهای استان همدان را برای تولید مرغ منجمد خریداری میکند ضمن اینکه برای مقداری از مرغ مازاد نیز مجوز لازم برای ارسال به سایر استانها که نیاز به تامین مرغ گرم دارند داده شده است و با این اقدام تعادل لازم را در بحث تولید و عرضه و توزیع برقرار کردهایم.
چند روز آینده بازار خرید مرغ رونق عادی خود را میگیرد
فضلی با بیان اینکه میزان تولید مرغ استان دارای روال عادی است ادامه داد: طی هفت یا هشت روز آینده با اتمام ذخیره سازیهایی که شهروندان و خانوارها برای عید و ایام ماه رمضان انجام داده بودند قطعا دوباره بازار خرید مرغ رونق عادی خود را خواهد گرفت.
آزاد بودن صادرات مرغ همدان به سایر استانها
وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی استان برای تولید مازاد مرغ استان در حال حاضر صادرات مرغ به سایر استانهای دارای نیاز به مرغ گرم را برای تولید کنندگان آزاد گذاشته است و مجوزهای لازم را به صورت موردی برای خروج مرغ زنده و لاشه مرغ میدهد و از طرفی هم با هماهنگی انجام شده شرکت پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی استان مرغ مازاد را خریداری و منجمد میکند و هیچگونه مشکلی خوشبختانه در بازار مرغ استان برای تولید کننده و مصرف کننده از نظر فراوانی و قیمت وجود ندارد.
فضلی در ادامه خاطر نشان کرد: طی اسفندماه و ایام تعطیلات نوروز در روزهایی که گوشت مرغ در بازار کمتر بود ۱۷۴۰ تن گوشت مرغ منجمد در این استان توزیع شد ضمن اینکه طی مدت فوق همزمان ۶۵۰۰ تا ۶۶۰۰ تن مرغ گرم نیز توزیع شده است.
وی یادآور شد: در روزهایی که در تعطیلات نوروزی و ایام پایانی سال استان همدان دارای تولید بالایی در زمینه مرغ گرم بود با توجه به بازاری که در سایر استانها وجود داشت ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تن از مرغ گرم مازاد تولید شده استان را به سایر استانها چون خوزستان ،البرز و تهران ارسال کردیم.
وی بیان کرد: در رابطه با جوجهریزیهایی که در بهمن و اسفند ماه سال گذشته انجام شد نسبت به مدت مشابه سال قبل در بهمن ماه ۳۰ درصد و در اسفند ماه حدود ۲۷ درصد افزایش جوجهریزی داشتیم و طوری برنامه ریزی شده که خوشبختانه هیچگونه نگرانی برای تامین مرغ گرم مورد نیاز ایامماه مبارکرمضان در استان نخواهیم داشت.
تخصیص ۳۴۰ تن مرغ منجمد وارداتی به استان همدان
فضلی همچنین از تخصیص ۳۴۰ تن مرغ منجمد وارداتی برای طرح ضیافت ماه رمضان به استان همدان خبر داد و افزود: به دلیل فراوانی مرغ گرم در حال حاضر مرغ گرم پایینتر از نرخ مصوب در حال توزیع بوده و فعلا نیازی به توزیع این سهمیه در استان ندیدیم اما اقشار کم در آمد و جامعه هدف مورد نظر شناسایی شده و هر وقت که نیاز به توزیع مرغ منجمد باشد برای طرح ضیافت رمضان و تنظیم بازار نسبت به توزیع آن اقدام خواهد شد ضمن اینکه توزیع اینسهمیه را برای جوامع هدف خاص واقشار کم درآمد در نظر گرفتهایم که به اقشار کم در آمد و تنظیم بازار گوشت نیز کمک کند.
میزان مرغ مورد نیاز استان همدان در شرایط عادی ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم میزان مرغ مورد نیاز استان همدان را در شرایط عادی و معمولی ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن برشمرد و تصریح کرد: در ماههای پایانی سال در همین رابطه موفق شدیم بیش از ۲۵۰ تن مرغ مورد نیاز بازار استان همدان را تأمین و برای عرضه وارد بازار کنیم.
علی دولو با اشاره به اینکه مرغ مورد نیاز هم استانیها بویژه با قیمت مناسب و مصوب تعیین شده در اختیار مردم قرار گرفت و این روند عرضه بویژه در ایام پایانی سال ادامه داشت، گفت: در ماه مبارک رمضان نیز این روند به منظور جلوگیری از افزایش قیمت، جلوگیری از عدم کمبود و تکریم ارباب رجوع با برنامهریزیهای صورت گرفته استمرار خواهد داشت.
کاهش تقاضای مرغ نسبت به عرضه در استان همدان
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی همدان هم با اشاره به جوجه ریزی و تولید مناسب و خوب مرغ توسط مرغداران استان اظهار کرد: در شرایط فعلی تقاضا نسبت به عرضه کمتر شده که علت این امر را اینگونه پیش بینی می کنیم که مردم در شب عید و ماه رمضان خرید بیشتری داشتهاند و ذخیره سازی کرده اند.
قیمت مرغ گرم در استان همدان زیر نرخ مصوب شد
جواد عاشوری از کاهش قیمت مرغ گرم در استان خبر داد و تصریح کرد: قیمت مرغ مصوب ۳۱ هزار تومان بوده که در حال حاضر هر کیلو مرغ با کاهش قیمت زیر نرخ مصوب به قیمت ۲۷ هزار تومان در حال عرضه و توزیع به مشتریان و مصرف کنندگان و با این روند قیمت مرغ شکسته شده است.
وی با بیان اینکه کاهش خرید مرغ گرم مشکلی برای تولید کنندگان و فروشندگان و مرغداران استان همدان به وجود نمیآورد، اظهار کرد: بر اساس اعلام شرکت پشتیبانی امور دام کشور مرغ زنده مرغداریهای سطح استان به قیمت مصوب توسط این شرکت خریداری و منجمد و ذخیره سازی خواهد شد تا در هنگام نیاز به بازار تزریق شود.
کاهشی شدن قیمت تخم مرغ در همدان
عاشوری همچنین با اشاره به کاهشی شدن قیمت تخم مرغ افزود:تخم مرغ هم با روال کاهش قیمت مواجه شده و هر کیلو تخممرغ که به قیمت ۲۲ هزار ۵۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه میشد و با قیمت هر کیلو ۱۹ هزار تومان از مرغداران خریداری انجام می گرفت در حال حاضر از مرغداران به قیمت هر کیلو ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار ۲۰۰ تومان خریداری و به قیمت هر کیلو ۱۸ هزار تومان و هر شانه ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
در پایان اینکه امیدواریم همانطور که جهاد کشاورزی با برنامه ریزی لازم برای ایام بازار شب عید و روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ و نیز بازار ماه رمضان آرامش بسیاری مطلوبی را با فراوانی کالاهای اساسی و تنظیم بازار در بازار استان ایجاد کرد با برنامه های پیش بینی شده خود بتواند تعادل لازم را نیز در بحث تولید و عرضه با شرکت پشتیبانی امور دام در خریداری مازاد تولید مرغداریها برقرار کند و نیز از سوی دیگر با صادرات مازاد مرغ تولید شده استان به سایر استانهای دارای نیاز مانع خسارت به مرغداران همدانی شود.
بیشتر بخوانید: |
برخورد با مرغداران متخلف در همدان |
کشتارگاه ها و مرغداران حق خروج مرغ زنده و کشتار شده از استان را ندارند |
ثبت دیدگاه