به گزارش گفتمان: انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ ایران است که جایجای این کشور باصلابت روزها و سالهای متمادی را طی کرد تا حتی دورترین روستاهای آن امروز از بیشترین امکانات زیرساختی بهرهمند باشند، توسعهای پرشتاب که روایتگری این رشد و پیشرفت نباید خاک بخورد.
به موازات توسعه همهجانبه ایران اسلامی، شهرستان ملایر نیز به خوبی نقش خود را در افق چشمانداز انقلاب اسلامی ترسیم کرد و امروز در سایه دستاوردهای انقلاب، بر خود میبالد که در کنار تمامی ظرفیتها و توانمندیهای کمنظیر، به عنوان معدود شهرهای خاورمیانه دارای ۲ برند جهانی مطرح است و حدّ و مرزی برای رشد و توسعه قائل نیست.
شهرستانی با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر و ۲۰۸ روستای دارای سکنه و ۶ شهر، دومین شهر بزرگ استان همدان است که با افتخار پایتخت فرهنگی استان را یدک میکشد و پرورش علما و بزرگان زیادی در مهد تاریخ و تمدن، نقش تاثیرگذاری در روزهای پُرالتهاب و پیروزی آفرین انقلاب اسلامی ایفا کرده است.
در هر دورهای از انقلاب اسلامی و در دولتهای مختلف، ملایر به خوبی روند رشد و تکامل خود را پشت سر گذاشت تا به ۴۵ سالگی انقلاب و فعالیت دولتی که از جنس مردم است، رسید و توسعه چندین برابری خود را مدیون انقلاب و به ویژه حمایتها و نگاه عدالتمحور دولت مردمی آیتالله رئیسی میداند.
سخن گفتن از مولفههای رشد و توسعه همهجانبه شهرستان ملایر شاید در این مجال نگنجد، اما نگاهی اجمالی به حوزههای مختلفی همچون راه، مسکن، بهداشت و درمان، اقتصاد، آموزش عالی، آموزش و پرورش، فرهنگی و اجتماعی، آب، برق، گاز و تلفن، ورزش، کشاورزی و بهسازی روستایی، میتواند گوشهای از این کارنامه درخشان جهان شهر ملایر را بازگو کند.
همزمان با چهل و پنجمین فجر انقلاب اسلامی، ملایر به همت مجموعه مدیران، رکوردی بیسابقه خلق کرد و در اقدامی کمنظیر ۱۳۱ هزار میلیارد ریال اعتبار برای افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴۰۰ طرح و پروژه پیشبینی و هزینه شد که حتی در مقایسه با برخی مراکز استانها بالاتر است و نسبت به دهه فجر سال گذشته، رقم اعتبارات ۱۰ برابر شده است.
نهضت ملی مسکن ملایر؛ پیشرو در کشور
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: از این تعداد ۳۷۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۱ هزار میلیارد ریال افتتاح و عملیات اجرای ۲۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد ریال آغاز شد.
«سلمان اسماعیلی» آغاز عملیات اجرایی اَبَرپروژه نهضت ملی مسکن ملایر را یکی از بزرگترین طرحها همزمان با دهه فجر عنوان و بیان کرد: طی روزهای آینده عملیات اجرایی مگاپروژه نهضت ملی مسکن در شهر ملایر در قالب ۲ شهرک «ایمان و امید» با حضور استاندار همدان، مسئولان کشوی و استانی آغاز خواهد شد.
وی افزود: طرح نهضت ملی مسکن شهر ملایر در زمینی به مساحت ۵۱۵ هکتار با اعتبار ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اجرایی و قطعات به صورت رایگان و ویلایی به متقاضیان واجد شرایط واگذار خواهد شد و با اجرای این مگاپروژه، هیچ کمبودی در تامین زمین مورد نیاز در شهر ملایر نداریم.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه این شهرستان در بهترین شرایط خود قرار دارد و توسعه پرشتابی را طی میکند، اظهار داشت: در بهسازی روستاها عملکرد بسیار خوبی در بنیاد مسکن شهرستان و استان داشتیم که ۷۵۰ میلیارد ریال امسال در حوزه بهسازی روستاها پروژه اجرایی شد و از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون در ۱۳ روستای ملایر هیچ پروژه عمرانی، آسفالت و جدولگذاری صورت نگرفته بود که در دولت سیزدهم طعم شیرین عدالت را چشیدند.
اسماعیلی با بیان اینکه در اجرای پروژههای حوزه برق و نهضت آسفالت رکورد همه سالهای قبل در این شهرستان شکسته شد و عملکرد قابل قبولی در راههای اصلی و فرعی صورت گرفت، به برخی پروژههای افتتاحیه دهه فجر همچون کارخانه تولید بستنی به عنوان یکی از واحدهای کمنظیر در غرب کشور با تولید بیش از ۲۰ محصول لبنی و سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیارد ریال و یک واحد فرآوری کشمش با سرمایهگذاری ۵۰ میلیارد ریال اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای محرومیتزدایی و منطبق با سیاستهای دولت چند طرح بسیار خوب در محلههای کم برخوردار به ویژه محله «شهید زرینی» اجرا شد که با تلاش و میدانداری شهرداری و شورای اسلامی شهر، یک سرای محله، سوله کارآفرینی و پارک کمتر از ۱۰ ماه آماده افتتاح شد.
فرماندار ویژه ملایر یادآور شد: یکی از مشکلاتی که در برخی از نقاط ملایر داشتیم، افت ولتاژ برق بود که در این راستا پست برق با اعتبار یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال همزمان با ایام دهه فجر آماده افتتاح است.
اسماعیلی با بیان اینکه تمامی این اقدامات نقش بسیار مثبتی در رشد و توسعه شهر دارند، افزود: توجه به زیرساختهای گردشگری از دیگر اولویتهای ما است و جز هفت شهر جهانی و چند شهر معدود دارای ۲ عنوان جهانی هستیم و در همین راستا دهه فجر یک مجموعه اقامتی، فاز نخست بازارچه صنایع دستی و رستوران جزیره یا غار آکواریوم افتتاح میشود.
فارغ از هرگونه هیاهو، مجموعه شهرداری ملایر و شورای اسلامی شهر با عزم و ارادهای راسخ و البته با همراهی مدیریت عالی این شهرستان، چشمانداز روشنی برای توسعه همهجانبه جهان شهر ملایر ترسیم کردهاند، از تهیه و تدوین اطلس جامع سرمایهگذاری گرفته تا ابر پروژه مینیوُرلد، بام ملایر و دهها پروژه عمرانی، گردشگری، فرهنگی و اقتصادی، مجموعهای کامل که چهره شهر را متفاوت از سایر شهرها کرده است.
ملایر؛ شهر هوشمند
شهردار ملایر ارتقا و بازسازی عرصههای سبز شهری، رسیدگی به بلوارها و بهسازی آنها در کنار توجه به بوستانهای سطح شهر را در راستای پاسخ به نیازهای شهروندان عنوان کرد که تغییر چهره شهر را به همراه داشته است.
به گفته «مجید فرجی»؛ تکمیل پروژههای نیمه تمام عمرانی یکی از مهمترین اولویتهای شهرداری و شورای اسلامی شهر است که از سالهای گذشته به فراموشی سپرده شده بود و به همت شورا عزم ما بر تکمیل آنها بود.
طبق گزارش شهرداری ملایر، در حال حاضر بیش از ۴۰ پروژه عمرانی با اعتباری حدود سه هزار میلیارد ریال در دست اجراست که این تعداد پروژه غیر از پروژههای آسفالت و پیادهرو سازی است.
انقلاب بزرگ در نهضت آسفالت معابر و خیابانها، تکمیل پروژههای کلیدی نیمهکاره باقیمانده در سطح شهر را میتوان یکی از موفقیتهای ماندگار شورای اسلامی شهر و شهرداری ملایر نام برد، پروژههایی همچون مینیوُرلد که مدیریت شهری با همت بلند شورای اسلامی شهر، عزم خود را جزم کردهاند تا این اَبَر پروژه امسال به ایستگاه پایانی برسد.
شهردار ملایر رسیدگی به محلات کم برخوردار را از دیگر اولویتهای مهم مجموعه شهرداری و شورا عنوان و بیان کرد: در این راستا مجتمع «شهید احدی» بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در محله جویبار احداث و افتتاح شد و پروژه جدید ما در محله شهید زرینی طی روزهای آتی افتتاح میشود و آرزوی دیرین بسیاری از مردم این محله ملایر بود که در ۱۰ ماه اجرایی و از مصوبات میز خدمت بود.
فرجی با بیان اینکه حدود ۴۰۰ میلیارد ریال در این محله برای خرید زمین، تملک و احداث پارک، مجتمع فرهنگی و مجتمع کارآفرینی با نظر مردم محله شهید زرینی هزینه شد، ادامه داد: پروژه بعدی ما مجتمع فرهنگی مذهبی در شهرک ولیعصر(عج) با پیشرفت ۴۰ درصدی در دست اجرا است و پارک مجاور این مجتمع با ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شد و امیدواریم مجتمع را تا پایان شهریور سال آینده افتتاح شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی چهارمین مرکز فرهنگی ملایر در محله مسکن مهر دژچنار با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال آغاز خواهد شد، گفت: مگاپروژه دیگر شهرداری مجموعه تفریحی و توریستی «مینیوُرلد» است که مورد رضایت و توجه بسیاری از هموطنان بود؛ از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده و تکمیل آن آورده بسیار خوبی برای شهرستان دارد.
شهردار ملایر یادآور شد: در راستای شهر هوشمند و برون سپاری وظایف شهرداری، اقدامات بینظیری انجام شده و حتی از مراکز استان و شهرهای بزرگتر جلوتر هستیم و عملکردهایمان را در آینده برونسپاری خواهیم کرد.
شکستن طلسم ۱۸ ساله هتل نیمهکاره پارک سیفیه ملایر و تعیین تکلیف آن با معرفی پیمانکار و قرار گرفتن در مسیر اجرا، نمونه بارز دیگر اقدامات دوره ششم شورای اسلامی شهر و شهرداری ملایر است که در یک طبقه آن آمفیتئاتر و کافیشاپ و در ۲ طبقه دیگر ۲۳ سوئیت کامل اجرا خواهد شد.
ملایر با دارا بودن سه بیمارستان امام حسین(ع)، مهر و تامین اجتماعی دکتر غرضی و کلینیک فوق تخصصی امید، بیمارستان در حال احداث ۹۶ تختخوابی خیّرساز و بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در شرف احداث، دانشکده پیراپزشکی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی ملایر و دانشکده پرستاری و صدها افتخارات دیگر در حوزه بهداشت و درمان، با نگاه مثبت دولت مردمی و انقلابی آیتالله رئیسی روزهای روشنی را در این حوزه پیشرو دارد.
موافقت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارتقای دانشکده پرستاری به دانشکده علوم پزشکی، تجهیز بیمارستان خیّرساز ۹۶ تختخوابی و اخذ ماده ۲۳ برای احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، دستاورد بزرگ دولت سیزدهم در سیامین سفر استانی آیتالله رئیسی به استان همدان بود که به طور قطع در تاریخ حوزه سلامت این شهرستان ثبت و ضبط خواهد شد.
تجهیز ۵۰۰ تخت بیمارستانی، دستاورد انقلاب در ملایر
اخذ مجوز ماده ۲۳ برای احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در سفر استانی دولت سیزدهم، از آن دست اقداماتی است که با نگاه مثبت دولت مردمی آیتالله رئیسی محقق و ردیف اعتباری برای آن مصوب شد، در عین حال که شهرستان ملایر به عنوان بلوک اعزامی بیماران در جنوب استان محسوب میشود و جمعیت آن برای ارائه خدماترسانی در حوزه درمان، از ۳۰۰ هزار نفر به حدود ۶۰۰ هزار نفر میرسد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با بیان اینکه توسعه بخش سلامت و بهداشت و درمان اصلا با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: خانههای بهداشت ملایر از ۲۲ مورد در قبل از انقلاب به ۱۱۹ مورد با تجهیزات و امکانات کامل در حال حاضر رسیده و مراکز خدمات جامع سلامت از ۲ مورد به ۱۴ مورد در حال حاضر رسیده است.
«کریم میرزایی» افزایش یک بیمارستان با ۶۴ تخت به چهار بیمارستان با ۵۰۰ تخت را از دیگر دستاوردهای انقلاب برشمرد و افزود: بخش مراقبتهای ویژه قبل از انقلاب نداشتیم، امروز به برکت انقلاب ۷۲ تخت مراقبتهای ویژه با تجهیزات کامل داریم و تجهیزات هایتک وجود نداشت، امروز هفت مورد تجهیزات هایتک داریم.
وی با اشاره به افزایش آزمایشگاههای تشخیص طبی از ۲ مورد به ۱۷ مورد رسیده با پارامترهای مختلف، اظهار داشت: سرانه تخت بستری به عنوان یک شاخص مهم قبل از انقلاب ۴۱ صدم درصد بود که امروز به ۱.۶۸ درصد رسیده و ۴۰۰ درصد پیشرفت داشتیم و اورژانس پیش بیمارستانی که نقش مهمی در سلامت مردم داشت؛ به برکت انقلاب ۱۰ پایگاه شهری و جادهای داریم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر یکی از مهمترین ویژگیهای بعد از انقلاب را ارتقای شاخصها عنوان و بیان کرد: شاخصهای مرگ و میر ما در زمینه کودکان، کودکان، مادران باردار و واکسیناسیون با امروز قابل مقایسه نیست، به طوریکه بیماریهای واگیر و عفونی در ردههای اول مرگ و میر بود و امروز بیماریهای غیرواگیر همچون قلبی و عروقی عامل اصلی مرگ و میر است.
میرزایی با اشاره به اینکه امروز به برکت انقلاب پزشکان ما برای درمان به خارج از کشور میروند، گفت: قبل از انقلاب آموزش عالی، آموزشگاه و دانشکدهای نداشتیم، اما امروز در چهار رشته پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و فوریتهای پزشکی ۲۴۲ دانشجو داریم.
وی افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت شهید ابراهیمخانی و بهرهبرداری از تجهیزات پزشکی در بیمارستان امام حسین(ع) را از جمله طرحهای قابل افتتاح در دهه فجر عنوان و بیان کرد: طی ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم، احداث چند پایگاه سلامت؛ افتتاح و بهرهبرداری از اورژانس بیمارستان مهر با ۱۷ تخت، افتتاح مرکز ناباروری برای نخستین بار در استان همدان، تکمیل تجهیزات درمانی با ۱۴۱ میلیارد ریال اعتبار و ورود دستگاه آنژیوگرافی انجام شده است.
ملایر شهر سبز کشور در گازرسانی
در حوزه گاز، تعداد مشترکان قبل از انقلاب از ۵۶ هزار به بیش از ۲۸ میلیون مشترک در سطح کشور رسید و قبل از انقلاب، هشت هزار و سه روستا دارای گاز بودند که امروز به ۲۴ میلیون مشترک خانگی در ۱۲۵۰ شهر و ۳۷ هزار روستا رسیده است.
رئیس شرکت گاز ملایر نیز بگفت: خدمات گازرسانی در ملایر قبل از انقلاب صفر بود و امروز درصد بهرهمندی به ۱۰۰ درصد رسیدیم و اولین استان و شهر سبز کشور با ۹۹.۹ درصد گازرسانی به روستاها و ۶ شهر هستیم و آخرین روستای این شهرستان «قشلاق پیرحیاتی» است که در آستانه افتتاح است و با افتتاح این طرح، گازرسانی به روستاهای ملایر به مرز ۱۰۰ درصد میرسد.
«حجت الله ترکاشوند» ادامه داد: شبکه گازرسانی در کشور امروز بیش از ۴۳۰ هزار کیلومتر است و در شهرستان ملایر به ۱۰۰ درصد رسیدیم و در دولت سیزدهم در مقایسه با سالهای گذشته، هزار و ۷۰ نصب علمک داشتیم که در حال حاضر به ۵۷ هزار علمک رسیده و سال گذشته ۷۹ کیلومتر اجرای شبکه داشتیم که هم اکنون هزار و ۷۲۷ کیلومتر شبکه گاز داریم و در دهه فجر؛ ۱۱ پروژه آماده افتتاح و ۱۱ پروژه کلنگزنی میشود.
حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در پنج حوزه تعاون، روابط کار، بازرسی، کار و اشتغال و فرهنگی و اجتماعی فعال و ماموریتهای خود را انجام میدهد و طبق اصل ۴۴ قانون سااسی یکی از پایههای اصلی اقتصاد کشور، بخش تعاون است که تجلی و ظهور این بخش از ابتدای انقلاب بوده است.
به گفته رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ملایر، در حال حاضر ۱۳۶ شرکت تعاونی فعال با فرصت شغلی ۲ هزار و ۶۸ نفر و تعداد اعضای هفت هزار و ۱۳۸ نفر داریم و در دولت سیزدهم، ۱۵ شرکت با ۲۰۵ فرصت شغلی شرکت تعاونی در زمینه ریسندگی فرش، قالبیافی، خیاطی، صنایع دستی، مرواربافی و مبلمان منبت ثبت شد.
«جلال غیاثوند» با بیان اینکه از ابتدایی امسال ۹ طرح تعاونی با تعداد اعضای ۵۲۱ نفر به ارزشی بیش از ۶۵۶ میلیارد ریال شروع به کار کردند، ادامه داد: برای نخستین بار سند بخش توسعه تعاون در این شهرستان را اجرا کردیم و ۳۴۱ هزار دلار از بخش تعاونیهای ملایر صادرات داشتیم.
پرداخت ۴.۵ همت تسهیلات بانکی در ملایر
وی به فعالیت سه هزار و ۳۹۳ کارگاه ثبتی دارای کد بیمه اشاره و بیان کرد: در رسیدگی پروندهها رتبه اول را در استان همدان داریم و در حال حاضر مشکل در بحث واحدهای مشکلدار نداریم و تنها شرکت ذوب آهن بود که در ستاد تسهیل رفع موانع شد و طی ۲ سال دولت سیزدهم ۲ هزار ۸۸۲ مورد بازرسی صورت گرفت که نتایج آن کاهش ۵۰ درصدی حوادث ناشی از کار در سالجاری بود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ملایر با بیان اینکه امسال سه هزار و ۴۳۱ تعهد اشتغال این شهرستان به طور ۱۰۰ درصد تحقق یافت، گفت: کل پرداختیهای تسهیلات بانکی طی ۲ سال دولت سیزدهم، بیش از ۴.۵ همت برای مسکن، اشتغال، ازدواج؛ ولادت، فرزندآوری و سایر منابع پرداخت شد.
غیاثوند با بیان اینکه در حوزه مشاغل خانگی در دولت سیزدهم ۹۶۶ مورد مجوز صادر شد که از این تعداد ۴۱۰ نفر به مبلغ ۳۸۰ میلیارد ریال به بانکها معرفی شد، افزود: در حوزه ورزش جامعه کارگری تنها شهرستان در استان و غرب کشور هستیم که ۲ مجموعه ورزشی داریم و ۶۱ تیم ورزشی جامعه کارگری در رشتههای مختلف با ۲ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.
۹۸.۲ ملایریها باسوادند
حوزه آموزش و پرورش یکی از موفقترین حوزهها در بعد از پیروزی انقلاب است، جمعیت باسواد کشور در شهرها، ۶۵ درصد مردم باسواد بودند و در روستا نرخ باسوادی ۳۰ درصد بود که به برکت اتقلاب و بر اساس سرشماری ۱۳۹۵ نرخ باسوادی در شهر به ۹۱ درصد و روستایی به ۷۸ درصد رسیده است.
مدیر آموزش و پرورش ملایر گفت: فاصله بین سواد مردم شهر و روستا در سال ۱۳۵۵ حدود ۳۲ درصد بود که به برکت انقلاب به هشت درصد رسید و در شهرستان ملایر درصد باسوادی ملایر ۶ سال و بالاتر، ۹۸.۲ درصد است و دومین شهر باسواد استان همدان هستیم.
«مهدی عابدینینیا» به دستاوردهای دولت سیزدهم اشاره و مهمترین اقدام در حوزه آموزش و پرورش را اجرای طرح رتبهبندی معلمان بود که ۱۳ سال روی زمین مانده بود، برشمرد و اظهار داشت: در همین دو ساله دولت سیزدهم، ۲۶ مدال طلای المپیاد، ۲۰ مدال نقره و پنج مدال برنز کسب کردیم و توسعه و راهاندازی ۲۱ پژوهشسرای دانشآموزی داشتیم و افزایش ۲۰ برابری فعالیتهای مراکز رشد و مشاوره تربیتی از ۳۲ مرکز به ۶۶۸ مرکز در کشور ارتقا یافت.
وی راهاندازی هزار و ۴۵۱ مدرسه آموزش از راه دور با رشد ۱۶۴ درصدی در تحویل کلاس را از دیگر دستاوردهای انقلاب برشمرد و ادامه داد: در دولت سیزدهم هر روز ۴۷ کلاس درس به نسبت سالهای گذشته به چرخه آموزش و پرورش اضافه شد و ۳۵۴ اردوگاه دارالقرآن و کانونهای فرهنگی و تربیتی بهسازی و تجهیز و افزایش بیش از ۴۰۰ هزار مترمربع به فضاهای آموزشی و خوابگاهی در دولت داشتیم.
مدیر آموزش و پرورش ملایر با بیان اینکه سرانه فضای ورزشی در دولت سیزدهم به ۴۱ صدم درصد در کشور و افزایش هفت برابری در ملایر افزایش یافت، اظهار کرد: ۶ زمین چمن مصنوعی در دولت سیزدهم در مدارس ملایر ایجاد شد و مدرسه خیرساز بحرینی در دهه فجر افتتاح شد.
پوشش ۹۸ درصدی تلفن همراه در ملایر، شهر برتر استان
مخابرات اما حوزهای قابل دفاع و درخشان در انقلاب اسلامی و به ویژه در دولت سیزدهم است و نمونه بارز آن راهاندازی ۱۲۲ سایت تلفن همراه و پوشش ۹۸ درصدی در شهرستان ملایر است که جزء شهرستانهای برتر در استان همدان و جایگاه ممتاز در غرب کشور است.
رئیس اداره مخابرات شهرستان ملایر در این باره اظهار داشت: بهرهمندی تلفن ثابت به عنوان فراگیرترین تلفن در سال ۱۳۵۷ بود که در این شهرستان سه هزار و ۸۰۰ خط تلفن بود و در حال حاضر با رشد ۳۳ برابری مواجهایم.
«وحید غلامی» ضریب نفوذ تلفن ثابت را ۴۱.۵ درصد عنوان و بیان کرد: سال ۱۳۵۷ تنها یک روستای ملایر دارای ارتباط تلفن بود، در حال حاضر از ۲۰۴ دارای سکنه ۱۳۲ روستای بالای ۲۰ خانوار به تلفن سیمی دسترسی دارند و ۷۲ روستا دارای ارتباط بر بستر تلفن بیسیم هستند.
وی با بیان اینکه در تلفنهای بیسیم به مناسبت ایام دهه فجر امکان دریافت همزمان دریافت اینترنت و صوت برقرار شد، یادآور شد: تعداد دفاتر خدمات ارتباطی ICT صفر بود که ۵۶ دفتر هم اکنون در ملایر فعال است و طی ۲ سال اخیر بهینهسازی بیش از ۱۰ کیلومتر در شبکههای روستایی برای افزایش پایداری، کیفیت شبکه و راهاندازی اجرا و ارتباط مجدد ۱۰ روستا که شبکه هوایی آنها قطع شده بود، برقرار شد.
رئیس اداره مخابرات ملایر ارتقای ۱۶ سایت تلفن همراه ۳G و ۴G nر حوزه تلفن همراه، نصب پنج سایت تلفن همراه شهری و و یک سایت روستایی، نصب هفت سایت تلفن همراه با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال و هزینهکرد بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال برای توسعه زیرساختهای تلفن همراه در دو سال اخیر را از دیگر دستاوردها در دولت سیزدهم برشمرد.
غلامی به وجود ۴۶۱ هزار مشترک تلفن همراه در این شهرستان اشاره و بیان کرد: در حوزه دیتا و اهمیت دسترسی مشترکان به اینترنت به عنوان یک شاخص توسعه، در دو سال اخیر بیش از ۲ هزار پورت ADSL و VDSAL با ۲۰ درصد توسعه و راهاندازی و افزایش ۵۰ درصدی پهنای باند این شهرستان به ۴۰ گیگابیت بر ثانیه را داشتیم.
به گفته وی؛ در حال حاضر ۲۷ هزار مشترک دارای اینترنت پرسرعت خانگی فعال است و پنج هزار و ۷۰۰ مشترک در بیش از ۱۲۵ روستا امکان دسترسی به تلفن ثابت انترنت خانگی دارند و در حوزه فیبرنوری هم اکنون بیش از ۹۴۰ کیلومتر فیبرنوری در سطح شهرستان انجام شده است.
غلامی گفت: شرکت مخابرات با ۳۱ پروژه و اعتباری بالغ بر ۴۹۷ هزار و ۳۴۶ میلیون ریال در دهه فجر افتتاح شد که با احتساب پروژههای هفته دولت، هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزنیه شد و رشد ۳۰۰ درصدی برای توسعه زیرساختهای اجرایی داشتیم که این رقم در تاریخ ملایر بیسابقه است.
۲۰۸ روستا و ۶ شهر ملایر از نعمت برق بهرهمندند
توسعه زیرساختهای صنعت برق شهرستان ملایر از ۴۵ سال گذشته قابل مقایسه با بعد از پیروزی انقلاب به ویژه در دو سال دولت سیزدهم نیست، توسعه دستگاه ترانس توزیع برق از ۲۹۲ دستگاه در سال ۱۳۵۷ به سه هزار و ۲۵۳ دستگاه، افزایش تعداد پست ۶۳ کیلوولت از یک پست در سال ۱۳۵۷ به ۱۱ پست در حال حاضر تنها نمونه های بارز از دستاوردهای انقلاب در این شهرستان است.
تعداد مشترکان برق کل شهرستان ملایر در سال ۱۳۵۷ و ابتدای انقلاب، ۱۲ هزار و ۹۳۸ مشترک بوده که در حال حاضر به ۱۳۷ هزار و ۴۰۳ مشترک رسیده است و تعداد پست ۲۳۰ کیلوولت این شهرستان در ابتدای انقلاب از صفر به ۲ پست افزایش یافته است.
مدیر توزیع نیروی برق ملایر گفت: سال ۱۳۵۷ طول خطوط شبکه فشار ضعیف توزیع برق ۳۳۶ کیلومتر بود که امروز به برکت انقلاب به هزار و ۲۳۸ کیلومتر شبکه فشار ضعیف داریم و طول خطوط فشار متوسط ۳۳۷ کیلومتر(تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار) بود که در حال حاضر به هزار و ۸۶۵ کیلومتر رسیده است.
«رضا شیردره» در تبیین دستاوردهای انقلاب در این شهرستان تاکید کرد: قبل از انقلاب کمتر از ۱۵ روستای ملایر از نعمت برق برخوردار بودند؛ اما امروز به برکت انقلاب تمامی ۲۰۸ روستا و ۶ شهر این شهرستان از برق مطمئن و پایدار برخوردار هستند و در مجموع ۴۷ پروژه با اعتبار یک هزار و ۳۱۴ میلیارد ریال با هدف افزایش راندمان و بهرهوری شبکه و مدیریت مصرف برق و افزایش رضایتمندی مردم در دهه فجر افتتاح و کلنگزنی شد.
در حوزه راه، شهرستان ملایر با ۹۱۰ کیلومتر و ۲۳۵۰ دهنه پل و آبراه رکورددار استان همدان است و به برکت انقلاب، حدود ۹۹ درصد راههای روستایی این شهرستان آسفالت و بهسازی و بیش از ۱۳۸ کیلومتر بزرگراه شده است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای ملایر در این باره اظهار کرد: قبل از انقلاب تنها ۱۲۰ کیلومتر راه اصلی داشتیم و امروز به برکت انقلاب اسلامی ۴۳۳ کیلومتر راه روستایی آسفالت داریم و بیش از ۱۴۶ کیلومتر راه فرعی آسفالت پس از انقلاب ایجاد شده و ۱۱ مجتمع خدماتی جادهای به مردم خدمات ارائه میکنند.
«هاشم اسکندریان» اجرای بیش از سه هزار میلیارد ریال پروژه در حوزه راهداری این شهرستان طی سالجاری و اجرای ۴۰ کیلومتر روکش آسفالت و ۳۸۰ هزار تُن آسفالت را نشان از فعالیت جهادی مجموعه راهداری دانست و گفت: اصلاح و ایمنسازی ۲۱ نقطه حادثه خیز، اجرای بیش از ۱۰ کیلومتر نیوجرسی در نقاط از پیش تعیین شده و نصب بیش از ۱۸ دستگاه مجهز پلاکخوان، سرعت سنج، یک دستگاه توزین در حال حرکت و هفت دستگاه تردد شمار در محورهای مواصلاتی ملایر انجام شده است.
تولید ۹۴ هزار تُن فروسیلیس در ملایر
تشریح فعالیتها و دستاوردهای حوزه صنعت و معدن شهرستان ملایر آنچنان چشمگیر و درخشان است که تنها به گوشهای از این اقدامات اشاره میشود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر با بیان اینکه در حوزه صنایع پیش از انقلاب کمتر از انگشتان یک دست واحد صنعتی داشتیم و پس از انقلاب ۲۱۹ واحد دارای پروانه با اشتغال ۶۱۵۰ نفر در شهرستان فعال است، افزود: در حال حاضر ۱۴ واحد صنعتی بزرگ در شهرستان ملایر فعال است و سیزده طرح شاخص با سرمایه گذاری ۱۵٫۸ هزار میلیارد تومان در دست احداث است.
«وحید فارسی» فعالیت پنج شهرک دولتی و ۲ شهرک خصوصی را از دستاوردهای انقلاب برشمرد و اظهار داشت: در حوزه فروسیلیس قبل از دولت مردمی سیزدهم ۲ واحد فعال بود و اکنون پنج واحد بزرگ و فعال داریم و میزان تولید کنونی واحدهای فروسیلیس ۹۴ هزار تُن است که نسبت به دوسال قبل ۶۸ درصد افزایش تولید داشتیم.
به گفته وی؛ در تولید ورق کارتن در حال حاضر یک واحد تولیدی داریم و در آینده نزدیک با اضافه شدن سه واحد دیگر قطب تولید ورق کارتن خواهیم بود و تنها واحد تولید شمش منیزیم کشور در ملایر با ظرفیت تولید سالانه ۶ هزار تُن به زودی بهرهبرداری خواهد شد.
فارسی گفت: پیش از انقلاب صادرات خارجی از ملایر به ثبت نرسیده است و پس از انقلاب و در حال حاضر ۴۴ درصد صادرات کل استان همدان متعلق به شهرستان ملایر است و دهه مبارک فجر امسال ۱۲ طرح با اعتبار ۱۶ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال و ۳۷۷ اشتغال افتتاح و کلنگزنی خواهد شد.
بیشتر بخوانید: |
شهرک ۵۱۵ هکتاری ایمان و امید در ملایر احداث میشود |
فرماندار: معادن غیرمجاز ملایر شناسایی و با متخلفان برخورد شود |