آغوش باز مرز خسروی به روی زائران عتبات عالیات بعد از ۳ سال
24 مرداد 1401 - 10:09
بازدید 136
9
مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین از ۲۳ مرداد ماه مصادف با ۱۶ محرم الحرام آغوش امن خود را برای پذیرایی از زائران عتبات عالیات و اربعین حسینی برای عزیمت به عراق گشود و اکنون یکی از مرزهای فعال کشور برای تردد زوار کشورمان است.
پ
پ

به گزارش گفتمان: مسیر مرز رسمی خسرو از پایتخت کشورمان و دیگر استان های شمالی و مرکزی و شمال غرب و شرقی و سایر مناطق تا نقطه صفر محل خروج زائران به صورت بزرگراه بوده و زوار می توانند از این مسیر به راحتی برای عزیمت به عراق استفاده کنند.

زائران عتبات عالیات پس از ورود به استان کرمانشاه به سمت شهرستان های غربی در مسیر خود مورد استقبال مردم شهرستان های اسللام آباد غرب، کرند غرب، سرپل ذهاب قرار گرفته و وارد شهرستان مرزی قصرشیرین می شوند.

زائران پس از ورود به قصرشیرین با استفاده از خودروهای تعبیه شده به سمت مرز خسروی که ۱۵ کیلومتر با قصرشیرین مسافت دارد حرکت می کنند و با ورود به خسروی به بزرگترین پایانه بین المللی زمینی خاورمیانه می رسند.

پایانه مرزی خسروی یکی از بهترین و مجهزترین پایانه‌های خاورمیانه است و با امکانات سرمایشی، ۵۸گیت‌ و سایر امکانات رفاهی آماده خدمت به زائران اربعین از سراسر کشور است.

همچنین با توجه به گرمای هوا در نقطه صفر مرزی یک سایبان بزرگ مجهز به سیستم مه پاش ایجاد شده و ضمن اینکه برای خودروهای زائرانی که با استفاده از خودروهای شخصی عازم مرز می شوند نیز در ۱۰ نقطه قصرشیرین و مرز خسروی پارکینگ هایی با ظرفیت ۸۰ هکتار ایجاد شده و ظرفیت ۵۰ هزار دستگاه خودرو را دارد.

احداث دروازه‌های جدید بررسی گذرنامه، احداث فیبرنوری، تجهیز سرسراهای ورود و خروج زائر، ایجاد سرویس‌های بهداشتی، ایجاد دستگاه برج نوری، نوسازی دوربین‌های داخل سالن‌های ورود و خروج و محوطه پایانه، تامین و استقرار۲۳۰ دستگاه اتوبوس برای جابجایی زائران از قصرشیرین به مرز خسروی از دیگر اقدامات مناسب برای رفاه زائران است.

زائران پس از خروج از مرز وارد منذریه عراق می شوند و پس از عبور از گیت های گذرنامه عراق در محل این مرز با خودروها و ناوگان حمل و نقلی که توسط عراقی ها در محل مرز مستقر شده  به سمت حسینیه و سپس نجف، کربلا، سامرا و کاظمین حرکت می کنند که توافقاتی نیز با کشور عراق برای تمام شدن هزینه ارزان سفر زیارتی به این کشور انجام شده است.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

ستاد اربعین استان کرمانشاه نیز با جلسات متعداد و با رایزنی و نشست هایی که با مقامات استان دیاله داشته توافقات خوبی برای تامین امنیت زائران و خدمات رسانی به آن انجام داده است.

در قصرشیرین ۱۴ هتل، مهمانپذیر و زائرسرا و واحد اقامتی با  ظرفیت یک هزار و ۵۰ تخت نیز برای پذیرایی از زائران و اسکان آن ایجادشده است.

مرز رسمی خسروی  – منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

به گفته «محمد حیدری» رییس ستاد مدیریت و خدمات دهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین نیز تمامی زیرساخت های لازم و امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی برای استفاه و خدمت  رسانی به زائران فراهم شده است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

بیشتر بخوانید:
رسیدن قطار به مرز خسروی تا سه سال دیگر
مرزهای خسروی و پرویزخان برای تردد زائرین اربعین بسته است

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.