اجتماعی
| 3 روز قبل

جان طبقه کارگر در گرو چیست؟

به گزارش گفتمان زاگرس، سالانه تعداد زیادی از کارگران به هنگام کار، به دلایل مختلف مصدوم، معلول یا حتی جانشان را از دست می‌دهند، حوادث ناشی از کار در کشور ما نیز زیاد است، آمارهای غیر رسمی از فوت روزانه، شش کارگر در اثر حوادث کار خبر می‌دهد، اما آمارهای مستند و دقیقی از این موضوع موجود نیست.

به گفته بسیاری از فعالین کارگری، یکی دیگر، از علت‌های حوادث کاری، دستمزدهای پایین است؛ زیرا کارگران مجبورند اضافه کاری کنند یا دو شغله و سه شغله شوند. بنابراین کارگری که مجبور است بعضا ۱۸ ساعت در روز کار کند، آسیب پذیری بیشتری در کار با دستگاه‌ها پیدا می‌کند، چون تمرکز کمتری در کار دارد.

توجه به ایمنی حین کار، یکی از مهمترین دلایل این حوادث است. از سوی دیگر بازرسی‌های دقیق از کارگاه‌ها نیز به‌درستی انجام نمی‌شود و گاه سود کارفرما، تکنولوژی قدیمی و… موجب شده حفاظت از نیروی انسانی در اولویت‌های بعدی قرار گیرد.

افزون بر آن کارگری که احساس امنیت شغلی ندارد و از معاش فردای خود مطمئن نیست، بیشتر در معرض حوادث کاری قرار دارد. در این میان نباید از فقدان حداقل آموزش به کارگران نیز غافل شد و نتیجهٔ این غفلت ها، بالارفتن تلفات حوادث ناشی از کار است.

علت فوت سه کارگری که طی ۲۴ ساعت گذشته، در سه شهرستان همدان و در حادثه جداگانه شغلی، جان خود را از دست دادند،در دست بررسی است.

در حادثه اول که در یکی از واحدهای تولیدی شهرستان کبودرآهنگ رخ داد، یک کارگر ۳۹ساله حین کار بر اثر بر اثر سقوط در دستگاه جان خود را از دست داد.

در حادثه دوم که مربوط به شهرستان تویسرکان همدان می‌شود، یک کارگر حین انجام کار در یک واحد تولیدی با افتادن داخل دستگاه غلطک دچار حادثه شد و در محل حادثه جان باخت.

اما در حادثه سوم که بازهم در ۲۴ ساعت گذشته در استان همدان رخ داده است، یک کارگر ۵۹ساله ساختمانی در شهرستان بهار استان همدان به دلیل سقوط دستگاه بالابر از ارتفاع ساختمان بر روی سرش جان باخت.