مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به افتتاح مرکز نوآوری تعاون تا هفته آینده گفت: باید تعاونیهای دانشبنیان را توسعه و از لحاظ کمی و کیفی آنها را حمایت کنیم.
به گزارش گفتمان زاگرس:علی آشتاب امروز هجدهم شهریور در نشست تخصصی تشکلهای تعاونی لرستان اظهار کرد: یکیاز نقاط ضعف ما این است که در کار گروهی به آن جایگاه واقعی خود نرسیدهایم که با تقویت تعاونیها میتوان به اهداف آن برسیم.
وی عنوان کرد: امروز پاسخگویی به نیازهای مشترک در شاخصههای تعاونیهاست که فعالیت آن بهخوبی مشخص و معین است و اعضا و بازرسین بر عملکرد هیئت مدیره نظارت دارند.
آشتاب با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۸۵۴ تعاونی فعال در سطح استان داریم که برای حدود ۲۸ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده اند، تصریح کرد: در سطح کشور ۱۰۰ هزار تعاونی در سطح کشور داریم که که اگر در نظام توزیع کالاهای اساسی به بخش تعاون اعتماد شود میتوانیم شاهد تنظیم قیمت اجناس در بازار باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: دنبال این هستیم که سیاستهای بازار کار را به کمک تعاونیها بیاوریم که در این راستا و در بحث اشتغال روستاییان و عشایر بیشترین سهم را تعاونیها دارند.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی مشاغل خانگی با کمک جهاد دانشگاهی از صفر تا صد، افزود: در این زمینه حدود ۵۰ تعاون در حال فعالیت هستند و از این ظرفیت استفاده میکنند.
آشتاب عنوان کرد: در میان تعاونیهای استان ۴۷۶ تعاونی بانوان با ۴۳۰۰ نفر عضو هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به راه اندازی سامانه هوشمند بخش تعاون، بیان کرد: شفافیت هدف اصلی دولت تدبیر و امید در ارائه خدمات است که با راهاندازی این سامانه این امر قابل اجراست.
وی با اشاره به تشکیل مرکز نوآوری تعاون و افتتاح آن تا هفته آینده، عنوان کرد: باید تعاونیهای دانشبنیان را توسعه و از لحاظ کمی و کیفی آنها را حمایت کنیم، این را نیز باید در نظر داشته باشیم که صندوق ضمانت تعاون برای تعاونیهایی که قصد دریافت وام دارند تا سقف ۱۵ میلیارد تومان ضمانت میکند.
آشتاب با اشاره به تشکیل شش تعاونی توسعه شهری در استان، عنوان کرد: انتظار داریم که شهرداریها به این تعاونیها اعتماد کرده و فعالیتهای خدماتی، رفاهی، عمرانی، اجتماعی و حتی فرهنگی خود را به این تعاونیها واگذار کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان عنوان کرد: در راستای حمایت از واحدهای خسارت دیده از کرونا تاکنون ۲۵۵۳۵ پرونده با اشتغال ۳۱۷۴۹ نفر به ارزش ۲۵۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به بانکهای عامل معرفی شده که از این تعداد به ۱۱۷۹۴ پرونده با اشتغال ۱۳۴۸۸ نفر ۱۰۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات اعطاء شده و بقیه پروندهها در حال انجام مراحل دریافت تسهیلات هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای این ادارهکل در زمینه احیا تعاونیهای راکد، افزود: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ابزار خوبی برای انجام این کار است که ما نیز میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
ایسنا