گفتمان، بهروز مردانی: یکی از مهمترین هدفهای تحول اداری ارتقا و حفظ کرامت مردم است و مهمترین شاخصه ارزیابی عملکرد یک سازمان یا حتی یک حکومت در میزان رضایت مندی مردم می توان سنجید بطوریکه در سیره پیامبران و اهل بیت همواره بر جلب رضایت توده مردم در نحوه برخورد و ارائه خدمات تاکید شده و همچنین تئوری پردازان نابرابری را عامل نارضایتی عنوان می کنند.
نابرابری که امروزه خود را در قالب مقوله عدم تکریم ارباب رجوع و تقسیم بندی مردم به دو گروه عام و خاص در نحوه ارایه خدمات بخوبی نشان داده و نظام اداری کشور در تکریم و ارایه خدمات به مردم از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، بطوریکه رواج و باب شدن دو بدعت نامیمون «داشتن پارتی» و «داشتن آشنا» در دستگاههای اداری کشور امری عادی شده و رابطه جای ضابطه قرار و تبعیض و نابرابری چالش اساسی سیستم اداری کشور شده است.
تفکر ارباب رعیتی مدیران، نحوه برخورد و تعامل با ارباب رجوع، تفسیر به رای قوانین و مقررات توسط کارکنان و نیز بروکراسی های غیر موجه اداری حسابی مردم را آزار و اسباب نارضایتی مردم را فراهم آورده است.
از حرف تا عمل شعار نمادین تکریم ارباب رجوع و طرح مقطع ای میز خدمت فاصله بسیاری است و به آفتی برای از بین بردن باور و اعتماد مردم تبدیل شده است.
گشاده رویی، احترام، بها دادن به حقوق همه شهروندان بصورت یکسان، رعایت شأن و حفظ عزت نفس مردم و اقناع و توجیه نمودن ارباب رجوع که از الزامات و مانیفست کاری یک سازمان یا نهاد است کم رنگ شده و سازوکار های لازم در ارائه خدمات مطلوب و موثر وجود ندارد.
بر اساس قانون اساسی و شرع مقدس مردم ولی نعمتان و متولیان خادمان ملت و وظیفه خدمتگزاری به آنها را دارند فلذا رضایت مندی مردم در گرو نحوه ارایه خدمات مطلوب و در عین حال حفظ شأن و منزلت مردم میسر می شود که مدیران بایستی آن را نصب العین و سرلوحه کاری خود قرار دهند.
بیشتر بخوانید: |
تکربم ارباب رجوع زیر سایه سنگین کرونا |
عملکرد تمامی مدیران بصورت دقیق مورد پایش و بررسی قرار می گیرد |