به گزارش گفتمان: سامانه بزرگ گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است.
اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.
بخشی از سامانه بزرگ گرمسیری در سال ۹۸ به بهره برداری رسید که در مجموع از رودخانه سیروان در شمال غربی کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام و مرز دشت عباس در استان خوزستان ۵۰۰ کیلومتر طول دارد که این طرح از محل صندوق توسعه ملی به بار نشست که با تلاش و همت جهادی و انقلابی دولت سیزدهم منجر به شکوفایی می شود.
با اجرای کامل این سامانه ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می دهد و یک ظرفیت ۲۵ هزار نفری اشتغال برای مردم این منطقه در بردارد و این خود باعث تحول بزرگی در بخش کشاورزی و اشتغال منطقه خواهد شد.
همچنین سد هواسان از نوع خاکی با هسته رسی که حدود ۵۱ متر ارتفاع دارد و ظرفیت مخزن آن ۱۸۸ میلیون متر مکعب است و در دل سامانه گرمسیری واقع شده شده است.
طبق گفته مسوولان و آمارهای موجود با تامین آب سامانه و وارد مدار تولید شدن، یک اشتغال ۱۱ هزار نفری ایجاد کند و در صورت ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری برای ایجاد صنایع جانبی می توانیم اشتغال چند برابری را در این حوزه داشته باشیم.
تثبیت جمعیت، جلوگیری از مهاجرت، افزایش درآمد خانوارهای روستایی، افزایش کشت از یک کشت در فصول مختلف و افزایش سه تا هشت برابری درآمد از مهم ترین مزایای طرح سامانه بزرگ گرمسیری است.
درصدد پوشش سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری تا ۵۰ هزار هکتارهستیم
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: سهم استان کزرمانشاه از محل سامانه ی گرمسیری ۵۰ هزار هکتار در بخش کشاورزی و صنعت است که درصدد هستیم تا در مجموع تا سال آینده هم سهم خود را از صنعت و کشاورزی تا ۵۰ هزار هکتار از محل این سامانه پوشش دهیم.
«شهریار حیدری» افزود: تا ۲ سال پیش تنها ۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه غرب کرمانشاه تحت پوششش سامانه گرمسیری قرار گرفته بود که در ۲ سال گذشته این میزان به حدود ۳۰ هزار هکتار رسیده است.
وی اظهار داشت: اکنون پیمانکار پروژه باقی مانده در منطقه بشیوه و پاتاق و ذهاب فعال است.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین بخشی از آب سامانه ی گرمسیری نیز باید به پشت سدهای گیلانغرب برود که بتواند بخشی از اراضی را تحت پوشش قرار دهد ضمن اینکه سد هواسان که هفت هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی منطقه برقلعه ی دشت ذهاب را پوشش می دهد نیز جزء اینطرح است.
وی اظهار داشت: قرار بر این شد با حضور وزیر نیرو، وزارت جهاد و معاونت های تخصصی جلسه ای برگزار شود که به صورت عملیاتی تعهداتی که برای وزارت نیرو در پایانه خسروی ایجاد شد بتوانیم را عملیاتی کنیم.
حیدری گفت: وزیر نیرو قول مساعد در خصوص اختصاص آب زمین های جامانده را از محل آب سامانه ی گرمسیری داد که در صورت تخصیص آب وزارت جهاد نیز بحص اجرای شبکه ها را انجام و عملیات را اجرایی کند.
تاثیر سامانه گرمسیری بر تولید در سطح ملی
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی اثرگذاری سامانه ی گرمسیری را در اقتصاد و تولید در سطح ملی و منطقه ای بسیار مهم دانست و گفت: با راه اندازی کامل آن انقلاب بزرگی در تولیدات کشاورزی و رشد اقتصادی منطقه ایجاد می شود و گام مهمی در اشتغالزایی منطقه ایجاد می شود.
حیدری اضافه کرد: بارها از لسان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این پروژه اشاره و بر آن تاکید و دستورات بسیار خوبی برای اشتغال بهینه از منابع زمینی و آب نیز صادر شده است.
وی اظهار داشت: وزارت نیرو جهت تخصیص و توزیع آب و وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پروژه های کشاورزی متولی اصلی این پروژه هستند.
امید به جهش در تولید و رونق کسب و کار
کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
بر پایه این ظرفیت هاست که تکمیل سامانه گرمسیری می تواند منجر به یک جهش قابل توجه در بخش کشاورزی، تولید محصولات، رونق کسب و کار و اشتغال استان کرمانشاه شود؛ استانی که مهمترین دغدغه ۲۰ سال اخیر آن بیکاری بوده است.
بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که می توان از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
بیشتر بخوانید: |
افتتاح سامانه گرمسیری ازواقعیت تاتبلیغات!بازی باشعور مردم بس است |
پیگیر تامین اعتبار “سامانه سردسیری” هستیم |
ثبت دیدگاه