گفتمان: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه افزایش قیمت کالاهای اساسی، فشار زیادی بر سفره مردم وارد کرده است، اظهار کرد که حمایت دولت در راستای معیشت مردم خصوصا قشر متوسط به پایین، خیلی گره گشا نبوده است.
کیومرث سرمدی با اشاره به وضعیت معیشتی مردم بعد از حذف ارز ترجیحی، گفت: شرط مجلس با دولت در بحث حذف ارز ترجیحی این بود که قیمت کالاهایی که با معیشت و زندگی مردم ارتباط دارد، نسبت به شهریور ۱۴۰۰ افزایش پیدا نکند؛ اما در عمل دیدیم قیمت کالاها افزایش شدیدی داشت به طوری که شاید بیش از ۱۰۰۰ قلم کالا افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی و حتی بیشتر را تجربه کرد.
وی ادامه داد: افزایش قیمت فشار زیادی بر سفره مردم وارد کرده است اما حمایت دولت در راستای معیشت مردم خصوصا قشر متوسط به پایین که زیر خط فقر هستند خیلی گره گشا نبوده است که رها شدگی بازار،عدم نظارت و عدم برنامهریزی در جهت جبران این فشار، دلیل وقوع وضعیت فعلی جامعه است.
آقای سرمدی با انتقاد از اینکه دولت بازار را رها کرده است، گفت: قرار بود با استفاده از بیمه و دیگر خدمات، قیمت دارو را ثابت نگه داریم اما به دلیل رها شدگی بازار، دارو هم گران شد؛ لذا دولت باید نظارت ها را افزایش دهد و برنامهریزی دقیقی داشته باشد؛ همچنین نیاز است که تیم اقتصادی دولت منسجم تر عمل کند؛ اما من در مجموع ارزیابی مثبتی از روند تحولات بعد از حذف ارز ترجیحی ندارم.
وی در خصوص منابع لازم برای جبران تبعات حذف ارز ترجیحی و حمایت از اقشار ضعیف جامعه، گفت: بخشی از این منابع تامین نشد لذا با کمبود منابع مواجه هستیم از سوی دیگر رانت ها کماکان وجود دارد و علی رغم تلاش نهادهای نظارتی، ما از این بخش هنوز آسیب می بینیم.
آقای سرمدی در خصوص ضرورت اصلاح حقوق ها گفت: افزایش حقوق ۱۰ درصدی کارکنان و بازنشستگان لشگری و کشوری با وجود تورم بالای ۵۰ درصد، اصلا منطقی نیست؛ لذا دولت باید اصلاحیه بیاورد تا این فاصله را تا حد امکان جبران کند و من خبرهای غیر رسمی دارم که این مساله در حال پیگیری است تا حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری هم اصلاح شود.