به گزارش گفتمان زاگرس:محمدرضا باباخانی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، استان همدان نزدیک به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار محدوده باز آفرینی شهری مصوب شده دارد که شامل پنج زیرگونه میشود.
وی اظهار کرد: این زیرگونهها شامل محدوده ناکارآمد میانی ناهمگون، بافت فرسوده، بافت تاریخی، سکونت گاه های غیر رسمی و روستاهای الحاق شده به شهر میشوند.
وی ادامه داد: در شهرهای مختلف استان همدان، بستههای تشویقی بومی تدوین و در کمیسیون ماده پنج تصویب شده که یک محرک برای ساخت و ساز و ترغیب سازندگان و ساکنان محلات هدف جهت نوسازی املاک محسوب میشود.
باباخانی تصریح کرد: به منظور اجرای بسته های تشویقی نوسازی مسکن محدوده بافت فرسوده مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران، استانها میتوانند بر اساس ضوابط بالادستی و طرحهای جامع و تفصیلی، بسته تشویقی جداگانهای را تدوین و به تصویب کمیسیون ماده پنج برسانند.
معاون بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: بر اساس بند الف ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه همه ۲۴ دستگاه عضو ستاد بازآفرینی شهری موظفند که ۳۰ درصد از اعتبارات خود را در محلات هدف بازآفرینی شهری هزینه کنند.
وی گفت: بستههای تشویقی در حوزه تسهیلات و وامهای اعطایی در بافت فرسوده برای هر شهر به صورت بومی تدوین شده است.
باباخانی با اشاره به اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران، وظیفه تسهیلگری در نوسازی را بر عهده دارد و در این راستا تلاش می کند، گفت: بخشی از بسته های تشویقی دولت برای نوسازی بافت فرسوده در استان شامل تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت و تراکم های تشویقی است که چنین اقداماتی میتواند در راستای احیای بافت فرسوده موثر واقع شود.
وی عنوان کرد: شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در اجرای ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن، «سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله ای در یافت های فرسوده و ناکارآمد شهری» را به جهت ترغیب مالکان و سازندگان به نوسازی واحد های مسکونی مصوب کرده است.
باباخانی افزود: تراکم های تشویقی موضوع این مصوبه تنها به محلات یا نواحی که سرانه تامین خدمات عمومی آنها حداقل به میزان یک سوم سرانه مصوب خدمات و فضای سبز مقیاس محله یا ناحیه باشد تعلق میگیرد.
وی افزود: بلوکهای شهری که سرانه خدمات عمومی مورد نیازشان را در درون بلوک تامین میکنند، شامل این بند نمیشوند.
معاون بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان همدان خاطر نشان کرد: این مشوق ها تنهادر محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب، ملاک عمل است و هر گونه مداخله در بافتهای تاریخی، ضوابط قانونی ویژه خود را دارد.
باباخانی اظهار کرد: افراد با مراجعه به پایگاه اینترنتی facility.udrc.ir میتوانند از قرارگیری ملک خود در محدوده بافت فرسوده مطلع شوند.
بر اساس آخرین آمار، استان همدان نزدیک به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار محدوده باز آفرینی شهری مصوب شده دارد که شامل پنج زیرگونه میشود.