به گزارش گفتمان از روابط عمومی محیط زیست سیده مریم محمدی افزود: جامعه محلی روستای طائمه در منطقه حفاظت شده ملوسان، با مشاهده شکار طیور اهلی خود توسط یک گربه، اقدام به زنده گیری آن کرده و با توجه به ویژگی های فیزیکی گونه و تفاوت ظاهری آن با گربه های معمولی، موضوع را به اطلاع محیط بانان رساندند.
وی با قدردانی از هوشیاری و اهمیت قائل شدن مردم استان همدان نسبت به حیات وحش، اظهار داشت: محیط بانان با حضور در محل در می یابند که این گونه، گربه وحشی است که پیش از این نیز در استان دیده شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: پس از اقدامات کارشناسی و نمونه برداری بافت این گونه جانوری برای انجام مطالعات ژنتیکی، در زیستگاه طبیعی خود در منطقه حفاظت شده ملوسان نهاوند رهاسازی شد.
محمدی بیان کرد: در استان همدان گربه سانانی مانند سیاهگوش، گربه وحشی و گربه جنگلی مشاهده و ثبت شده است که از گونه های با اهمیت و در راس هرم غذایی است.
وی گفت: با توجه به اینکه گرین نهاوند در جوار مناطق حفاظت شده استان لرستان قرار دارد و در آن مناطق گونه پلنگ نیز زیست می کند بنابراین احتمال وجود پلنگ به عنوان یکی دیگر از گربه سانان در منطقه شکار ممنوع گرین وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با عنوان اینکه چند دهه قبل نیز در این محل پلنگ دیده شده است اضافه کرد: با توجه به اینکه پلنگ قابلیت استتار و اختفای بالایی داشته و منزوی است، چندین سال است که شاهد ثبت گونه پلنگ در منطقه نهاوند نبوده ایم.
محمدی افزود: گونه گربه وحشی، از لحاظ حفاظتی اهمیت بالایی داشته و گونه چتر محسوب می شود به طوری که سایر گونه های پایین تر از خود را تحت حفاظت قرار می دهد.
وی ادامه داد: این گونه در کل استان همدان پراکنش داشته و در مناطق تپه ماهوری و کوهستانی زیست می کند همچنین گربه وحشی کنترل کننده جوندگان و پرندگان بوده و شب گرد است و به ندرت در طول روز دیده می شود.
تاکنون ۳۰۷ گونه جانوری در استان همدان شناسایی شده است.
ثبت دیدگاه