اجرای طرح تکام در کردستان بر روستاهای دارای ظرفیت متمرکز شود
18 شهریور 1402 - 22:36
بازدید 97
10

استاندار کردستان گفت: برای اجرای طرح تکام(توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) در استان بر روستاهایی که ظرفیت مهاجرت معکوس دارند، تمرکز شود. به گزارش گفتمان: اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سنندج تشکیل شد، اظهارکرد: برنامه هایی که به طور عمومی طراحی شده و اجرا می […]

منبع : ایرنا
پ
پ

استاندار کردستان گفت: برای اجرای طرح تکام(توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) در استان بر روستاهایی که ظرفیت مهاجرت معکوس دارند، تمرکز شود.

به گزارش گفتمان: اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سنندج تشکیل شد، اظهارکرد: برنامه هایی که به طور عمومی طراحی شده و اجرا می شود نیاز به توجه و شناسایی نقاط قوت و تمرکز بر آنها دارد.

وی با اشاره به اینکه دستیابی به نتیجه مدنظر در اجرای طرح تکام مستلزم تعیین درست جامعه هدف و تمرکز برآن است، افزود: وظایفی که برای دستگاه های اجرایی و غیراجرایی تعیین شده است باید به نحو احسن اجرا شود.

استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امسال ۲ برابر سال گذشته زائر از مرز باشماق مریوان تردد کرد، اظهار کرد: خطیب جمعه تهران روز گذشته در نماز جمعه از مردم کردستان برای میزبانی از زوار امام حسین(ع) قدردانی کردند که این نشان از بازخورد فعالیت های انجام شده امسال در مرز باشماق بود.

زارعی کوشا با بیان اینکه از نظر راهبردی امنیت مرز باشماق بالا است، افزود: ضعف هایی به ویژه در زمینه حمل و نقل داشتیم که بخشی از آن به عدم توجه زوار بر می گردد چراکه در ابتدا هم قرار نبود به طور مستقیم از کربلا یا سامرا به باشماق سرویس حمل و نقل وجود داشته باشد.

وی به نشست های مسئولان استان با مسئولان کشوری اشاره کرد و گفت: هر هفته چندین جلسه با مسئولان کشوری در تهران داریم و تاکنون هم این جلسات نتایج مطلوبی به دنبال داشته است.

استاندار کردستان با بیان اینکه در جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به شاخص‌های مختلف توسعه و پیشرفت و همچنین پروژه‌های کلان استان پرداخته شد، افزود: محوریت قراردادن استان نشان دهنده نگاه ویژه این سازمان نسبت به کردستان است.

بهره برداری از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه در کردستان

زارعی کوشا با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه رویکرد خود را از تقسیم کننده بودجه به عنوان یکی از سازمان های مسئول در شاخص های توسعه تغییر داده است، ادامه داد: در آینده ای نزدیک با احتساب قیمت روز، ۳۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه در این استان به بهره‌برداری می رسد.

وی یکی از این پروژه ها را راه آهن همدان – سنندج خواند و اضافه کرد: عملیات اجرایی این کلان پروژه از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و تا سال ۱۴۰۱، ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به آن اختصاص دادند.

استاندار کردستان با بیان اینکه در ۹ ماه اخیر به اندازه بیش از ۱۷ سال گذشته اعتبار به این پروژه اختصاص داده شده است، گفت: این پروژه در طول ۱۷ سال  ۶۵ درصد و در ۹ ماهه اخیر ۳۰ درصد  پیشرفت فیزیکی داشته است و این بیانگر انجام کار جهادی در راستای این طرح مهم است.

عدم برگشت اعتبارات عمرانی شاخص مهم ارزیابی مدیران

زارعی کوشا با تاکید بر اینکه یکی از خطوط قرمز استان بازگشت اعتبارات عمرانی است، ادامه داد: یکی از شاخص های ارزیابی مدیران استان عدم برگشت اعتبارات عمرانی است.

وی با اشاره به اینکه شاخص های اقتصادی چندین کاربرد دارد و یکی از آنها نمایه‌ای از وضعیت اقتصادی هر استانی است، گفت: برخی افراد منتظر انتشار این شاخص ها از سوی مراکز مختلف از جمله مرکز آمار هستند تا متن یادداشت و سخنرانی خود را براین اساس تهیه کنند.

وضعیت اقتصادی کردستان یک ساله ایجاد نشده است

استاندار کردستان ادامه داد: وضعیت اقتصادی استان های کردستان، سیستان و بلوچستان، ایلام و چهارمحال بختیاری یک ساله ایجاد نشده است که آن را هم در یک سال برطرف کرد.

زارعی کوشا ادامه داد: وجود شاخص های اقتصادی باید باعث انجام کار بیشتر و دوری از بی انگیزگی شود و باید همه مدیران تلاش خود را برای تغییر این شاخص ها بکار گیرند.

وی با اشاره به اینکه در سفرهای استانی رئیس جمهور بر تصویب اعتبار و اتمام پروژه های نیمه تمام با درصد بالای پیشرفت فیزیکی تمرکز کردیم، بیان کرد: بنا داریم برای ۶ سال آینده هم کلان پروژه هایی را در راستای توسعه استان تهیه کنیم که همه دستگاه های اجرایی پیشنهادات خود را در این رابطه ارائه کنند.

مشخص کردن جامعه هدف اجرای طرح تکام در استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه سال مالی ۱۴۰۱ تا آخر شهریور است، اظهار کرد: خط قرمز استان برگشت اعتبارات عمرانی است و از هیچ مدیری قابل پذیرش نیست یک ریال از اعتبارات عمرانی را برگشت بزند.

اکبر محمدی با اشاره به اینکه مورد مذکور در ارزیابی عملکرد مسئولان لحاظ می شود، افزود: در تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۲ هم دستگاه هایی که برگشت اعتبار داشته باشند باید مدنظر قرار داده شود.

وی در ارتباط با طرح تکام(توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) یکی از دستورکارهای این جلسه بیان کرد: این طرح به عنوان سند تحول روستا در دولت مردمی سیزدهم به منظور تثبیت جمعیت روستاها و مهاجرت معکوس و اصلاح ترکیب جمعیتی روستا به اجرا در می آید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با اشاره به اینکه جامعه هدف اجرای این طرح در استان باید مشخص شود، افزود: با توجه به اینکه آخرین آمار جمعیتی استان به سرشماری سال ۱۳۹۵ بر می گردد و نمی تواند ملاک امروز باشد لذا پیشنهاد می شود آمار مراکز بهداشت ملاک قرار گیرد.

محمدی ادامه داد: روستاهایی که حداقل یک سال نرخ رشد آن براساس آمار مراکز بهداشت مثبت بوده به عنوان جامعه هدف در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: هر کدام از دستگاه ها برنامه عملیاتی خود را در راستای اجرای این طرح ارائه کنند و این برنامه ها در شورای برنامه ریزی استان به تصویب برسد.

مشاهده مهاجرت معکوس در ۲۶ روستای کردستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه شرایط روستاهای استان با سایر استان های کشور متفاوت است، اظهار کرد: اگر ضریب نفوذ راه روستایی در این استان کم بوده به این دلیل است که سکونتگاه روستایی ما چند برابر استان های همجوار است.

کیومرث حبیبی بیان کرد: شاخص ها نشان می دهد در ۲۶ روستای کردستان نشانه هایی از مهاجرت معکوس وجود دارد و نمونه آن روستای علی سرخ در بیجار است که ۱۹ خانوار در آن ساکن شدند.

وی ادامه داد: با احداث سدگاران، شهر چناره زیر آب رفت و اهالی آن به حاشیه شهرهای مریوان و سنندج مهاجرت کردند و حال درخواست بازگشت به اراضی محدوده این سد را دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه ضوابط موجود عمل به درخواست مذکور را مشکل و غیرممکن کرده است، گفت: براساس ضوابط موجود واگذاری زمین باید در قالب نهضت مسکن باشد.

حبیبی بیان کرد: در هر جایی از استان که اراضی دیم تبدیل به آبی شده است نشانه احیای روستاها دیده می شود.

چالش کاهش تولید در روستاها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: اگر امروز در تولید گوشت قرمز در کشور با مشکل مواجه شده ایم یکی از دلایل آن به کاهش تولید در روستاها بر می گردد.

پیمان اسکندری با اشاره به اینکه پیشرفت روستا به سمت کاهش تولید در حال حرکت است، افزود: روستا بتدریج به مسیری می رود که دیگر کانون تولید نباشد و این آسیب جدی است.

وی یادآور شد: در بخش کلاترزان سنندج و در محدوده سد آزاد مهاجرت معکوس داشتیم که این تاثیر بسزایی در امنیت غذایی و معیشت خانوار دارد.

معاون نظارت و بازرسی سازمان بازرسی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: اگرچه ۳۰ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند ولی تعداد روستاهای استان بالا است و این نشان می دهد روستاهای زیاد با جمعیت کم داریم.

محمد امین حیدری بیان کرد: به نظرم مهاجرت معکوسی اتفاق نیافتاده بلکه بخشی از مردم شهرنشین اقدام به خرید خانه باغ برای گذران آخل هفته خود کرده اند و همین موضوع تعداد ساختمان روستاها را افزایش داده است و تاثیری در تولید ندارد.

وی ادامه داد: می طلبد توجه ویژه ای به اجرای طرح تکام شود تا به سمت سودجویی از سوی عده ای فرصت طلب نرود.

مدیرکل بنیاد مسکن کردستان هم در این جلسه اعلام کرد: طرح هادی یک هزار و ۵۱۳ روستای استان انجام شده است و هر سال ۱۰ درصد آنها هم بازنگری می شود.

سعید رسولی اضافه کرد: در برنامه امسال ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی و کشاورزی درجه سه برای الحاق به طرح نهضت ملی مسکن روستایی شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید:
استاندار کردستان: وعده غیرکارشناسی به مردم استان نمی دهم
استاندار کردستان: مشکلات دهیاری ها شناسایی و رفع شود

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.