به گزارش گفتمان زاگرس: «سعید رشنوادی» اظهار کرد: یکی از روشهای تأمین مالی پروژهها و طرحهای تولیدی، تامین مالی حوزههای اقتصادی توسط دولت و پرداخت تسهیلات است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان ایلام با بیان اینکه هدف از پرداخت تسهیلات افزایش تولید، ایجاد اشتغال جدید و تثبیت اشتغال موجود است، گفت: در سال های گذشته حمایت دولت از بنگاههای تولیدی در قالب تسهیلات روستایی و صندوق توسعه ملی بوده است که از سال ۱۴۰۰ به بعد، در قانون بودجه، برای حمایت از طرحهای تولیدی و ایجاد اشتغال، از تسهیلات تبصره ۱۸ استفاده میشود.
رشنوادی بیان کرد: مسئولیت نظارت میدانی در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نظارت عالی بر عهده وزارت اقتصاد و دارایی است.
وی یادآور شد: صاحبان کسب و کار حقیقی و حقوقی دارای مجوز فعالیت از دستگاههای اجرایی متقاضی بهرهمندی از تسهیلات تبصره ۱۸ هستند که این تسهیلات به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی، طرحهای پیشران، طرحهای اولویت دار استان، طرحهای صادرات محور و طرحهای فناورانه و دانشبنیان و احیای واحدهای راکد و نیمه فعال به متقاضیان پرداخت میشود.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان ایلام بیان کرد: در نهایت از این میزان اعتبار ۹ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال برای ۷۶۳ طرح در استان تسهیلات تبصره ۱۸ اختصاص یافت که درصد جذب این اعتبارات در استان معادل ۸۶.۷ درصد بوده است.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد بند الف تبصره ۱۸استان در سال ۱۴۰۱، گفت: اعتبار ابلاغی تبصره ۱۸ به استان در این سال، ۱۰ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال بود که در کمیته استانی یک هزار و ۸۱ طرح با اعتباری معادل ۱۹ هزار و ۸۴۱ میلیارد ریال تصویب شد.
رشنوادی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ اعتبارات تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ در استان بیش از هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود که با تلاش دستگاههای اجرایی و بانکهای استان و با جذب اعتبارات جدید، پرداختی این تسهیلات به ۱۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
وی با تاکید ب راینکه تا پایان آذرماه دستگاههای اجرایی و بانکهای استان فرصت دارند که اعتبارات تبصره ۱۸ را جذب کنند، تصریح کرد: نهادهای حمایتی استان نیز در قالب اعتبارات ملی و استانی برای ایجاد اشتغال از تسهیلات تبصره ۱۸ میتوانند استفاده کنند که در حوزه اعتبارت ملی پنج هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال و در حوزه اعتبارات استانی ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال برای استان مصوب شده که تا کنون ۶ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار جذب شده است.
به گفته رشنوادی، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان ایلام تسهیلات تبصره ۱۸ برای سال ۱۴۰۲ نیز معادل سال ۱۴۰۱ اختصاص یافته است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان ایلام یادآور شد: بنیاد برکت، بهزیستی، بسیج سازندگی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته امداد، بنیاد علوی، سازمان زندانها و امور عشایری از جمله سازمانهای به شمار می روند که میتوانند در راستای ایجاد اشتغال و رشد تولید، تسهیلات جزء سه تبصره ۱۸ را جذب کنند.
اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد با تأکید بر اشتغال جوانان، دانشآموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی از جمله اهداف ارائه تسهیلات تبصره ۱۸ است.