بیشترین سن ابتلا به سرطان پروستات ۶۵ تا ۷۰ سال است
15 اسفند 1401 - 12:17
بازدید 109
6
یک متخصص اورولوژی با بیان اینکه سرطان پروستات شایع‌ترین نوع سرطان در مردان است، اعلام کرد: بیشترین سن ابتلا به سرطان پروستات ۶۵ تا ۷۰ سال است و هر چه سن ابتلا پایین تر بیاید، شانس و درصد ابتلا کمتر است اما صفر نیست.
منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش گفتمان: دکتر بهزاد محمدسوری اظهار کرد: سرطان‌های زیادی در مردان داریم مثل ریه، مجرای اداری و دستگاه گوارش اما سرطانی که تنها ویژه مردان باشد و در بین آنها شایع است، سرطان پروستات است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: متأسفانه سرطان پروستات در بیشتر مواقع و در مراحل اولیه بدون علامت است و حتی امکان دارد این سرطان پیشرفت های زیادی هم در بدن داشته باشد و مدت طولانی هم بگذرد اما فرد تازه متوجه شود.

محمدسوری در پاسخ به اینکه چگونه مردان متوجه شوند به سرطان پروستات مبتلا شده اند؟ گفت: برای اینکه فرد متوجه این بیماری شود ابتدا باید به پزشک مراجعه کند و تست غربالگری انجام دهد به طوریکه در بسیاری از کشورهای دنیا در برنامه مراقبت های سالانه آنها این موضوع وجود دارد اما در کشور ما به صورت غربالگری وجود ندارد، تنها یک تست غربالگری تحت عنوان (PSA) هست که سطح آنتی ژن را در خون می سنجد و برای تشخیص کنسر پروستات استفاده می شود.

وی توصیه کرد که افراد بالای ۵۵ تا ۶۰ سال سالانه این تست را انجام دهند، افزود: بیشترین سن ابتلا به سرطان پروستات ۶۵ تا ۷۰ سال است و هر چه سن ابتلا پایین تر بیاید، شانس و درصد ابتلا کمتر است اما صفر نیست.

این متخصص اورولوژی در پاسخ به اینکه آیا سرطان پروستات قابل درمان است؟ تصریح کرد: بله، درمان های مختلفی برای سرطان پروستات وجود دارد؛ یک خوبی این سرطان آن است که شاید مثل سرطان های قسمت های دیگر بدن نیاز به درمان های سخت و خیلی ضرب العجلی نداشته باشد چراکه سیر پیشرفت در اکثر مواقع خیلی کُند است به ویژه در افراد جوان مبتلا به سرطان پروستات برای اینکه عوارض جراحی به آنها تحمیل نشود، ابتدا پزشک فقط آنها را تحت نظر قرار می دهد و هر ساله از آنها نمونه برداری و آزمایش گرفته می شود، اگر زمانی متوجه پیشرفت بیماری شدیم درمان را آغاز می کنیم.

وی بابیان اینکه در روش اول فقط بیمار تحت نظر گرفته می شود و اگر در سیر آزمایشات پیشرفت بیماری دیده شود، روش های بعدی به کار برده می شود، ادامه داد: دومین روش درمان، جراحی است که به طور کامل پروستات و ارگان های اطرافش تخلیه می شود، سومین روش شیمی درمانی و رادیوتراپی است که درمان قطعی هستند.

محمدسوری اضافه کرد: در سنین پایین تر ترجیح این است که از جراحی و روش های شیمی درمانی استفاده نشود چراکه عوارضی را به بیمار تحمیل می کند و همانطور که بیان کردیم در اکثر موارد رشد کنسر پروستات بسیار کُند است و امکان دارد طی ۸ تا ۱۰ سال هیچ رشد و پیشرفتی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه راهکار و روش ثابت شده ای برای پیشگیری از کنسر پروستات وجود ندارد، توضیح داد: داروهایی هستند که دیده شده با مصرف آنها در حدود ۲۰ درصد از ابتلا به کنسر پروستات جلوگیری می کند اما در این باره هنوز بحث هایی وجود دارد و برخی پزشکان معتقدند که تأثیر ندارد بنابراین کار به خصوصی که ما می توانیم انجام دهیم تا به سرطان پروستات مبتلا نشویم، داشتن رژیم غذایی مناسب با چربی پایین و ورزش کردن است که بسیار مؤثر است.

این متخصص اورولوژی یادآور شد: بعد از تشخیص کنسر پروستات افراد باید مرتب پیگیر بیماریشان بوده و تا پایان عمر تحت درمان باشند چراکه امکان دارد این کنسر دوباره برگردد و پیشرفت داشته باشد بنابراین مانند بسیاری از سرطان های بخش های دیگر بدن تا آخر عمر نیاز به مراقبت دارد.

وی با اشاره به اینکه امکان بازگشت کنسر درصد پایینی دارد اما افرادی که رادیوتراپی یا شیمی درمانی انجام می دهند درصد بالایی از این افراد دیگر اوج بیماری را نخواهند داشت، خاطرنشان کرد: افرادی که بعد از درمان دوباره شاهد اوج بیماری هستند یا از ابتدا شاهد یک کنسر پیشرفته بودند یا خیلی دیر متوجه بیماری شده اند یا کسانی هستند که در مراحل بالا برای درمان به پزشک مراجعه کرده اند وگرنه افرادی که سریع به پزشک مراجعه کرده و درمان برای آنها در مراحل ابتدایی آغاز می شود، بیماری به طور کامل از بدن آنها از بین می رود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: افزایش سن مهمترین علت ایجاد کنسر پروستات است و این اتفاق در یک مرد ۵۰ ساله نسبت به یک مرد ۷۰ ساله خیلی کمتر رخ می دهد و عاملی که باعث تشدید این بیماری می شود استفاده اشتباه بعضی از افراد از هورمون تستوسترون است وگرنه عوامل محیطی و رژیم های غذایی در تشدید کنسر خیلی مؤثر نیستند.

وی در پایان توصیه کرد که افراد برای ابتلای کمتر به کنسر پروستات باید سالم زندگی کرده و از رژیم های غذایی اصولی و مناسب استفاده کنند و تمام مردان بالای ۵۵ تا۶۰ سال به طور داوطلبانه سالانه برای بررسی و انجام آزمایشات غربالگری سرطان پروستات به پزشک مراجعه داشته باشند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.