استان ها
| 2 هفته قبل

برای مدیریت شهری باید تسهیلات اجتماعی فرهنگی در نظر گرفته شود

به گزارش گفتمان زاگرس: محمدامین بهرامی ظهر امروز در نشست شهر در آئینه دانایی که با حضور دانشجویان، اساتید، فعالان اجتماعی و اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: کتابخانه ،خانه اهالی قلم است، امروز مهم‌ترین مسئله بحث مسائل اجتماعی در حوزه شهری است.

وی افزود: بحث ارزیابی تسهیلات فرهنگی اجتماعی یک بحث بسیار جدی و پایه‌ای است، بحث حوزه شهری نیم قرنی است که در فضای جهانی مطرح و حدود کمتر از ۲۰ سالی است که در تهران مورد توجه قرار گرفته است.

بهرامی عنوان کرد: نمونه‌هایی از ارزیابی تسهیلات فرهنگی، اجتماعی اداره کل مطالعات فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران انجام شده شامل، گذر تخصصی هنر و موسیقی خیابان لارستان، احداث مجتمع انتظامی ناحیه ۳ احداث پلازا محله شهرک قدس، مسیر دوچرخه سواری میرداماد، که برای اینکه مسیر دوچرخه سواری راه اندازی شود یک ارزیابی فرهنگی اجتماعی صورت گرفت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: برای کلانشهری مانند کرمانشاه ضروری است که ادبیات گفتمانی را بشناسد ما باید شهر تهران را به عنوان الگو قرار دهیم ارزیابی تسهیلات فرهنگی، اجتماعی به صورت مختصر یعنی پیش بینی پیامد‌های طرح‌های توسعه که انجام و برای کاهش پیامد‌های منفی و افزایش پیامد‌های مثبت در حوزه اجتماعی تلاش کنیم.

وی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم سرمایه اجتماعی در شهر ایجاد کنیم نمی‌توانیم نسبت به نظر مردم بی‌تفاوت باشیم، در بودجه شهری مسائل فرهنگی، اجتماعی لحاظ نشده و این برای یک کلانشهر مثل کرمانشاه معضل محسوب می‌شود.

در ادامه این نشست  ایمان درخشی، اظهار کرد: هر وقت شیوه عملکرد ادارات، مشارکت حضور در شهر، در برنامه شهر و رای‌گیری، شبیه یکی از مناطق تهران شد باید در حد تهران مطالبه کنید تمام معضلات شهری که وجود دارد همه مردم در آن دخیل هستند.

رئیس  سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: ما برای حل مشکلات شهری باید دست به دست هم بدهیم، گفتمان را بیاموزیم و برای رفع مشکلات تصمیم‌گیری کنیم، شما می‌توانید از سمن‌ها و هر طیفی که با رسالت سازمان ما ارتباط دارد بپرسید که سازمان نسبت به یک سال و نیم پیش تغییراتی در سازمان داشتیم، ما با دغدغه مسائل را پیگیری می‌کنیم و باید بدانیم که هر کاری تا رسیدن به نتیجه زمان می‌برد، ما اکنون در حال تدوین بودجه ۱۴۰۴ برای بحث رصدخانه شهری هستیم.

وی افزود: در رابطه با مسائل شهری و عمرانی در کشور‌های دیگر اگر پل عابر پیاده‌ای احداث می‌شود باید پیوست فرهنگی، اجتماعی زده شود ولی اینجا اینگونه نیست باید ببینیم وضعیت عمرانی شهر، توپوگرافی فرهنگی، اجتماعی چگونه است و بعد بر همان اساس درخواست مطالبه کنیم باید برای معضلات شهری ریشه‌ای تصمیم و ریشه‌ای عمل کنیم.

درخشی عنوان کرد: شهر کرمانشاه با یک میلیون نفر جمعیت با توپوگرافی فرهنگی، اجتماعی و سفره رنگارنگ قومیت‌ها، مذاهب و تفکرات به همان اندازه مشکلات و آسیب‌های اجتماعی هم دارد که باید برای رفع این آسیب‌ها و مشکلات به صورت ریشه‌ای تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: بودجه ۳۰۰ میلیارد ریالی که در اختیار داریم کفاف مشکلات شهری را ندارد ما نیز مشکل فشار از سوی نهاد‌های موازی را هم داریم، ولی برای هرگونه همکاری و علمی کردن کار‌های فرهنگی اجتماعی اعلام آمادگی می‌کنیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: نام کرمانشاه و طاق‌بستان به عنوان یک هدیه به کشور‌هایی برده شده که خودشان ادعای ادبیات را دارند، باید برای رسیدن به آرمان‌ها دست از تلاش برنداریم و بدانیم که هر کاری تا رسیدن به نتیجه زمان می‌برد.