چرا سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ مهم است؟
12 آبان 1403 - 20:52
بازدید 18
2
سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در چهارمحال و بختیاری در حالی روز شنبه ۱۲ آبانماه آغاز شد که برخی کارشناسان آن را یکی از مهمترین سرشماری‌ها در خصوص امنیت غذایی و آینده‌پژوهی در حوزه غذا و کشاورزی می‌دانند.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: از چندماه گذشته جلسات روند برگزاری سرشماری کشاورزی در استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری برگزار شده است تا روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه زمان عملیاتی آن فرارسیده است.

برخی از داده‌ها در بخش کشاورزی و امنیت غذایی نیازمند به‌روزرسانی است چرا که این آمار مربوط به سال‌های گذشته است و با وجود متغیرهای اقتصادی ضرورت این آمارگیری و مشارکت کشاورزان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سوابق نشان می‌دهد سرشماری از جمعیت عشایر کوچنده در سال‌های ۱۳۶۶، ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷ به صورت سنتی چادر به چادر و چهره به چهره انجام می‌شد که با توجه به هزینه بر بودن آن، از سال ۹۷ بحث سرشماری ثبتی مبنا مطرح شد.

به طور مثال سرشماری آماری عشایر از همان ابتدای انقلاب اسلامی تا سال ۸۷ طی سه دوره به صورت سنتی انجام می‌شد که با توجه به تحولات پیش رو این کار به شکل ثبتی مبنایی تغییر یافت؛ در این زمینه برخی از عشایر و مسوولان چهارمحال و بختیاری دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص مزایا و معایب این طرح اعلام کردند.

در روش ثبتی مبنا برخلاف آمارگیری به روش سنتی، داده‌ها به صورت مستقیم از جمعیت جمع‌آوری نمی‌شود و این کار با استفاده از داده‌های اداری نگهداری ‌شده در بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های مختلف اجرایی و خدماتی کشور جمع‌آوری می‌شود.

طرح سرشماری “ثبتی مبنا” با هدف جمع‌آوری آخرین آمار و اطلاعات جمعیتی، ارتقای سطح خدمات عمومی و اجتماعی، توسعه خدمات الکترونیکی و توزیع عادلانه خدمات و اعتبارات تعریف شده است.

بر این اساس ثبت اطلاعات خانوارهای عشایری کوچ‌رو در محل قشلاق از طریق تعاونی‌های عشایری و فرم‌های خود اظهاری آغاز و در سال ۹۸ این کار به سرانجام رسید.

آغاز یک سرشماری اجتماعی اقتصادی

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری می‌گوید: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ با شعار “آمار باکیفیت، برنامه‌ریزی مناسب، فردایی بهتر” از روز شنبه ۱۲ آبان‌ماه آغاز شد تا پایان آذرماه سال‌جاری ادامه دارد.

سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در چهارمحال و بختیاری آغاز شد

قهرمان روغنی تصریح کرد: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در کشور از سال ۱۳۵۹ تاکنون بود که آخرین آن مربوط به سال ۱۳۹۳ است.

وی افزود: هیچ کاری بدون برنامه‌ریزی موفق نخواهد شد و قرار است تولید آمار و نتایج سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ تا ۱۰ سال آینده مبنای تصمیم‌گیری قرار گیرد.

وی یادآور شد: مطالعه و آسیب‌شناسی سرشماری‌های گذشته، بررسی سرشماری‌های منتخب سایر کشورها، استفاده از منابع اداری و ثبتی، نیازسنجی اقلام، طراحی فرم‌ها، حوزه‌بندی، برگزاری آموزش در سه مرحله، سامان‌دهی و جذب آمارگیران از مراحل برگزاری سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ به‌شمار می‌رود.

روغنی تصریح کرد: در همین راستا و با توجه به اهمیت آمار خواهشمندم با همکاری یکدیگر آمار واقعی را تولید و ثبت کنیم.

رخدادی بزرگی به نام سرشماری کشاورزی

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری روز شنبه در آیین افتتاح سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ گفت: این سرشماری یک رویداد بزرگ آماری در کشور و استان است.

یحیی رمضانی کمک مردم چهارمحال و بختیاری برای برگزاری مطلوب سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ را ضروری دانست و افزود: در این سرشماری ۲۵۳ پرسش از جامعه هدف پرسیده می‌شود.

رمضانی عملیاتی شدن نتایج تحقیقاتی این سرشماری در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تصریح کرد:سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰ سال یک‌بار در کشور انجام می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۳۶۴ آمارگیر در سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ چهارمحال و بختیاری یادآور شد: جمع‌آوری آمار ۴۵ روز طول می‌کشد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی ایتان برای برگزاری سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ اظهار داشت: از تمامی مردم، کشاورزان، دامداران، باغداران، شیلات‌داران و پرورش‌دهندگان قارچ درخواست می‌شود تا برای برگزاری مطلوب این سرشماری کمک کنند.

وی گفت: همچنین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در شهرهای شهرکرد، بروجن و فارسان چهارمحال و بختیاری به‌طور تلفنی انجام می‌شود.

رمضانی تاکید کرد: تلاش می‌شود نتایج سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ چهارمحال و بختیاری در نخستین فرصت گرفته شود تا بتوان برای توسعه استان برنامه‌ریزی کرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری به مشکلات آب در استان و لزوم استفاده از روش‌های نوین آبیاری اشاره و تصریح کرد: باید تلاش کنیم سواد کشاورزی در این استان بالا رود که این مهم به همت مسئولان و همکاری کشاورزان نیاز دارد.

وی با اشاره به نقش ۱.۷ درصدی کشاورزی چهارمحال و بختیاری در جی. دی. پی. (GDP) کشور افزود: ۱۶.۱ درصد مشارکت اقتصادی این استان در حوزه اقتصادی است.

وی با اشاره به لزوم انتقال تجربه‌های مدیریت کشاورزی در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تلاش برای جهانی شدن بادام این استان ضروری است.

رمضانی اظهار داشت: بسته‌بندی و برندسازی در حوزه محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گیرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.