مدیرعامل آبفا همدان: مردم بیش از نیاز آب ذخیره نکنند
13 شهریور 1401 - 11:47
بازدید 103
8
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه پایداری آب در شبکه نیازمند همکاری و مدیریت مصرف شهروندان است افزود: در شرایط فعلی که به پایداری نسبی شبکه نزدیک شده ایم ضرورتی برای ذخیره سازی بیش از نیاز وجود ندارد.
پ
پ

به گزارش گفتمان از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان همدان «فرهاد بختیاری فر» اظهار داشت: به دلیل عدم اطمینان مصرف کنندگان از پایداری آب موجود در شبکه حجم ذخیره سازی آب در منازل ذخایر مخازن را به شدت تحت تاثیر قرار داده به نحوی که خروجی آب در مخازن از ۴۰۰ لیتر بر ثانیه در حالت معمول به هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه در حالت بحران تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان مصرف آب در شهر همدان هزار و ۸۵۰ لیتر در ثانیه است افزود: با ورود چاه های کشاورزی به مدار، تولید آب به هزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه هم اکنون کمبود آب مورد نیاز در شهر همدان بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در ثانیه است گفت: اگرچه روند بهره برداری از چاه های کشاورزی همچنان ادامه دارد و روزانه پنج تا ۱۰ حلقه چاه وارد مدار می شود ولی مدیریت مصرف از سوی مصرف کنندگان و عدم ذخیره سازی بی مورد آب راهگشا است.

بختیاری فر با بیان اینکه عدم تعادل در ذخیره سازی آب، زمانبندی های اعلام شده را تحت تاثیر قرار می دهد تصریح کرد: چنانچه ذخایر مخازن پیش از موعد مقرر به اتمام برسد امکان زمانبندی دقیق نیز وجود نخواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: اگر الگوی مصرف خارج از حد معمول نباشد، مدیریت توزیع را به حداقل خواهیم رساند.

به گزارش ایرنا، در پی کاهش جدی بارش ها و خشکسالی ناشی از آن، ذخیره آب سدهای استان همدان به ویژه سد اکباتان به عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان بسیار کاهش یافته است.همین امر در روزهای اخیر موجب بروز مشکل و تنش آبی در شهر همدان و اعمال زمان بندی قطع شبکه در شهر شده است.

در این مدت «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ۲ بار به صورت سرزده به همدان سفر کرده است و در جریان این سفرها در بازدید از طرح آبرسانی به همدان و همچنین بررسی روند مسایل و مشکلات مرتبط با خشکسالی و تنش آبی این استان با اشاره به تلاش جدی دولت برای رفع مشکل تنش آبی ناشی از خشکسالی از جمله در استان همدان گفت: شمارش معکوس برای افتتاح ابرپروژه آبرسانی به همدان آغاز شده و مرحله اول طرح آبرسانی به همدان ظرف دو تا سه هفته آینده به بهره برداری می رسد.

طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.

طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.

عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده ولی در سال‌های گذشته به کندی پیش می‌رفت و به نوعی متوقف شده بود که از سال گذشته و با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع تامین آب آشامیدنی شهر همدان با پیگیری شبانه روزی استاندار همدان در اولویت کاری وزارت نیرو قرار گرفت و با پیگیری های ویژه و تزریق اعتبارات مناسب، این پروژه از حالت توقف کامل خارج و وارد پیشرفت در اجرای کار شد و فعالیت کارگاه‌ها از سر گرفته شد و مرحله اول آن برای آبرسانی به شهر همدان رو به اتمام است.

اقدامات صورت گرفته در طول چهار ماه گذشته بسیار ارزشمند است و پیشرفت فیزیکی این پروژه، با گذشته قابل قیاس نیست.این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و ۲ هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد.

میانگین بارش‌های استان همدان در سال جاری آب ۴۴ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید:
مصرف آب آشامیدنی ادارات همدان ۲۵ درصد کاهش یابد
استاندار همدان خواستار جلوگیری از برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی شد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.