راه و مسکن
| 2 سال قبل

۲ میلیون ساخت و ساز غیرمجاز در کشور وجود دارد

به گزارش گفتمان: صفدر نیازی روز سه‌شنبه اظهار داشت: امسال ۸۰ هزار مورد تغییر کاربری در کشور شناسایی شده که بخشی مجاز و بخشی هم در حین ارتکاب متوقف شده و با ۲۷ هزار مورد هم برخورد قانونی شده است.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ کاربری زمین های کشاورزی افزود: در سال‌های گذشته گرایش به گریز از شهرهای شلوغ به سمت مناطق خوش آب و هوا و ییلاقی، تغییر کاربری‌ها را افزایش داده که اقدام پیشگیرانه و آگاه سازی نقش موثری در توقف آن دارد.

رییس سازمان امور اراضی کشور از رفع تداخل ۴.۵ میلیون هکتار از زمین های مستثنیات کشور خبر داد و افزود: بیش از یک میلیون هکتار از این میزان معادل ۲۵ درصد رفع تداخل شده که ۴۰ درصد این اقدامات در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

نیازی با بیان اینکه برنامه ریزی شده تا سال ۱۴۰۲ پرونده رفع تداخل در کل کشور بسته شود، افزود: از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ پلاک رفع تداخل شده که ۲ هزار و ۱۹۲ پلاک آن امسال رفع تداخل شده است این یعنی یک سوم رفع تداخلات اراضی امسال صورت گرفته که عدد قابل قبولی است.

رییس سازمان امور اراضی کشور یادآور شد: محدودیتی برای اعتبارات رفع تداخل استان ها نداریم و تخصیص آن به همه استان ها ابلاغ شده است و در صورت نیاز قادر به افزایش آن هستیم.

وی با بیان اینکه از مجموع ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار آن دارای سند تک برگ شده، افزود: این رقم معادل ۱۰ درصد کل اراضی کشاورزی کشور است.

به گفته رییس سازمان امور اراضی کشور، کردستان از استان هایی است که سطح زیرکشت دیم در آن زیاد است و بخشی از گندم دیم کشور توسط کردستان تامین می شود.

نیازی اضافه کرد: اختلاف در زمین های دیم کردستان بالا بود که برای رفع اختلاف در استان، بیش از ۱۰۰ هزار هکتار به مستثنیات مردم اضافه شده که حق مردم بوده و اسناد برای آنها صادر خواهد شد.

وی درباره منع فروش زمین های کشاورزی اظهار داشت: تعاونی های مسکن اجازه ندارند زمین کشاورزی را برای آینده خریداری کنند و هر جا که لازم باشد زمین های الحاقی به شهر و روستا مورد بازنگری قرار می گیرد.

نیازی افزود: سطوح خوبی برای توسعه مسکن اختصاص داده ایم و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.