به گزارش گفتمان: سیروس ابراهیمی روز دوشنبه در یک گفتگوی تلویزیونی افزود: با توجه به اهمیت عسل لرستان، بررسی و مطالعه در خصوص افزایش تولید عسل، برندسازی، کیفیت، بستهبندی و افزایش فرآوردههای این محصول ضروری است.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه خوشه عسل لرستان اظهار داشت: بستههای ویژهای از جمله توزیع ۲ هزار تن شکر، آموزش زنبورداران، افزایش بهرهوری در واحد کندو و توسعه دیگر تولیدات زنبور اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: تعاونیهای گسسته از مشکلات زنبورداران لرستانی است که باید رفع و افراد آموزش دیده در راس آنها قرار گیرد همچنین واحدهای فرآوری و بازار فروش برای حمایت از تولیدکنندگان عسل استان باید فعالتر شود.
ابراهیمی با تاکید بر ضرورت آموزش زنبورداران، کمک مالی و ارائه تسهیلات ارزان قیمت به آنها بیان کرد: وجود عسلهای تقلبی در بازار به نام لرستان، هویت عسل استان را مخدوش میکند که اداره استاندارد باید پیگیر این مشکل باشد.
وی با تاکید بر پیگیری بیمه زنبور داران استان ادامه داد: بر اساس اسناد بالادستی ، مسیر توسعه لرستان بر مبنای کشاورزی ، صنعت و گردشگری است که کشاورزی سهم عمده ای دارد اما اکنون سهم این حوزه و زیربخش های آن در توسعه لرستان کمتر از ۲۹ درصد می باشد و برنامه ها نیازمند بازنگری هستند.
ابراهیمی، کمبود و عدم تخصیص آب، نبود کشاورزی صنعتی و صادرات محور، فقدان آمایش منطقی و پژوهش جدی را از عوامل توسعه نیافتن کشاورزی اقتصادی لرستان برشمرد و گفت: تعدد جشنواره ها برای معرفی ظرفیت ها، تولید استاندارد، تبلیغات، بازاریابی حرفه ای و ایجاد مرکز صادراتی باید در دستور کار باشد که با وجود اخذ مجوز این مرکز اما تاکنون سرمایهگذاری برای آن اعلام آمادگی نکرده است.
سالانه بیش از سه هزار تن عسل مرغوب در لرستان تولید میشود.
ثبت دیدگاه