باید همه معتادان متجاهر کردستان تا پایان شهریور جمع آوری شوند
27 مرداد 1401 - 10:43
بازدید 100
8
استاندار کردستان: استاندار کردستان گفت: باید تا پایان شهریور کل استان از معتادان متجاهر پاک شود و همه این افراد در کمپ ها ساماندهی شوند.
پ
پ

به گزارش گفتمان: چهارشنبه شب چهارمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با دستور کار برسی ملزومات تجهیز و راه اندازی، مرکز ماده ۱۶ استان و موارد مربوط به کمیته‌های تخصصی شورا با حضور استاندار کردستان و مدیران کل ادارت و سازمان‌های مربوطه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی جمع آوری معتادان متجاهر و با هدف نجات خانواده‌ها برگزار شد.

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در این جلسه ضمن گرامی داشت سالروز افتخار آفرین آزادگان به مهین اسلامی، اظهار داشت: معتقدیم یکی از افتخارات بزرگ تاریخی ایران دفاع مقدس بوده و در تاریخ ۲۰۰ ساله گذشته اولین جنگ تحمیلی با این وسعت و طول زمانی زیاد با پشتیبانی از دشمن متجاهر صورت گرفته اما یک وجب از این خاک را اشغال نکردند و این افتخار مرهون جوانان این کشور و رهبری هستیم.

وی افزود: امروزه وقتی به آزادگان و شهدا افتخار می‌کنیم باید در مقابل این دستاوردها و افتخارات با مشکلات آسیب‌های اجتماعی زیر سوال نرود، موضوع اعتیاد مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی کشور است که نیازمند نگاه جدی، جهادی و مسئولانه است.

استاندار کردستان گفت: در مقابل تمام این آسیب‌ها و مشکلات مسئول و باید پاسخگو باشیم امیدوارم جدی تر به این موضوعات اهتمام داشته و فرمانداران موظف هستند ماهی یک جلسه در این راستا برگزار شود.

زارعی کوشا خاطر نشان کرد: موضوعات را به صورت بخشی و اولویت دار تقسیم و پیگیری کنیم، اکنون منظر نازیبا از معتادان متجاهر از جامعه پاک و در مقابله درمان وظایف خود را به درستی انجام دهیم.

وی با تقدیر از راه اندازی مکان ماده ۱۶ به متولیان امر بیان کرد: استان کردستان یک استان فرهنگی است، مردم کردستان به نجابت و پاکی مشهور هستند این اقدامات بسیار خیری خواهد بود و باید با شروع سال تحصیلی کاملاً این موضوع ساماندهی شود و تا پایان شهریور کل استان از معتادان متجاهر پاک شود.

فرمانده نیروی انتظامی استان کردستان در این جلسه ضمن گرامی داشت روز آزادگان اظهار داشت: مرکز ماده ۱۶ چندین سال در استان کردستان مغفول مانده اما خوشبختانه به دستور استاندار کردستان و فرماندار و شهردار سنندج اقداماتی در این راستا انجام شد.

سلیم کریمی دبیر مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در این جلسه اظهار داشت: چند سال گذشته در بحث ماده ۱۶ استان کردستان جز اولویت نبود اما با اقدامات ویژه مدیران ارشد استانی در پیگیری سفر ریاست جمهور دستورات اکیدی برای تعیین مکان اختصاص یافت.

وی افزود: با آماده شدن و مجوز مکان مورد نظر برای نگهداری معتادان متجاهر فراخوان برای جذب هیئت مدیره و مدیرعامل داده شد، با نظارت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و متولی سازمان بهزیستی راه اندازی خواهد شد و نیاز به حمایت و جذب اعتباری برای تجهیز این مکان وجود دارد.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کردستان بیان کرد: مرکز سامان سرا نیز آماده و اکنون تجهیز و پذیرش شده است افراد بهبود بافته‌ای که جای برای خواب ندارند در این مکان نگهداری خواهند شد، اشتغال و مراقبت بعد از خروج از کمپ‌ها به صورت ویژه بررسی می‌شود.

کریمی گفت: آمار جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مخدر در شهرستان‌های استان و شهر سنندج از ۴ تا ۳ جلسه برگزار وبا مصوبات اجرایی و عملیاتی اقداماتی انجام خواهد شد، مکان کوچکی برای بیماران ایزوله و سوله‌های فنی و حرفه‌ای تعبیه شده است.

وی با ذکر اینکه پیشگیری باید در اولویت کاری ما باشد، عنوان کرد: اکنون حدود ۳۶۸ نفر در کمپ‌های تبصره ۲ نگهداری می‌شود، ظرفیت مکان نگهداری حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر خواهد بود و در حالت خوش‌بینانه کل استان ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر معتاد متجاهر دارد.

فرماندار سنندج نیز در این جلسه اظهار داشت: نگاه به بحث اعتیاد باید یک پدیده اجتماعی انکار پذیر و کارشناسی باشد، مهم‌ترین بخش این موضوع تأمین و توزیع مواد مخدر بوده، که دسترسی به مواد مخدر بسیار آسان شده است.

وی با بیان اینکه فعالیت گروهای بزرگی در سطح شهر که در مقابل جمع آوری ضایعات به آن‌ها مواد مخدر به فروش می‌رسد، افزود: نیازمند کمک و همکاری اداره اوقاف در بحث ساماندهی قبرستان‌های سطح شهر هستیم امیدوارم این اداره نگاه انتفاعی به این موضوع نداشته باشد چراکه اسکان شبانه معتادان قبرستان‌های قدیمی سطح شهر است.

فرماندار سنندج بیان کرد: تخریب ساختمان‌های مخروبه یکی دیگر اقدامات مهم دستگاه‌های متولی است که باید ساماندهی شود.

وی با گلایه از وضعیت نامناسب کمپ‌ها اشاره و عنوان کرد: گرچه سازمان بهزیستی برای نگهداری معتادان در کمپ‌های خصوصی تبصره ماده ۱۶ هزینه یارانه پرداخت می‌کند اما متأسفانه معتادان را تا پایان زمان مقرر نگهداری نمی‌کنند و به جای سه ماه حدوداً ۳۰ روز نگهداری می‌شود لذا نظارت و پیگیری بر کمپ‌ها بسیار ضروری است.

انور رشیدی شهردار سنندج نیز در این جلسه با بیان اینکه خدمات شهری با دیدگاه مسئولیت اجتماعی اجرا می‌شود، اظهار داشت: معتادان متجاهر در ملأ عام در پارک‌ها و معابر شفاف و روشن به عنوان غده‌های سرطانی رفت و آمد می‌کنند، باید این مشکلات ریشه‌ای و درست حل شود.

وی افزود: در اکثر میدان‌ها، پارک‌ها و قبرستان‌های سطح شهر که مزین به نام اولیا هستند متأسفانه محلی برای آسیب‌های اجتماعی شده است، زمستان سال گذشته زیر قبر تپه «شیخ محمد باقر» را حفر و ۱۴ نفر معتاد به صورت موقت زندگی می‌کردند، باید قبرستان‌های متروکه سطح شهر در اختیار شهرداری قرار بگیرد و به فضاهای فرهنگی تبدیل کرد.

شهردار سنندج بیان کرد: فضای ۵ هزار متری برای ساماندهی و اسکان معتادان تعبیه شده امیدوارم داستان کردستان دستور همکاری اوقاف با تحویل فضای قبرستان‌ها به شهرداری، برنامه ساماندهی زباله گردها، برپای نمایشگاه دائمی و صنعتی برای تولیدات معتادان و زندانیان در نظر گرفته شده است.

محمود امان الهی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در این جلسه بیان کرد: باید با توزیع کنندگان مواد مخدر برخورد جدی صورت بگیرد، طبق مستندات از شگردهای مختلفی برای توزیع مواد مخدر استفاده می‌کنند.

وی افزود: اکثر افراد در چهار راه‌ها و ایست بازرسی‌ها توزیع کننده مواد مخدر هستند و بر اساس خبرهای موثق این متکدیان توسط افراد دیگر صبح زود پخش می‌شوند و چهره شهر را به شدت خدشه دار کرده اند و شناسایی متکدیان توزیع کننده بسیار مهم است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرا باید در اولویت قرار بگیرد و تا قبل از بازگشایی مدارس وضعیت معتادان متجاهر در سطح شهر مشخص شود، همچنین نگهداری کمپ‌ها به افراد متخصص و تحصیل کرده واگذار شود.

بیشتر بخوانید:
کشف ۵۳۰ کیلوگرم مواد پیش ساز شیشه در کردستان
۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در کردستان کشف می‌شود/افزایش ۱۹ درصدی کشفیات مواد مخدر در سال جاری

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.