زمین های دارای شیب تند و کوهپایه ای برای ایجاد نیروگاه خورشیدی مناسب نیست
12 آبان 1403 - 13:22
بازدید 21
1
مدیرعامل برق منطقه‌ای کرمانشاه: مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: توپوگرافی استان زمین‌ها هموار، فلت یا مستعد کشاورزی هستند و به صورت کوهپایه‌ای، سنگلاخی و دارای شیب تند که برای کشاورزی و نیروگاه خورشیدی مناسب نیستند، از این رو سرمایه‌گذاران میل و رغبتی برای سرمایه‌گذاری در استان‌هایی مثل کرمانشاه ندارند.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : تابناک
پ
پ
به گزارش گفتمان زاگرس :جعفر الفتی‌نیا با اشاره به ناترازی انرژی برق در فصل تابستان در مصارف خانگی و صنعتی، اظهار کرد: در فصل سرما و ۶ ماهه دوم سال جاری قطعاً کمبود انرژی برق و الکتریکی نخواهیم داشت و به واسطه اولویت تامین سوخت مصارف خانگی در حوزه گاز محدودیت‌هایی به نیروگاه‌ها اعمال و تولید نیروگاه‌ها کمتر می‌شود که در این صورت مجبور به مدیریت مصرف بخش‌هایی می‌شویم و امکان یک ناترازی جزئی وجود دارد.
وی درباره میزان سوخت نیروگاه‌ها افزود: اگر سوخت به میزان کافی در اختیار نیروگاه‌ها قرار بگیرد قطعاً مشکل خاصی در خصوص قطعی برق پیش نخواهد آمد و میزان تولید از میزان مصرف در ۶ ماهه دوم سال بیشتر و این ناترازی مثبت می‌شود.
الفتی‌نیا با اشاره به زمین نیروگاه خورشیدی شهرستان سرپل ذهاب عنوان کرد: زمین نیروگاه خورشیدی شهرستان سرپل‌ذهاب هنوز تحویل داده نشده و مشکل تحویل زمین داریم همچنین باید یک نکته را مدنظر داشته باشیم چون همه طرح‌های صنعتی نیاز به سرمایه‌گذار دارند و ممکن است سرمایه‌گذار به هر دلیلی در ابتدا یا حین اجرای کار اولویت یا تصمیمش عوض و از ادامه سرمایه‌گذاری منصرف شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به تعداد نیروگاه‌های خورشیدی در استان، تصریح کرد: در سطح استان کرمانشاه چند مجموعه مشغول فعالیت هستند، کارهای اولیه تحویل زمین در حال انجام است لذا در تلاش هستیم تا قبل از پیک سال آینده ۲ یا سه نیروگاه‌های خورشیدی تجدید‌پذیر در استان داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: برق منطقه‌ای و سایر دستگاه‌های دخیل مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و امور اراضی باید کارهای اولیه تحویل زمین را انجام دهند ولی ممکن است سرمایه‌گذار منصرف شود و یا به هر دلیلی با سرعت کمتری کار را پیش ببرد که این مرحله از اختیار ما خارج است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمانشاه گفت: در استان کرمانشاه افرادی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کنند که بتوانند از زمین‌های منابع طبیعی و امور اراضی استفاده کنند که برای زمین پول پرداخت نکنند زیرا اگر بخواهند هزینه زمین را بپردازند طرح برایشان توجیه اقتصادی ندارد لذا با توجه به توپوگرافی استان زمین‌ها هموار، فلت یا مستعد کشاورزی هستند یا اینکه به صورت کوهپایه‌ای، سنگلاخی و دارای شیب تند که برای کشاورزی و نیروگاه خورشیدی مناسب نیستند، از این رو سرمایه‌گذاران میل و رغبتی برای سرمایه‌گذاری در استان‌هایی مثل کرمانشاه ندارند.
الفتی‌نیا همچنین در باره پروژه‌های فعال در استان، خاطرنشان کرد: هر ساله وزارت نیرو پروژه‌هایی را به عنوان پروژه حیاتی و گذار از پیک سال بعد معرفی می‌کند، که این پروژه‌ها با توجه به اولویتشان در شبکه تقسبم‌بندی می‌شوند که چهار پروژه حیاتی برای گذار از پیک سال ۱۴۰۴ در شهرستان سرپل‌ذهاب داریم که دارای پست و خط ۴۰۰ کیلوولت و خط ۲۳۰ کیلوولت است و یک پروژه خیلی مهم دارای خط و پست برای برق‌رسانی روستایی در بخش سر فیروزآباد داریم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است در استان زمین‌های مسطح و همواری داشته باشیم ولی از شبکه برق دور هستند که در این صورت سرمایه‌گذار باید به اندازه سرمایه‌گذاری که مدنظر است هزینه برای تاسیساتی  خرج کند تا به شبکه برق متصل شود که این کار هیچگونه توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار ندارد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به پروژه‌های فعال در استان کرمانشاه افزود: پروژه افزایش ظرفیت پست شهرستان‌های سنقر و قصرشیرین، افزایش ظرفیت یکی از ترانس‌های اورامانات، توسعه پست ۲۳۰ شهرستان بیستون، پست شهرک صنعتی زاگرس همراه با خط و پروژه یک خط و پست سنقر سفر از پروژه های فعال در حوزه برق هستند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.