اجتماعی
| 4 روز قبل

پایانی بر جولان معتادان در قدیمی ترین پارک شهر الشتر

به گزارش گفتمان زاگرس:داشتن شهری با مبلمان اجتماعی مناسب از عوامل مهم شادابی و نشاط اجتماعی شهروندان است که در این میان نقش پارک ها و فضاهای سبز چشمگیرتر می باشد.

پارک های زیبا و چشم نواز با فراهم آوردن بستری مناسب برای آرامش روحی خانواده ها می توانند به شادابی و نشاط اعضای خانواده کمک کنند بخصوص اگر پارک مربوطه در دل شهر بوده و دسترسی خانواده ها به آن سهل تر باشد.

شهرستان سلسله یکی از مناطق گردشگرپذیر لرستان محسوب می شود که در فصول مختلف پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر استان و کشور است و پارک شهید استویی با واقع شدن در خیابان کاشانی در قلب شهر الشتر با دسترسی آسان به مراکز خرید و خوار و بارفروشی ها تمامی امتیازات لازم را برای استفاده شهروندان و بخصوص گردشگران دارد اما در مقاطعی به محل جولان معتادان و خرده فروشان مواد مخدر تبدیل شده و فاقد امنیت لازم بود.

استقبال خانواده ها از فضای سبز پارک ها بخصوص اگر همراه با صرف شام بهمراه یکدیگر باشد می تواند ضمن فراهم کردن بستری برای آشنایی کودکان با همسالان خود، ساعاتی مفرح را برای آن ها رقم بزند که همین امر منجر به افزایش روحیه شادی در تمام اعضای خانواده می گردد.

این پارک با بیش از ۱۶ هزار متر مربع مساحت، طی سال ها از انتفاع و استفاده خانواده ها خارج و به یکی از مهمترین معضلات و چالش های شهرستان تبدیل شده بود و هیچ شهروندی اجازه تردد در این پارک را به کودکان، نوجوانان و جوانان خود نمی داد.

فضایی امن برای جولان معتادان

وجود درختان سر به فلک کشیده و شمشادهای دور تا دور، فضای پارک را از چشم شهروندان پنهان ساخته و باعث ایجاد مکانی امن برای جولان معتادان استعمال راحت مواد مخدر شده و فضایی رعب انگیز را برای خانواده ها ایجاد کرده بود .

تمامی موارد مربوطه دست به دست هم داده بود تا تنها پارک قدیمی و زیبای شهر به محلی بدون استفاده برای گردشگران و خانواده ها تبدیل شود و هرچند که نیروی انتظامی با جمع آوری معتادان و گشت زنی، به طور موقت مانع حضور آن ها می شد اما باز هم در پناه حاشیه های امن به وضعیت و روال سابق بازمی گشتند.

بوستانی که می توانست اعضای خانواده را در فضایی آرامش بخش گرد هم آورد به جولانگاهی برای خرده فروشان، معتادان و افراد نااهل تبدیل شده و به دلیل واقع شدن در هسته اصلی شهر و حریم کوچه های منتهی به خیابان های کاشانی و امیر کبیر منجر به نارضایتی اهالی شده بود چراکه شهروندان این مناطق امنیت و آسایش نداشتند و معتقد بودند که مشاهده این افراد برای فرزندانشان و بازی کودکان در حاشیه پارک می تواند مشکلاتی را برای آن ها ایجاد نماید.

این مشکلات باعث شد تا شهرداری الشتر سال گذشته در اقدامی شایسته اقدام به تخریب کامل این پارک بجز درختان آن نماید و عملیات بازسازی را با طراحی جدید در دستور کار قرار دهد.

پارک با چاشنی کابوس

هرچند عملیات بازسازی قدری زمان بر بود و انتقادهایی را از سوی شهروندان نیز بهمراه داشت اما خروجی کار منجر به افزایش رضایت عمومی گردید.

یکی از شهروندان ساکن در حاشیه این پارک به ایرنا گفت: پارک شهید استویی در گذشته به کابوسی برای اهالی محله تبدیل شده بود و به دلیل ترس از جولان معتادان به فرزندانمان اجازه نمی دادیم در این مکان بازی و تفریح کنند.

وی با قدردانی از اقدام شایسته شهرداری در بازسازی این پارک عنوان کرد: اکنون فضای پارک به گونه ای است که خانواده ها بر داخل آن اشراف کامل دارند و همین امر باعث شده است تا معتادان و خرده فروشان نتوانند در آن حضور یابند.

رضا صالحی افزود: پارک ها باید محلی برای آسایش و آرامش خانواده ها و انجام بازی های مفرح برای کودکان باشند اما پارک شهید استویی از استفاده خانواده ها خارج شده بود و حتی در مقاطعی اهالی معتقد بودند که این پارک باید تخریب شود تا آسایش به محله بازگردد.

شرایط برای حضور خانواده ها فراهم شد

شهروند دیگری که فرزندان خود را برای بازی به این پارک آورده بود گفت: سابق بر این هیچ خانواده ای جرات حضور در پارک را نداشت چراکه کودکان با صحنه های ناشایستی از حضور معتادان و استعمال مواد مخدر توسط آن ها مواجه می شدند اما اکنون آسایش و آرامش مجددا به این پارک بازگشته است.

وی با قدردانی از شهرداری و نیروی انتظامی شهرستان برای تامین امنیت پارک افزود: خوشبختانه پس از سال ها دوباره شاهد حضور خانواده ها در این پارک هستیم و بسیاری از آن ها شب را با صرف شام نیز سپری و کودکان می توانند ساعت ها با آرامش و آسایش بازی کنند.

ایمان حسنوند افزود: پارک ها باید محلی برای استفاده تمام اقشار جامعه از کودکان گرفته تا خانواده ها و سالمندان باشند، بخصوص اینکه پارک شهید استویی در موقعیتی بسیار عالی و قلب شهر واقع و دسترسی به آن برای همه اقشار به راحتی فراهم بود.

نصب ست ورزشی و بازی برای استفاده عموم

شهردار الشتر(مرکز شهرستان سلسله) در این باره به ایرنا گفت: پارک شهید استویی یکی از قدیمی ترین پارک های شهر می باشد که سال های اخیر به محلی برای جولان معتادان، خرده فروشان و اوباش تبدیل شده و از انتفاع مردم و گردشگران خارج شده بود.

محمد شریفی مقدم با اشاره به تخریب کامل پارک در سال گذشته افزود: این پارک بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع وسعت دارد که تنها درختان پارک نگهداری و مابقی فضاهای آن برای طراحی جدید به طور کامل تخریب شد.

وی با اشاره به انجام پیاده روسازی، محوطه سازی و پیش بینی فضای سبز مورد نیاز عنوان کرد: در این راستا پنج هزار متر مربع از این فضا چمن کاری و ساخت یک آبنما و تعبیه سه دستگاه برج نوری برای آن انجام شد.

وی عنوان کرد: یک پارکینگ سه هزار متر مربعی نیز برای رفاه مراجعه کنندگان احداث شده است تا خانواده ها بتوانند بدون ایجاد ترافیک در خیابان های مجاور، خودروی خود را پارک نمایند.

شریفی مقدم افزود: همچنین در فضای آزاد پارک پیش بینی ست بازی کودکان صورت گرفته و یک دست ست ورزشی و لوازم مورد نیاز نیز در حال آماده سازی برای نصب است.

ایجاد هفت پارک برای افزایش نشاط اجتماعی

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پارک عنوان کرد: در حال حاضر این بوستان برای شهروندان قابل استفاده می باشد و برای بازسازی مجدد آن ۱۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات جاری شهرداری هزینه شده است.

شهردار الشتر گفت: حفاظت از فضاهای سبز شهری مهمتر از احداث پارک و فضای سبز جدید است و برای ایجاد شور و نشاط بین شهروندان به ویژه کودکان، تاکنون هفت پارک در مناطق مختلف شهر نیز ایجاد شده است.

شریفی مقدم با بیان اینکه اکنون بالغ بر ۳۳۰ هزار و ۲۶۰ متر مربع فضای سبز شهری برای جمعیت ۳۳ هزار و ۷۰۰ نفری شهر الشتر وجود دارد عنوان کرد: در حال حاضر سرانه فضای سبز کشور هفت تا ۱۲ و در شهر الشتر ۹.۸ متر مربع می باشد.