آمادگی شهرداری همدان برای همکاری با شرکت سرمایه‌گذاری و مسکن
12 اردیبهشت 1402 - 12:12
بازدید 112
8
همدان از آمادگی شهرداری برای همکاری با شرکت سرمایه‌گذاری و مسکن خبر داد و گفت:‌ پیگیر فراهم شدن شرایط سرمایه‌گذاری برای نیروهای شهرداری هستیم.
منبع : فارس
پ
پ

به گزارش خبرگزاری گفتمان: سید مسعود حسینی امشب در مراسم روز شوراها با بیان اینکه شوراها مورد اعتماد مردم هستند و با رای مردم انتخاب شدند و قطعا از این فرصت برای خدمت‌رسانی به مردم بهره‌مند خواهد شد اظهار کرد: طبق منویات مقام معظم رهبری اهمیت شورا بالاست و تاکیدات ایشان در این راستا برای ما یک رهنمود است که اشاره دارند «مومنین کارهای خود را با مشورت انجام می‌دهند».

وی با بیان اینکه این بیانات برگرفته از یک خرد جمعی است و انتخابات شوراها گامی به سوی تحقق کامل قانون اساسی خواهد بود گفت: شوراها منبعث از قانون اساسی است که در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد، پایه‌های انقلاب و استحکام قدرت انقلاب در کشور با تشکیل این نهاد محقق شده است.

شهردار همدان با بیان اینکه شوراها برگرفته از تحقق اراده ملت است و تحقق اراده ملت در انتخابات نمود دارد افزود: شوراها به عنوان یک اصل تبلور اراده ملت، مورد توجه همگان است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی در مقابل نظام‌های استبدادی شکل گرفته‌اند عنوان کرد: شورا در راستای این است که از نظام استبدادی و اومانیسم پرهیز کرده و به سمت مشورت و همگرایی قدم برداریم.

حسینی با تاکید بر اینکه مشکلات مردم توسط شوراها به واسطه ارتباطی که وجود دارد، حل می‌شود و در این بین توجه به اولویت‌ها مدنظر است گفت: نوع رویکرد شوراها منجر به افزایش اعتماد عمومی می‌شود و توجه به مسائل و مشکلات مردم توسط این نهاد حائز اهمیت است.

وی در ادامه از اقدامات صورت گرفته در شهرداری همدان سخن گفت و افزود:‌ چند اقدام مهم به عنوان اصل انجام شده که اگر به آنها در جلسات مختلف بپردازیم و توجه داشته باشیم اتفاقات خوبی در کنار یکدیگر رقم می‌خورد.

شهردار همدان با بیان اینکه در خصوص حقوق و دستمزد تجربه‌ای شهرداری همدان دارد که شاید در اکثر شهرداری‌ها به عنوان یک مشکل مطرح باشد گفت: در سال‌های قبل ما نیز با این مشکلاتی مواجه بودیم و حتی یک ماه پرداخت حقوق طول می‌کشید اما امروز به جایی رسیدیم که در چند روز اول ماه پرداخت‌ها انجام می‌شود.

وی اشاره به اینکه این طرح قابل تسری به تمام شهرداری‌هاست و آنها می‌توانند از این تجربه بهره‌مند شوند همچنان که موسسه قرض‌الحسنه‌ای که با آن همکاری داریم در سطح کشور قرار است به عنوان الگو اجرایی کند افزود: طرح شهرداری همدان قابل تسری به شهرستان‌های همدان و استان است و حاضریم این کار را انجام دهیم و مذاکراتی در این زمینه داشته باشیم.

حسینی با اشاره به اینکه در شهرداری به دنبال همکاری با شرکت سرمایه‌گذاری و مسکن هستیم خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین سرمایه یک سازمان نیروی انسانی است و شهرداری نیز محلی برای مراودات مالی و گردش مالی بالاست که ما نیز به دنبال این هستیم برای تمام پرسنل شرایطی مهیا کنیم که با استفاده از ظرفیت مالی موسسات کمک گرفته و بتوانند سرمایه‌گذاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد و شهرداری‌ها توانمند هستند و معمولا کارکنان این سازمان‌ها کمتر از این شرایط بهره‌مند می‌شوند ادامه داد: فرصت بیشتر برای سازمان‌ها دولتی و خصوصی مهیا شده و کمتر به خود شهرداری توجه شده است اما ما آمادگی داریم خود نیز از این مهم بهره‌مند شویم.

شهردار همدان با تاکید به اینکه اقدامات مقدماتی در شهرداری در حال انجام است و این طرح را می‌توان در سطح استان نیز تسری داد افزود: ارائه خدمات رفاهی مشترک نیز مورد توجه است، ما شهرداری‌ها به موضوعات رفاهی اهمیت می‌دهیم و این مهم در کلانشهرها مطرح شده که با هم مجموعه‌ای داشته باشند و تمام پرسنل از امکانات بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد کنار هم مجموعه‌ای را ببینیم که تمام پرسنل از  امکاناتی بهره‌مند شوند گفت: امیدواریم در کنار شهرداری‌ها با هم این موضوع را پیش ببریم چراکه در کنار هم بودن باعث تقویت و هم‌افزایی می‌شود.

رئیس اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران نیز با ارائه آموزش‌هایی از چاره‌جویی برای نقش مدیریت شهری در تحقق راهبرد «رشد تولید، کنترل تورم» سخن به میان آورد و اظهار کرد: ما به پیشرفت ملی نمی‌رسیم مگر اینکه شهرها پیشرفت‌گرا و تمدن‌ساز باشند.

محمدحسین بوچانی با بیان اینکه جامعه‌ای  می‌تواند شکوفاگرا باشند که شهرهای آنها پیشرفت‌گرا باشند گفت: در نگاه اول کار تولید و کنترل تورم را نقش دولت می‌دانیم در حالی که کار از پایین و مقیاس کوچک می‌تواند اثرات زیادی داشته باشد.

وی با بیان اینکه سال‌هاست دچار خطای استراتژی و تصمیم‌گیری شده‌ایم و فکر می‌کنیم دولت باید تمام کارها را انجام دهد افزود: بیش از ۳۰ سال است که هر سال راهبردی تعریف می‌شود اما کمتر دیدیم شهرداری‌ها و شوراها در این راستا راهبردهایی داشته باشند.

رئیس اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه توسعه سرزمینی و شکوفایی میهن از پایین آغاز می‌شود افزود: شهرها محور محرکه و پیشران پیشرفت ملی هستند، شوراها باید بپرسند “در چهار سال شهر من در آمایش سرزمینی‌ام چه نقشی دارد؟” و به راستی شهری مثل بهار و لالجین در سند آمایش سرزمین چه نقشی دارد، مسائل شهری به مثابه مسائل ملی هستند و جدا از هم نیستند.

وی با اشاره به اینکه اگر چاره‌جویی برای شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت صورت گیرد می‌توانیم امیدوار باشیم به سمت شهرهای تمدن‌ساز حرکت می‌کنیم خاطرنشان کرد: در هیچ نهادی در کشور شاخص سنجش پیشرفت شهری نداریم و به همین دلیل نمی‌دانیم کجاییم و اطلاع نداریم که آیا تمام اقداماتی که در این شهر انجام می‌شود آن را به جلو می‌برد یا به عقب؟.

بوچانی با بیان اینکه در سالی که از آن به رشد تولید نام می‌بریم، در مقیاس کوچک رشد شهر و تولید در این حوزه حرف اول را می‌زند و پایداری ایجاد می‌کند گفت: ۴۰ نهاد بین‌المللی در دنیا شهرهای جهان را می‌سنجند و گاهی تهران و اصفهان در این سنجش هستند و غیر از اینها هیچ شهری از ایران در مقیاس سنجش جهانی قرار نمی‌گیرند چون داده‌ها را در شهرهایی مثل تهران افشا نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه تنظیم شاخص پیشرفت شهری ما را در مسیر درست قرار می‌دهد و این مهم می‌تواند در دستور کار شوراها قرار گیرد افزود: با بررسی می‌توان به شاخص رسید و بعد سنجش را انجام داد.

بوچانی با بیان اینکه جایگزینی نیروی انسانی در جای خود، یک کار درست تولیدی است گفت: وجود داده‌های مستمر بسیار مهم است و امیدواریم یک روز مصوب شود دستورالعمل سنجش شهری مثل همدان ارائه شود.

ابرمسئله شهری اقتصاد شهری است

وی با اشاره به اینکه از ۸۷ تا سال ۱۴۰۲ تمام شعارهای سال از سوی رهبری جز دو سال  اقتصادی نامگذاری شدند و عمده راهبرد تعیین شده حوزه اقتصاد است بیان کرد: در ۱۵ سال اخیر ابرمسئله ما اقتصاد است و در مسئله شهری نیز ابرمسئله ما اقتصاد شهری است.

وی با تاکید به اینکه راه اقتصاد ملی از مسئله شهری می‌گذرد و حال سوال کنیم چند بار شهرها لایحه اقتصادی در مورد شهر خود داشته‌اند افزود: همانطور که در سطح ملی انحراف در شکوفایی داریم در شهر نیز این انحراف وجود دارد.

 رئیس اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با بیان اینکه شوراها به واسطه ارتباط با مردم پیشگام در تحقق عدالت هستند و در این حوزه نیاز بیشتری به جهاد است افزود: انعکاس نارسایی‌ها به ساختارهای اجرایی باید مدنظر شوراها باشد.

وی در راستای مفهوم‌شناسی راهبرد تعیین شده در سال ۱۴۰۲، به رشد تولید در بخش خدمات و خدمات شهری به مفهوم عام در مقیاس شهر و شهرداری، کنترل  تورم در مقیاس شهر و شهرداری نظام توزیع، سرعت بخشیدن به خدمات و تعریف نقش شهر با توجه به اسناد بالادستی و چاره‌جویی برای اجرای طرح‌های موضعی و موضوعی مرتبط با اقتصاد شهر و شهرداری اشاره کرد.

بوچانی سنجش بهره‌وری نیروی انسانی را مهم برشمرد و گفت: باید از این پس به هر لایحه و طرحی که در شورای شهر و شهرداری مورد توجه قرار می‌دهیم نگاه اقتصادی داشته باشیم چراکه اگر شهرها در مقیاس خود در حوزه اقتصاد فعال باشند و نقش‌آفرینی کنند به اهداف در سطح ملی می‌رسیم.

وی نقش مدیریت شهری در رشد تولید و کنترل تورم را با سرعت بخشیدن به صدور پروانه، تغییر به نفع دهک‌های پایین جامعه از طریق ضوابط دست و پاگیر و بسط حوزه کارآفرینی را مهم دانست و ادامه داد: ضوابط کهنه و کودکانه باید در حوزه شهری یک بار برای همیشه برچیده شود. هایپرهای جهان امروز بدون پارکینگ ساخته می‌شود و این امر در ایران مورد توجه باشد.

رئیس اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به اینکه شهر هرچه متراکم باشد بهره‌ورتر خواهد بود افزود: چاره‌جویی به نفع دهک‌های پایین مدنظر باشد، کلمه حاشیه‌نشینی را به غلط به کار می‌بریم و باید آن را حذف کنیم، چقدر برای دهک‌های پایین مسکن ساخته‌ایم و چرا به نفع دهک‌های پایین جامعه مقاوم‌سازی نمی‌کنیم و اصلاح نداریم.

 کاهش بهای عوارض و مشوق‌های نظام پرداخت مورد توجه باشد

وی با طرح این سئوال که چند طرح موضوعی اقتصادی مانند پهنه نوآوری و کارآفرینی داریم اضافه کرد: همانطور که پهنه برای میراث تهیه می‌کنیم پهنه‌های مولدسازی اقتصاد را تعریف کنیم.

بوچانی با اشاره به اهمیت توسعه پهنه‌های نوآوری در شهر و محدوده از طریق کمیسیون ماده ۵ افزود: امروز دنیا به سمت حمل و نقل سبک می‌رود و ایران نیز باید به این سمت حرکت کند.

وی کاهش بهای عوارض و مشوق‌های نظام پرداخت را مهم عنوان کرد و گفت: چرا وصول بهای خدمات دچار مشکل است، باید به این موضوعات توجه ویژه‌ای داشت.

 رئیس اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران به موضوعات دیگری در شهرداری و رشد و کنترل تورم اشاره کرد و گفت: مولدسازی دارایی‌ها، اقتصاد فرهنگ، میادین میوه و تره‌بار و کنترل نظام توزیع، حمایت از بازارچه‌های موقت، بهره‌وری سرمایه انسانی، اقتصاد پسماند، بازچرخانی فاضلاب شهری و داشتن تیم اقتصادی حائز اهمیت است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.