استان ها
| 3 ماه قبل

جنجال بی‌پایان هیات فوتبال در کردستان/آیا فدراسیون تسلیم می‌شود؟

به گزارش گفتمان زاگرس: همه چیز از اینجا شروع شد: رضا رحمانی که ۲ دوره رئیس هیات فوتبال کردستان و قبل از آن هم چهار سال دبیر هیات بود، آذر پارسال ریاستش به پایان رسید و دیگر صلاحیتش برای نامزدی هیات احراز نشد.

فروردین امسال بود که معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای اداره کل ورزش و جوانان کردستان گفت: از ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲ تاریخ اعتبار حکم ریاست هیات فوتبال رضا رحمانی پایان یافته و فرآیند برگزاری مجمع از طریق دبیر مجمع کاملا قانونی برگزار شد.

فرزاد خاکی با اشاره به اینکه از ۶ نامزد ریاست بر هیات فوتبال کردستان، ۲ نفر توانستند شرایط احراز را کسب کنند، افزود: بعد از مکاتبات قانونی و کارهای لازم، فدراسیون فوتبال، ۲ اسفند ۱۴۰۲ را برای برگزاری مجمع تعیین کرد ولی بعد از یکی ۲ روز متاسفانه اعلام کردند به تاریخ دیگری موکول شده و تاریخ بعدی را هم تعیین نکردند.

یک سال بعد از حواشی اول

شامگاه چهارشنبه ۱۱ مهر امسال بالاخره این مجمع با حواشی برگزار شد.

در مجمع انتخابات هیات فوتبال، مدیرکل ورزش و جوانان کردستان حضور نیافت و بعدها در نشست خبری به مناسبت هفته تربیت بدنی گفت که علت عدم حضورش این بود که از فدراسیون خواسته تا مدارکی دال بر صلاحیت داوطلبان هیات فوتبال را ارائه دهد، که فدراسیون این کار را نکرد و برای همین هم ترجیح داد تا در این مجمع حضور نیابد.

جامعه پیشکسوتان فوتبال کردستان هم که در یکسال گذشته فعالیت‌های صنفی جدی را برای حل‌وفصل مشکلات برگزاری انتخابات هیات فوتبال و رسیدن به نتیجه دلخواه انجام داده بود، نامزدهای خود را معرفی کرد و چشم انتظار مجمع نشست ولی پیش از شروع انتخابات هر ۲ نامزد این جامعه با اعتراض، کناره گیری خود را اعلام و جلسه را ترک کردند.

بعد از همه این حواشی انتخابات برگزار شد و از ۱۹ عضو حاضر، ۱۸ نفر در انتخابات رای دادند، برای یک نفر تعرفه باقی نماند و آن یک نفر رئیس مجمع، یعنی طهمورث حیدری بود که از فدراسیون برای مجمع انتخابات هیات فوتبال کردستان به سنندج آمده بود.

رئیس کمیته امور شهرستانهای فدراسیون فوتبال که حق رای از دستش رفته بود در همان نشست اعلام کرد که برای اولین بار است که این اتفاق در مجامع می افتد؛ آن هم در مجمعی که خودش کم حاشیه نداشت.

طهمورث حیدری از دبیر هیات فوتبال کردستان گله کرد که چرا دقت نظر لازم را در تهیه برگه تعرفه رای نداشته است.

فردین حبیبی با کسب ۱۶ رای از ۱۸ رای ماخوذه، عهده‌دار ریاست هیات فوتبال کردستان شد.

صبح روز انتخابات در بازرسی کل استان

صبح روز انتخابات پیشکسوتان فوتبال کردستان برای دادخواهی از روند برگزاری مجمع انتخابات هیات فوتبال به اداره کل بازرسی کردستان رفتند.

آنان با بیان اینکه فدراسیون فوتبال اساسنامه و قانون خود را برای برگزاری این مجمع در نظر گرفته است، نسبت به تعویق در برگزاری انتخابات هم نقد داشتند و استناد آنان هم به ماده ۲۲ بند ۱۱ بود که چرا فدراسیون فوتبال مدارک کامل کاندیداها را بررسی نکرده است.

البته روز برگزاری انتخابات، رئیس کمیته امور شهرستانهای فدراسیون فوتبال اعلام کرد که فدراسیون تنها می تواند پاسخگوی بازرسی باشد و در اصل مبنای این فدراسیون اساسنامه خودش است نه دستور سازمان بازرسی و بر اساس این اساس‎نامه ابطال انتخابات صورت نمی گیرد.

همان روز بازرسی به این مساله ورود پیدا کرد و حال خبر می رسد که احتمال ابطال انتخابات هیات فوتبال کردستان قوت گرفته است.

پیشنهاد ابطال انتخابات توسط اداره کل بازرسی

بازرس کل کردستان هم در این رابطه گفت: چند روز قبل از برگزاری مجمع انتخابات هیات فوتبال، تعدادی از پیشکسوتان و فعالان حوزه فوتبال شهر سنندج به اداره کل بازرسی استان مراجعه و شکایتی در خصوص نحوه برگزاری انتخابات هیات فوتبال تقدیم کردند.

وی اضافه کرد: با وجود اینکه اداره کل ورزش و جوانان تذکر لازم را به دبیر مجمع اعلام کرد اما در یک اقدام کم سابقه، رئیس مجمع به استان آمد و خارج از محل اعلام شده قبلی و خارج از ضوابط تعریف شده در اساسنامه، مجمع را برگزار کردند و انتخابات برگزار شد.

عیسی هواسی ادامه داد: همان موقع همکاران ما در مذاکره با اداره کل ورزش و جوانان کردستان، تذکر لازم را دادند که این مجمع فعلا برگزار نشود که بتوانیم مدارک و مستنداتی که در این زمینه وجود دارد، بررسی کنیم.

بازرس کل کردستان یادآور شد: متعاقب آن با پیگیری هایی که از طریق فدراسیون فوتبال داشتیم، مدارک را در اختیار ما قرار دادند و ابتدا اعلام کردند که چون نهاد غیردولتی و غیرانتفاعی هستند، سازمان بازرسی حق نظارت ندارد در حالیکه در قانون تشکیل سازمان بازرسی در ماده ۲ این اختیار به سازمان داده شده که می تواند نظارت داشته باشد و اداره کلی در مرکز و یک سربازرس در حوزه فدراسیون ها داریم.

وی با بیان اینکه فدراسیون اعلام کرده که ملاک ما اساسنامه هیات های فوتبال است، اضافه کرد: ما نیز براساس همین اساسنامه، موضوع را بررسی کردیم.

هواسی افزود: با وجود این موضوعات، ما پیگیری کردیم و فدراسیون تذکر لازم را داد و چند روز بعد از برگزاری مجمع، مدارک به سازمان بازرسی ارسال شد و همکاران بررسی کردند.

بازرس کل کردستان ادامه داد: چهار نفر از ۹ نفر کاندیدا از جمله فرد منتخب، سوابق مدیریتی لازم در ضمیمه اساسنامه را نداشته و عملا شرایط نامرد شدن را ندارند؛ به عنوان مثال بند ۱۰ و ۱۱ اساسنامه هیات فوتبال به این مورد اشاره کرده است.

هواسی بیان کرد: مدیرکل ورزش و جوانان کردستان هم تذکر لازم را داده و حتی اجازه برگزاری انتخابات را در محل اداره کل نداد و نه خود و نه نماینده ای از اداره کل در مجمع انتخابات شرکت نکرد، لذا پیگیری لازم توسط اداره کل ورزش و جوانان انجام شد اما فدراسیون و هیات فوتبال نسبت به تذکرات مراجع نظارتی از جمله سازمان بازرسی و خود اداره کل ورزش و جوانان بی تفاوت بود.

بازرس کل کردستان تاکید کرد: از طرف دیگر، هیچکدام از شرکت کنندگان در رای گیری سمتی نداشتند؛ بنابراین تخلفات برای ما محرز شده و پیشنهاد ابطال انتخابات را به سازمان مرکزی(بازرسی) و بازرسی اداره کل ورزش و جوانان دادیم و باید ارکان قضایی فدراسیون فوتبال جلسه تشکیل دهد و مدارک و مستندات ارائه شده توسط بازرسی و اداره کل ورزش و جوانان را رسیدگی و ابطال انتخابات را اعلام کند.

وی با اشاره به وجود مشکل در زمان برگزاری مجمع، ادامه داد: مجمع ۲۴ نفر است اما ۱۸ برگ تعرفه اعلام کردند و سوال ما این است که از کجا اطلاع داشتند که از ۲۴ نفر ۱۸ نفر شرکت می کنند و از طرفی با احتساب رئیس مجمع، ۱۹ نفر در مجمع شرکت کردند که یک برگ تعرفه هم کم آمده بود، یعنی برگ تعرفه برای رئیس مجمع نماند و وی رای نداد.

حالا باید دید زور بازرسی به فدراسیون فوتبال می رسد و انتخابات هیات فوتبال کردستان ابطال می شود؟