فعال شدن پروژه‌های زخمی و راکد حوضه آب کهگیلویه و بویراحمد طی ۱.۵سال اخیر
23 مهر 1402 - 21:29
بازدید 139
14

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه های زخمی و راکد حوضه آب این استان طی ۱.۵ سال اخیر فعال شدند. به گزارش گفتمان: «آرش مصلح» افزود: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۵۱ میلیارد تومان اعتبار عمرانی تخصیص داده شد و جذب کردیم. وی اظهارکرد: در سفر دوم ریاست جمهور به […]

منبع : ایسنا
پ
پ

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه های زخمی و راکد حوضه آب این استان طی ۱.۵ سال اخیر فعال شدند.

به گزارش گفتمان: «آرش مصلح» افزود: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۵۱ میلیارد تومان اعتبار عمرانی تخصیص داده شد و جذب کردیم.

وی اظهارکرد: در سفر دوم ریاست جمهور به استان نیز ۱۳۰۰ میلیارد تومان مصوبه گرفتیم البته باز هم رسانه‌ها نقش مهمی در این اعداد و ارقام داشتند حتی وقتی ما را نقد می‌کردند با پایش‌های وزارت نیرو چنین کمبودهایی در استان مدنظر قرار می‌گرفت و هرگاه خبری از این استان درج می‌شد نیم ساعت تا یک ساعت بعد از وزارتخانه با ما تماس می‌گرفتند و این نشان دهنده اهمیت اخبار از سوی رسانه‌های استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد تنگ سرخ در طول ۱۱سال تنها ۵۹ میلیارد تومان به آن اختصاص داده شد، در سال ۱۴۰۱ میزان ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص یافت که البته یکی از دلایل مهم آن سهم رسانه‌هاست.

مصلح تصریح کرد: در یک سال اخیر اتفاقات مهمی در حوضه آب استان رقم خورد که مهم‌ترین موضوع رشد اعتباری بود، تخصیص اعتبار۳۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ را به ۷۵۱میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱رساندیم و اکنون هم بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان اسناد کارکرد مثبت داریم که اگر اعتباری باشد می‌توان آن را پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ استان از یکسری اعتبارات خاص استفاده کردیم، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱به میزان ۳۵۰میلیارد تومان اعتبار در بودجه داشتیم که ۴۰۰میلیارد تومان اضافه آن اولین بار از اعتبار مسئولیت اجتماعی، تهاتر نفت، بند “ز” و بند “ی”، از محل تنش آبی از محل اعتبارات پدافند غیرعامل و از محل ماده ۵۶ استفاده کردیم که در نوع خود در این استان بی‌نظیر بود و باعث شد بیش از اعتباری که در بودجه لحاظ شده بود از این منابع اعتبار بگیریم.

به گفته وی، ۲۸ بار ماموریت تهران و ۸ بار جلسه با سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران و دیگر دستگاه‌های کشوری جهت چانه زنی و پیگیری موجب این عملکرد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در جلسه ای که با یکی از معاونان دستگاه‌های بزرگ کشورداشتیم فیلم گوجه‌چین‌های استان را نمایش دادیم تا جایی که اشک از چشمان او جاری شد و به شوخی گفتیم اگر برای گریه کردن بود خودمان هم می‌توانستیم گریه کنیم ما بیش از هر چیز به اعتبارات و بودجه برای رفع مشکل چنین اقشاری نیاز داریم و بعد از آن هم شاهد اتفاقات خوبی برای استان بودیم.

مصلح اظهارکرد: برای آبرسانی به شهر لیکک ۱۱ قرارداد داریم، ۶ کارخانه در حال  تولید اتصالات و لوله هستند و سه پیمانکار در حال کار بوده و ۴۳۰ میلیارد تومان قرارداد داریم، این پروژه در طول ۱۱ سال، ۳۸ درصد و از سال ۱۴۰۰ تا اکنون ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در سدهای تنگ سرخ و سرپری هم چنین وضعیتی را داریم و از معدود دستگاه‌هایی هستیم که کارگاه‌های ما در شب هم کار می‌کنند.

وی تاکید کرد: در مجموع هم اکنون ۶۱ پروژه فعال حوضه آب در استان با ۶۱ پیمانکار و ۹۲۰ نفر نیرو مشغول به کار بوده و ۳۱۰ ماشین آلات سنگین هم در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به یک درد تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بعضی‌ها تنها به دنبال تزریق نگهبان و آبدارچی در پروژه‌ها هستند، اگر می‌خواستیم رویه اینگونه داشته باشیم هرگز به موفقیت‌های کنونی دست نمی‌یافتیم. اکنون ماهیانه ۱۵ میلیارد تومان حقوق پرسنل و نیروهای این پروژه ها که بیشتر آنها فنی کار هستندرا می‌دهیم، قیمت کار هر بیل مکانیکی ساعتی یک میلیون و ماشین آلات در حال کار ساعتی ۳۱۰ میلیون تومان است که نشان از پویایی کار و اشتغال دارد.

مصلح، عدالت جغرافیایی را یکی دیگر از اولویت‌های آب منطقه‌ای استان دانست و عنوان کرد: هم اکنون پروژه‌ها و فعالیت های عمرانی حوضه آب از دیشموک گرفته تا یاسوج مرکز استان پراکنده‌اند و همه نقاط را مدنظر قرار داده‌ایم و این ۶۱ پروژه در تمامی نقاط استان کهکیلویه و بویراحمد فعال هستند.

وی با اشاره به مجهز شدن آب منطقه‌ای استان به دستگاه‌های فوق مدرن تصریح کرد: در مخازن، رودخانه‌ها و سدها می‌توانند پارامترها را بدون آزمایشگاه اندازه‌گیری کنند و در واقع خود یک آزمایشگاه هستند مثل دستگاه اس تی دی که هم اکنون بهترین دستگاه آن را داریم و بهترین دستگاه مولتی پارامتر را از زیمنس آلمان در اختیار داریم، سال گذشته هم چند مناقصه بین المللی داشتیم و خرید از کشورهای اروپایی انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از جمله شاخص‌های دیگر، تولید ۳۰ میلیون کیلووات ساعت برق در سال گذشته و امسال هم ۲۰ میلیون کیلووات ساعت برق است و واحد یک چم‌شیر هم اکنون برای تولید برق وارد مدار شده است.

مصلح افزود: سال گذشته ۵۵کیلومتر لایروبی کانال‌ها را داشتیم. ایستگاه پمپاژها را اورهال کردیم، پمپ آبی که به قعر ۳۰ متری چاه سقوط کرده بود را بالا آوردیم و آن را تعمیر کردیم که بیشترین افزایش سطح زیر کشت را در طول همه سال‌ها امسال در شبکه داشتیم و همین موجب شد که برای مثال در چیتاب و دشت روم بهترین وضعیت را داشته باشیم. در چیتاب جشن شکرگزاری برگزار شد. همچنین ۵۰ میلیارد تومان برای تعمیرات پمپ‌ها و ایستگاه‌های انتقال آب و لایروبی کانال‌های آبیاری اراضی کشاورزی هزینه کردیم.

وی اظهارکرد: یکی از کارهای بزرگ مربوط به پتروشیمی گچساران بود که با مشکل آب مواجه بود و در یک اقدام جهادی انشعاب آب پتروشیمی را از سد کوثر گرفتیم و امکان ۱۵میلیون متر مکعب آب برای  این واحد صنعتی در سال فراهم شد و همین مساله موجب شد که پتروشیمی گچساران زودتر از چشم انداز به بهره‌برداری برسد. هم چنین چالش آب کارخانه‌هایی همچون قند، گلوکز و آب معدنی‌ها، دوغ آبعلی نیز در یک اقدام جهادی برطرف کردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی یا ۲۰ میلیون لیتری را برای شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه تکمیل کردیم که تا ۷۲ ساعت در مواقع بحرانی مثل قطعی برق می‌تواند آب این شهر را تامین کند، ۸۵ میلیارد تومان نیز هزینه این مخزن شد و با آخرین استانداردهای پدافند ساخته شده و حتی در برابر حملات خمپاره‌ای هم مقاومت دارد و طی یکی دو ماه آینده آبگیری و تحویل می شود. علاوه بر این، دو مخزن ۲۰ هزار لیتری نیز برای یاسوج مدنظر قرار گرفته و مجوزهای لازم نیز اخذ شده است.

مصلح تصریح کرد: پروژه‌های زخمی راکد و غیر فعال در سال ۱۴۰۱ فعال شدند و اکنون با یک حرکت خوب در حوضه آب استان کهگیلویه و بویراحمد مواجه هستیم که پروژه تعیین تکلیف نشده در این استان نداریم.

وی ادامه داد: به عنوان دستگاه برتر حوزه بهره وری در وزارت نیرو شناخته شدیم که از نمره ۱۰۰ کل آن را گرفتیم، در حوزه فرهنگی از نمره ۱۰۰ نمره ۹۷ را کسب کردیم و در زمینه خدمات جهادی دستگاه برتر و در حوزه پدافند و بحران دستگاه برتر استان شدیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در حوزه مطالعه بعد از سال‌ها که در حوزه سدهای استان مطالعه‌ای نداشتیم کار را شروع کردیم و امسال قرارداد مطالعه و طراحی یکی از پروژه‌های برقابی یعنی سد پراشکفت را داریم، مطالعه سد کمبل و سدهای لوداب، عزیزی، سرگچینه، سرآسیاب یوسفی، قلات و شبلیز را در کمیته فنی بعد از ۱۰ سال احیا کردیم و برای آن‌ها از ردیف نقاط مستعد دیم استان پول و اعتبار می‌گیریم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه بویراحمد سفر دوم ریاست جمهوری به استان را یک فرصت تاریخی برای استان عنوان و اظهارکرد: کارگروهی در شرکت آب منطقه‌ای استان با حضور نخبگان برگزار کردیم تا از خرد جمعی آنها استفاده شود و کار خوب اینکه ساماندهی رودخانه بشار کد و ردیف ملی گرفت که در سفر دوم رئیس جمهور ۱۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه مصوب شد.

مصلح تاکید کرد: خوشبختانه تمام طرح‌های پیشنهادی آب منطقه‌ای که با حضور نخبگان تدوین شده بود جزء مصوبات سفر قرار گرفت و هم اکنون کل پروژه‌های بزرگ حوضه آب استان مصوبه سفر دارند.

وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون سه هزار میلیارد تومان مناقصه برگزار کردیم و حتی یک مناقصه آن هم باطل نشده و یک دستگاه نظارتی هم یک اشکال بر ما وارد نکرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص موفقیت آب منطقه‌ای در حوزه تولید در تحقق شعار سال گفت: در حوزه تولید صنعتی و کشاورزی و رفع مشکلات شهرک‌های صنعتی و کارخانجات و اتصال پتروشیمی به سد کوثر نقش اساسی داشتیم و در تولید آب و برق نیز آب منطقه‌ای جزء دستگاه‌های شاخص استان ارزیابی شد.

مصلح با اشاره به حوزه دانش بنیان و تحقق فرمان مقام معظم رهبری در شعار سال تاکید کرد: هم اکنون کار الکتروپمپ‌های آبرسانی سدکوثر به لیکک توسط یک شرکت دانشگاهی انجام می‌شود، همچنین از خدمات یک شرکت پهپادی استفاده کردیم که ۱۷۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان تحت نقشه‌برداری قرار گرفته است در برخی از پروژه‌ها با دانشگاه شیراز و یاسوج  و با گروه دانش بنیان در دانشگاه آزاد گچساران قرارداد داریم؛ برای مثال در امامزاده جعفر گروهی جوان چهار الکتروپمپ ما را که کاملاً زیر آب رفته بود با استفاده از تجربیات دانشگاهی خود تعمیر کرده و وارد مدار کردند.

وی افزود: شرکت آب منطقه ای استان توانست با توفیقی که به دست آورد سهم ورزش و جوانان را بدهد، سهم مالیات بر ارزش افزوده و سهم آموزش و پرورش را هم پرداخت کردیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: طی دو سال اخیر حتی به اندازه یک حبه قند از استان و تهران هم پول نگرفتیم و همه درآمدهای ما از محل درآمدهای داخلی خودمان بود، سال گذشته ۸۵ میلیارد تومان بابت تولید آب و برق از استان‌های دیگر پول گرفتیم و امسال نیز ۲۰۰ میلیارد تومان بود که هزینه جاری می‌شود.

بیشتر بخوانید:
کهگیلویه و بویراحمد در یک قدمی افتتاح بزرگترین پروژه برق آبی کشور
رئیسی: استان کهگیلویه و بویراحمد آب کم ندارد اما باید مدیریت آب صورت گیرد

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.