مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: استخدام نیروی غیربومی حسب تصمیم شورای تامین استان به دلیل وجود حساسیت در پتروشیمیهای شهرستان ماهشهر ممنوع شدهاست.
به گزارش گفتمان زاگرس:ارسلان غمگین روز شنبه در نشست خبری در اهواز به مناسبت هفته تعاون بیان کرد: حدود ۵ ماه گذشته فراخوان استخدام در شرکت پتروشیمی امیرکبیر انجام شد که تمام ۹۰ نفر استخدامی دارای کد ملی شهرستان ماهشهر بودند.
وی ادامه داد: از موضوعاتی که در حال پیگیری آن هستیم جلوگیری از جذب نیروی غیربومی در شرکتهای کلان خوزستان به ویژه شهرستان ماهشهر است و هیچ مدیرعاملی اجازه جذب نیروی غیربومی را ندارد.
۵۴۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونا به متقاضیان پرداخت شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان همچنین گفت:۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر برای دریافت تسهیلات کرونا در خوزستان ثبت نام کردند که تاکنون ۵۴۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
وی بیان کرد: دولت مبلغ بالایی برای کمک به افراد آسیب دیده از کرونا نظر گرفته بود که در ابتدا استقبال خوبی از آن نشد اما پس از طرح این موضوع در یک نشست مشترک با استاندار خوزستان و ارایه تذکر در این خصوص به دستگاههای اجرایی و بانکها تعداد متقاضیان افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۲ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال اعتبار در این خصوص وجود دارد گفت: نبود سرعت عمل بانکها و نبود اطلاع رسانی مناسب توسط دستگاهها از جمله دلایل استقبال نشدن از این تسهیلات بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به وجود پنج هزار تعاونی فعال در این استان بیان کرد: بالغ بر ۹۹ درصد از فعالیت حوزه صید و صیادی و ۵۰ کشاورزی در قالب تعاونیها انجام میشود.
غمگین با اشاره به بررسی ۳۴ هزار مورد پرونده بازرسی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستات افزود: تمام شرکتها و دستگاهها زیر نظارت مستقیم این اداره کل هستند و در صورت رعایت نشدن نکات ایمنی و قوانین کار با ابلاغ مواد قانونی قادر به تعطیلی شرکت و تشکیل پرونده قضایی برای مدیرعامل آن هستیم.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری خوزستان ۱۴.۵ درصد است افزود: خوزستان شهریور سال ۹۶ در حوزه اشتغال و کارآفرینی رتبه ۲۹ و اسفند ۹۸ رتبه نخست کشور، و بهمن پارسال رتبهی نخست کشور را در حوزه تعاون کسب کرد. همچنین اتاق فکر حوزه تعاون خوزستان بین ۳۱ استان رتبهی نخست را در اسفند پارسال کسب کرد.
هفت هزار بازرسی در حوزه کرونا
وی ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا (اوایل اسفند) تاکنون، بیش از هفت هزار مورد رسیدگی توسط اداره بازرسی در خوزستان انجام شد که اداره بازرسی این اداره کل در حوزه سرکشی و پیشگیری از شیوع کرونا، در بین واحدهای کارگری کشور رتبه نخست را به دست آورد.
غمگین بیان کرد:در هفته دولت امسال ۱۰ خانه فرهنگ کارگر در خوزستان راهاندازی شد، و پیش بینی شده تا پایان آبان امسال نیز ۲۰ خانه فرهنگ کارگر دیگر در خوزستان فعالیت خود را آغاز کنند.
وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا حدود ۶۰ درصد تعاونی های استان خوزستان خط تولید خود را تغییر داده و به تولید لباسهای مراقبت در برابر ویروس کرونا پرداختند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان درباره طرحهای اشتغالزایی روستایی نیز گفت: از مجموع چهارهزار و ۲۳۰ میلیارد ریال اختصاص یافته به این طرحها تاکنون سه هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال در قالب ۷۲۶ طرح پرداخت شده است.
وی با اشاره به رتبه نخست خوزستان در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی افزود: در زمینه مشاغل خانگی ۸۰ میلیارد ریال در خوزستان پرداخت شده که منجر به اشتغال یکهزار و ۲۱۴ نفر شده است.
وجود یکهزار تجمع کارگری در خوزستان
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه کارگری خوزستان بیان کرد: بین سالهای ۹۷ تا ۹۸ بالغ بر یک هزار تجمع و اعتراض کارگری در خوزستان به دلیل تاثیر ناشی از تحریمهای ظالمانه و مشکلات اقتصادی رخ داد.
غمگین درخصوص تجمعهای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه افزود: کارگران این شرکت که در سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شده، در سال ۹۸ تجمعهایی در راستای حل مشکلات خود داشتند.
وی توضیح داد: پارسال برای نخستین بار به صورت مستقیم بین کارگران شرکت نیشکر هفتتپه حضور پیدا کرده و در آنجا مستقر شدند و با استفاده از کارشناسان برجسته روابط کار، مشکلات این کارگران پیگیری شد.
مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی خوزستان ادامه داد: برای حل مشکل کارگران شرکت نیشکر هفت تپه مسوولان مختلف از جمله استاندار، اعضای شورای تامین، سپاه پاسداران، اطلاعات، نیروی انتظامی، فرمانداری و اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی شوش همکاری کردند، اگرچه تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله بسیاری وجود داشت اما پارسال با روی کار آمدن یک مدیر توانمند حرکتهای مثبتی رو به جلو برداشته شد.
وی بیان کرد:مشکلات ارزی ایجاد شده برای مدیرعامل جدید این شرکت باعث تجمع ۷۰ روزه کارگران شد؛ اکنون بخشی از حقوق کارگران پرداخت شده و قرار است به زودی حقوق دیگری نیز به آنها پرداخت شود.
غمگین گفت: شرکت نیشکر هفت تپه ۶ هزار میلیارد ریال بدهی بیمه به سازمان تامین اجتماعی دارد و قرار شد تا پایان امسال دفترچه بیمه درمانی این کارگران تمدید شود.
وی با اشاره به اینکه کارگران ضمن اعتراض باید در محیط کار خود حاضر باشند افزود: پس از تجمعهای مرحله دوم کارگران، پیگیریهایی در مرکز برای حل مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه انجام شد؛ تیر امسال نیز نشستی با حضور معاون قوه قضاییه، نمایندگانی از وزارتخانههای سمت و وزارت کشور، سازمان خصوصی سازی تامین اجتماعی، اعضای شورای اسلامی کار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص برگزار شد.
ایرنا