رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر مدیرکل آژانس به ایران یادآور شد: «شرایط غامض و مبهمی بود. الحمدلله به لطف خدا و تدبیر بزرگان نظام و در حالیکه دشمنان روی چالش پیش آمده، سرمایهگذاری کرده بودند کارها در مسیر صحیح قرار گرفت.»
پایگاه تحلیلی خبری انتخاب:مراسم آغاز احداث زیرساختهای فاز دوم پروژه تولید ایزوتوپهای پایدار به روش سانتریفیوژ گازی شنبه گذشته با حضور «علی اکبر صالحی» معاون رئیسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان در مجتمع هستهای شهید علیمحمدی فردو برگزار شد.
فاز اول این پروژه با عنوان امکانسنجی ایزوتوپ های پایدار با تلوریم و زنون با ماشین سانتریفیوژ IR1 و با همکاری روسیه پیشتر با موفقیت به اجرا در آمده بود.
به گزارش اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی، صالحی در این مراسم، با بیان اینکه غنیسازی فقط غنیسازی اورانیوم نیست و در ادامه پروژه غنیسازی اورانیوم میتوانیم به غنیسازی عناصر دیگر بپردازیم،گفت: تعدادی از عناصر جدول مندلیف حدود ۲۵۶ ایزوتوپ پایدار دارند و این ایزوتوپها کاربردهای وسیعی از جمله در صنعت، بهداشت، کشاورزی، میراث فرهنگی و باستانشناسی دارند.
وی با اشاره به همکاری سازمان انرژی اتمی با روسها در حوزه تولید ایزوتوپهای پایدار در سطح آزمایشگاهی، اظهار داشت: وارد عرصه جدیدی شدهایم و خوشبختانه قدمهای بلندی برداشتهایم. در این راستا زیرساختهای اولیه تولید نرمافزارهای مورد نیاز نیز فراهم شده است.
معاون رئیسجمهور اضافه کرد: در حال حاضر از سانتریفیوژهای IR1 برای غنیسازی ایزوتوپهای پایدار مثل تلوریم و زنون به صورت پایلوت استفاده میکنیم و در نظر داریم این مسئله را به سطح صنعتی برسانیم.
وی یادآورشد: امروز ساخت مجموعه ساختمانی با حدود هفت هزار متر مساحت که دارای آزمایشگاهی مجهز است را آغاز میکنیم. این آزمایشگاه تجهیزات بسیار پیشرفتهای خواهد داشت که بخشی از آن را تامین کردهایم و بخشی را انشاءالله در آینده تامین خواهیم کرد.
صالحی ادامه داد: ما علم غنیسازی ایزوتوپهای پایدار و فناوری مربوط به آن را به دست آوردهایم. مهندسان و متخصصان ما نرم افزارهای بزرگی را نوشتهاند که یکی از آنها برای مثال ۳۰۰ هزار خط برنامه دارد. طراحی مربوط به چیدمان زنجیرههای غنیسازی ایزوتوپهای پایدار را متخصصان ایرانی انجام میدهند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بهرهبرداری از این پروژه تا دو سال آینده خاطرنشان کرد: قیمت برخی از ایزوتوپهای پایدار حدود 140 هزار دلار است. اگر این را با قیمت نفت که بشکهای ۳۰ تا ۴۰ دلار است، مقایسه کنیم، پی به ارزش افزوده بسیار بالای این محصول میبریم.
به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در این مسیر قدمهای بلندی برداشته است و در زمره معدود کشورهایی است که توانایی تولید ایزوتوپهای پایدار را ایجاد کرده است.
صالحی با اشاره به جمله معروف شهید حاج قاسم سلیمانی با عنوان «ما ملت امام حسینیم»، ابراز داشت: امام حسین (ع) شهید شدند تا به زندگی معنا ببخشند و حرکت در آن ایجاد کنند نه اینکه ما مایوس و متوقف بشویم. پیام ایشان آزادی و آزادگی است و اینکه نباید غلام حلقه به گوش کسی باشیم.
وی افزود: با این پیام جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمامی محدودیتها و مشکلاتی که برایش ایجاد کرده و میکنند، حرکتی رو به جلو دارد و به لطف الهی هرگز متوقف نمیشود. سیدالشهداء برای بیداری جهان اسلام و حرکت رو به تعالی امت اسلامی شهید شدند.
معاون رئیسجمهور با اشاره به بخشی از آیه ۷ سوره مبارکه ابراهیم بیان کرد: ملت ما بیدار شده است و کارهای بزرگی را انجام داده است. ما دشمن و کید او را میشناسیم. اگر کلی هزینه میشد که بگویند حکومت آمریکا مکار است و قابل اعتماد نیست، کسی باور نمیکرد اما کشوری همچون ایران ظهور کرد و توانسته شیوه حکمرانی این کشور را مفتضح کند.
به گفته صالحی، آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل برای بار سوم تنها شده است. قدرت جمهوری اسلامی قدرت ناشی از خداباوری و برخاسته از توکل به خداوند است.
وی با اشاره به سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران یادآور شد: شرایط غامض و مبهمی بود. الحمدلله به لطف خدا و تدبیر بزرگان نظام و در حالی که دشمنان روی چالش پیش آمده، خیلی سرمایهگذاری کرده بودند کارها در مسیر صحیح قرار گرفت.
ثبت دیدگاه