به گزارش گفتمان: محمدرضا عباسی اظهار داشت: با اجرای طرح متناسبسازی یارانهها قیمت چهار قلم کالای اساسی افزایش یافت اما به تبع مشتقات این کالاها نیز با افزایش قیمت مواجه شدند اما اکنون بازار به آرامش نسبی رسیده است.
وی با بیان اینکه در اینچنین شرایط افراد سودجو اقدام به افزایش خودسرانه قیمتها میکنند که بازرسان جهاد کشاورزی تمرکز خود را روی نظارت بر بازار گذاشتهاند عنوان کرد: از نظر تامین مواد غذایی مشکلی وجود ندارد زیرا از ماهها قبل کالاهای اساسی همچون مرغ، شکر و برنج وارداتی تأمین و به تدریج وارد بازار شده است.
عباسی با اشاره به بازدید از عمدهفروشان برنج در استان گفت: برخی فاکتورسازی و احتکار میکنند و اکنون در شرایطی که مردم با گرانی دست و پنجه نرم میکنند با قیمت مضاعف عرضه میکنند که با این افراد به شدت برخورد میشود.
وی با بیان اینکه با ورود برنج خارجی و برنج داخلی از شهریور ماه به طور قطع قیمت برنج داخلی نیز کاهش مییابد افزود: اکنون تورم انتظاری بدترین موضوع است که سبب شده مردم با دغدغه گرانی در آینده، به خرید مقدار زیادی کالاهای اساسی اقدام میکنند و برخی فروشندهها نیز به افزایش قیمت ترغیب میشوند.
عباسی با اشاره به اینکه دولت سقف قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان را برای هر کیلو مرغ تعیین کرده است عنوان کرد: اوایل اجرای طرح متناسبسازی یارانهها که مرغ به قیمت هر کیلو ۳۵ هزار تومان نیز در بازار یافت میشد مرغ عرضه شده مربوط به جوجهریزی ۴۰ روز قبل و با قیمت نهاده قبل از اجرای طرح بود و از طرف دیگر عدم استقبال مردم نیز سبب کاهش قیمت شده بود.
وی افزود: در این مدت به دلیل آزاد شدن قیمت نهادهها، جوجهریزی ماهانه یک میلیون کاهش یافته اما برای حمایت از تولیدکننده صادرات آزاد شده که بخشی از درآمد مرغداران از این طریق تأمین شود زیرا با قیمت مصوب مرغ، تولیدکننده کمترین سود را کسب میکند.
عباسی با اشاره به کاهش قیمت گوشت قرمز در روزهای اخیر عنوان کرد: هماکنون قیمت مصوب گوشت گوسفندی مخلوط ۱۶۰ هزار تومان، گوساله مخلوط ۱۶۰ هزار تومان و گوساله نرمه ۲۰۵ هزار تومان تعیین شده است و چون در استان کرمانشاه گوسفند مازاد وجود دارد قیمت گوشت گوسفندی و گوساله با هم برابر است.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما کاهش تولید توسط دامداران در آینده به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی است گفت: طرحهای تشویقی برای حمایت از دامداران اجرا و از طرف دیگر آزاد شدن صادرات کمک قابل توجهی به دامداران است.
عباسی افزایش محدود قیمت برنج خارجی در بازه زمانی کوتاهی را ناشی از نوسانات نرخ ارز دانست و عنوان کرد: از طرف دیگر چون برنج هندی و پاکستانی از چابهار وارد استان میشود، افزایش نرخ حمل و نقل و نیروی کار سبب افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت این نوع برنج در استان شد.
وی با بیان اینکه ماهانه ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تن برنج بین فروشگاههای زنجیرهای و ۴۰۰ فروشگاه امین در استان توزیع میشود گفت: اکنون برنج هندی در فروشگاهها به قیمت هر کیلو ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج تایلندی به قیمت هر کیلو ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود.
عباسی با بیان اینکه در گذشته شکر در کارخانه هر کیلو ۱۲ هزار تومان خریداری میشد اما اکنون برای حمایت از تولیدکننده و کشاورز به ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است عنوان کرد: هماکنون ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار تن شکر در کارخانههای استان موجود است و این محصول به قیمت هر کیلو ۲۴ هزار تا ۲۵ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درباره وضعیت موجودی روغن در استان گفت: هماکنون ۲۵۰۰ تن روغن در انبارها موجود است و بنایی بر افزایش قیمت روغن وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: |
کنترل دستوری قیمت مرغ وضع را بدتر می کند |
کرمی: نگذاریم گوشت از سفره طبقه محروم برود |
ثبت دیدگاه