موانع تکمیل پنج طرح بزرگ تولیدی وصنعتی گچساران
22 آبان 1403 - 17:53
بازدید 25
4
پتروپالایش ،شهرک گلخانه ای ناصرآباد،کارخانه های پلیمر، گیاهان دارویی (۲ واحد) در گچساران موانعی برای به مرحله بهره برداری رسیدن دارند که اهتمام دولت چهاردهم را می طلبد.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: تکمیل این کارخانه ها و واحدهای تولیدی افزون بر ایجاد بیش از ۲ هزار شغل مستقیم به لحاظ رونق تولید محصولات کشاورزی و صنایع نفت اهمیت زیادی دارد به همین علت ضرورت دارد تا از همه ظرفیت ها برای تکمیل و شتاب بخشی به این طرح ها بهره گرفته شود.

آن طور که مسوولان متولی در کهگیلویه و بویراحمد می گویند: کمبود اعتبار، نیاز به جذب سرمایه گذاران خارجی و ناهماهنگی برای تامین زیرساخت های خدماتی مانند آب مهمترین موانع پیش پای این واحدهای تولیدی است.

مردمان سختکوش شهرستان گچساران معروف به بام نفت ایران اعتقاد دارند افزون بر آلودگی های ناشی از تاسیسات نفتی ایجاد کارخانه های پایین دستی و فراهم شدن شرایط اشتغالشان حق آنان بوده که سال ها مغفول مانده است.

جوانان ساکن شهرستان نفتخیر و ۱۲۴ هزار نفری گچساران که سال ها رویای اشتغال در بخش صنعت را دارند از مسوولان دولت چهاردهم انتظار دارند تا با به مرحله بهره برداری رساندن این طرح ها بستر اشتغال آنان در صنعت فراهم شود.

کارخانه پلیمر گچساران

مدیرعامل شرکت صنایع پلیمر گچساران گفت: محدودیت های تامین و انتقال ارز از جدی ترین مشکلات ساخت این کارخانه است.

موانع تکمیل پنج طرح بزرگ تولیدی وصنعتی گچساران

سید محمدحسین جزایری افزود:تلاش برای تامین منابع مالی از اولویت های اصلی برای شتاب بخشی به طرح است که اکنون در حال انجام است.

عملیات اجرایی ساخت این طرح اقتصادی در زمینی به مساحت ۱۱۹ هزار مترمربع در مجاورت پتروشیمی گچساران در ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ آغاز شد.

جزایری ابراز کرد: پیشرفت کلی طرح کارخانه پتروشیمی پلیمر گچساران بیش از ۳۸ درصد است.

وی بیان کرد:پیش‌بینی می‌شود در زمان بهره‌برداری این طرح ۳۰۰ شغل مستقیم و بیش از ۶۰۰ شغل غیر مستقیم ایجاد کند.

وی تصریح کرد: شرکت صنایع پلیمر گچساران با خوراک مصرفی ۳۰۵ هزار تن در سال اتیلن، ۳۰۰ هزار تن در سال پلی‌اتیلن سنگین تولید خواهد کرد.

پتروپالایش

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:تامین ۱۵ میلیون متر مکعب آب و ۱۵ میلیون متر مکعب گاز در ساعت از نیازهای ساخت این طرح است.

وی تاکید کرد: براساس طرح مطالعاتی انجام گرفته یک سرمایه گذار خارجی باید برای احداث این پالایشگاه جذب شود که هنوز این مهم تحقق نیافته است.

عسکری گفترخ:کارخانه پتروپالایش با پیش بینی سرمایه گذاری ۲.۷۵ میلیارد دلار و اشتغالزایی یکهزار و ۵۰۰ نفر مهمترین طرحی است که در صورت تکمیل ضمن کمک به رونق تولید نقش مهمی در اشتغالزایی برای جوانان شهرستان نفتخیز گچساران دارد.

موانع تکمیل پنج طرح بزرگ تولیدی وصنعتی گچساران

عسکری تاکید کرد: این پتروپالایشگاه که به منظور تولید گازوئیل و بنزین در منطقه لیشتر در حال ساخت است اکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی عنوان کرد: اخذ مجوز ۱۰۵ هزار بشکه نفت خام در روز و تخصیص بیش از ۲۱۵ هکتار زمین از اقدام های انجام گرفته برای ساخت این طرح بزرگ است.

شهرک گلخانه ای ناصرآباد

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد:توقف عملیات اجرایی حفر چاه تامین آب به علت معارض،تامین آب آشامیدنی و برق از جمله نیازهای تکمیل این طرح است.

عسکری با اشاره به اینکه محدودیت های منابع مالی از مشکلات پیش روی این طرح است خاطرنشان کرد:اعتبار مورد نیاز طرح شهرک گلخانه ای ناصرآباد گچساران ۶۸۵میلیازد ریال برای تکمیل نیاز دارد.

عسکری تاکید کرد: این طرح که با سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد ریالی احداث می شود ۲۴ هکتار مساحت دارد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:شهرک گلخانه ای ناصرآباد با پیش بینی اشتغال ۱۷۰ نفر یکی از مهمترین طرح های اشتغالزای حوزه کشاورزی استان است که این طرح ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی عنوان کرد: شهرک گلخانه ای ناصرآباد. در گچساران با پیش بینی پنج هزار و ۹۵۰میلیارد. ریال سرمایه گذاری در دست ساخت است.

عسکری ابراز کرد:تسطیح و آماده سازی زمین،ایجاد جاده دسترسی،شبکه اب،برق و گاز،جدول کشی، هدایت آب های سطحی و اخذ مجوز تامین آب از چاه از جمله زیرساخت های انجام گرفته در این طرح است.

کارخانه گیاهان دارویی

عسکری عنوان کرد: کارخانه گیاهان دارویی عصاره و کنستانتره گچساران با ۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری اجرا می شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذار موضوع تولید را از فراوری به بسته بندی گیاهان دارویی و استخراج ماده موثره و تولید پیش دارو هدایت کرده هم اکنون در حال آمادسازی برای تکمیل این فاز است.

موانع تکمیل پنج طرح بزرگ تولیدی وصنعتی گچساران

عسکری با اشاره به اینکه این طرح برای تکمیل ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیازدارد ابراز امیدواری کرد: با تامین سرمایه مورد نیاز این واحد تولیدی تا بهمن ماه امسال بهره برداری شود.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بهره برداری از کارخانه گیاهان دارویی گچساران ۳۶ شغل مستقیم ایجاد می کند.

وی با یادآوری اینکه گیاهان دارویی معطر، نعنانیان،گل ختمی،آویشن و بلوط از مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه است تاکید کرد: بهره برداری از این طرح بتواند به ایجاد شماری شغل غیرمستقیم برای تولید محصولات کشاورزی هم کمک کند.

آفت کش های گیاهی

وی ابراز کرد: کارخانه آفت کش های گیاهی از دیگر طرح های اشتغال آفرین گچساران است که با سرمایه گذاری ۶۰۰میلیارد ریال در شهر صنعتی چهاربیشه در دست ساخت است.

عسکری با اشاره به اینکه این طرح ۳۰۰میلیارد ریال برای تکمیل نیاز دارد تاکید کرد:کمبود منابع مالی مهمترین مانع پیش روی این طرح است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در کارخانه آفت کش های گیاهی گچساران محصولاتی مانند حشره کش ها،قارچ کش ها،کنه و شته کش تولید می شود.

وی مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه را نعنا فلفلی،آلوورا،زعفران،بادرجونه،گل محمدی و آنغوزه ذکر کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.