معاون سلامت دامپزشکی کردستان گفت: از ابتدای مهر با همکاری مراکز مایهکویی دولتی و غیردولتی نوبت دوم عملیات مایه کوبی آبله و شاربن دامی به صورت کاملاً رایگان در ۶۰۰ روستا آغاز شد.
به گزارش گفتمان: محمدطاهر پارسافر روز چهارشنبه اظهار کرد: در این مرحله ۳۲ گروه عملیاتی کار واکسیناسیون واحدهای دامی روستایی و اپیدمیولوژیک دامی را انجام می دهند و حدود یک میلیون نوبت سر انواع دام علیه این بیماریها مایهکوبی می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به مخاطرات بهداشتی این ۲ بیماری برای انسان و دام و خسارتهای اقتصادی زیاد، واکسیناسیون علیه آن از اهمیت زیادی برخوردار است و از دامداران استان درخواست می شود با اکیپهای دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
پارسافر ادامه داد: با انجام این حجم عملیات، کل جمعیت حساس دامی و واجد شرایط استان واکسینه می شود.
معاون سلامت دامپزشکی کردستان تاکید کرد: واکسیناسیون یکی از مهمترین اقدامات اجرایی برای تامین امنیت بهداشتی دام است و برای بیماری های استراتژیک واکسن به صورت رایگان و یا یارانهای در اختیار دامداران استان قرار میگیرد.
واکسیناسیون دام های سبک و سنگین علیه بیماری های بروسلوز، شاربن، هاری، لمپی اسکین و طاعون نشخوارکنندگان کوچک، کزاز و شاربن علامتی، طاعون، تب برفکی، سل، آبله، آنتروتوکسمی، قانقاریا و آگالاکسی و دیگر بیماری ها سالانه به صورت رایگان با همکاری اکیپ های بخش خصوصی و دولتی انجام می شود.
کردستان دارای سه میلیون واحد دامی است که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس آن گوسفند و بز، ۲۳۰ هزار راس بز و بزغاله، ۲۳۰ هزار راس گاو و گوساله و ۱۲ هزار و ۳۰۰ راس تک سمیان است.
حدود ۶۰ هزار بهره بردار بطور مستقیم در امر پرورش دام مشغول بکار هستند.
بیشتر بخوانید: |
هشدار دامپزشکی کردستان به مرغداران: مراقب بیماری آنگارا باشید |
دامپزشکی در صف اول سپر بلای بیماری های انسان و دام |