به گزارش گفتمان زاگرس:گوشت مرغ یکی از منابع پروتئینی پرمصرف در استان کردستان است به گونهای که در بیشتر وعدههای غذایی مردم استان از این گوشت در پخت غذاها استفاده میکنند.
از این رو، تغییر قیمت این محصول بر روی سبد غذایی مردم و میزان رضایت و نارضایتی آنها از تنظیم بازار بسیار اثرگذار است؛ از آبان سال گذشته تا اوایل مهر امسال قیمت مرغ در محدوده ۸۰ هزار تا ۸۹ هزار تومان در نوسان بود و بیشتر این ایام با قیمت ۸۳ هزار تومان به مصرف کننده عرضه شده است.
از اواسط مهر امسال به تدریج قیمت گوشت مرغ روند افزایشی در پیش گرفت به گونه ای که ۱۹ آبان، نرخ آن به ۹۶ هزار و ۴۵۰ هزار تومان برای مصرف کننده رسید.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به افزایش قیمت مرغ اشاره و اظهار کرد: قطعی برق در تابستان و کاهش جوجه ریزی در مرغداری های مناطق گرم کشور، بر تولید این محصول تاثیر زیادی گذاشت و موجب افزایش قیمت آن در مهر و آبان شد.
پویا شهسواری ادامه داد: با وجود افزایش قیمتی که گوشت مرغ در این مدت پیدا کرده ولی نرخ آن همچنان در کردستان نسبت به استانهای همجوار کمتر است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری از مهر ماه افزایش پیدا کرده است، به زودی قیمت مرغ در بازار کاهش می یابد.
نیاز روزانه مردم کردستان به گوشت مرغ ۱۱۰ تن است که با توجه به اینکه در هفت ماهه امسال ۶۳ هزار تن از این محصول در استان تولید شده، مازاد این میزان تولید به خارج از استان و کشور صادر شده است.
۷۵۴ واحد مرغداری در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۹۴ واحد فعال و ۶۰ واحد غیرفعال و راکد است؛ ظرفیت تولید این واحدها ۱۵ میلیون قطعه در دوره و ۶۰ میلیون قطعه در سال است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: در هفت ماهه امسال ۳۰ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۵۶۱ قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان انجام شد.
این میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که ۲۶ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۵۶۱ قطعه بوده، ۱۵ درصد رشد پیدا کرده است.
وی بیشترین میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان در سال جاری را مربوط به تیرماه خواند و بیان کرد: در این ماه میزان جوجه ریزی پنج میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰ قطعه بود که در مقایسه با تیر ماه سال ۱۴۰۲، ۲۰ درصد افزایش داشت.
محمد بیانی ادامه داد: این میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که ۲۶ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۵۶۱ قطعه بوده، ۱۵ درصد رشد پیدا کرده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: میزان جوجه ریزی انجام شده در هفت ماهه امسال منجر به تولید ۶۳ هزار تن گوشت مرغ در استان شده است.
کردستان از معدود استانهایی است که زنجیره طیور در آن شکل گرفته است به طوریکه از پرورش جوجه تا کشتار و فرآوری این محصول در آن انجام می شود و این بیانگر ظرفیت تولید و عرضه گوشت مرغ در استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: ۲۰ کارخانه تولید خوراک طیور با ظرفیت سالانه ۴۷۰ هزار تن در این استان وجود دارد.
یکی دیگر از زنجیرههای طیور در استان، وجود کشتارگاه است که هفت کشتارگاه صنعتی با ظرفیت ۱۸ هزار قطعه در استان فعال است و به گفته معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تا پایان سال جاری کشتارگاه های طیور در شهرستان های قروه و مریوان هم به بهره برداری می رسد.
بیانی به میزان توزیع نهاده بین واحدهای مرغداری در استان اشاره و اضافه کرد: در هفت ماهه امسال از طریق سامانه بازارگاه ۸۹ هزار و ۴۶۰ تن ذرت و ۳۷ هزار و ۶۸۸ تن کنجاله سویا بین واحدهای مرغداری استان توزیع شده و هیچ مشکلی در تخصیص و تامین و توزیع این نهاده ها وجود نداشته است.
کردستان رتبه هشتم تولید گوشت مرغ در کشور را دارد و استفاده کامل از ظرفیت تولید واحدهای مرغداری گوشتی یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان است که این مهم با فعالسازی واحدهای راکد قرار است دنبال شود که با تحقق این مهم ظرفیت تولید گوشت مرغ تا پایان سال به ۱۱۵ هزار تن افزایش می یابد.