وعده سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های کشاورزی در کردستان روی کاغذ ماند
07 آذر 1403 - 18:20
بازدید 6
0
حدود یک سال گذشته وعده سرمایه گذاری هلدینگ‌های کشاورزی و دامپروری در فرآوری محصولات کشاورزی استان کردستان داده شد ولی تاکنون هیچ اثری از تحقق آن نیست.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: ظرفیت‌های بخش کشاورزی کردستان امروز بر کسی پوشیده نیست و علاوه بر مسئولان و فعالان این بخش، بیشتر مردم اقصی نقاط کشور با تولیدات شاخص بخش کشاورزی استان هم چون توت فرنگی و انگور سیاه آشنایی پیدا کرده‌اند.

کشاورزی کردستان افزون بر داشتن رتبه‌های برتر کشوری در تولیدات زراعی و باغی مانند گندم، توت فرنگی، گردو و انگور، در تولید محصولات دام و طیور هم جزو استان های مطرح است به گونه‌ای که در تولید گوشت مرغ رتبه هشتم کشور را دارد.

با توجه به چنین ظرفیتی و به منظور جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و افزایش ارزش افزوده ناشی از این تولیدات و بهبود درآمد در این بخش، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری در استان مورد تاکید کارشناسان و مطالبه فعالان کشاورزی است.

وجود مراتع غنی فرصت مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری در حوزه دام به منظور افزایش تولید گوشت قرمز در این استان فراهم کرده است و در حال حاضر سالانه ۳۰ هزار تن از این محصول در استان تولید می شود.

در این راستا سال گذشته طی مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی استان کردستان، استاندار وقت، خبر خوشی مبنی براینکه پای هلدینگ‌های ملی در استان باز شده و سرمایه‌گذاری‌هایی در حال شکل گیری است، به مردم به ویژه فعالان کشاورزی استان داد.

از دیگر وعده‌هایی که به فعالان کشاورزی داده شد این بود که با توافق استان با رئیس بنیاد مستعضفان کشور، برای نخستین بار واحد ۲۰ هزار راسی دامداری با سرمایه گذاری این بنیاد در کردستان ایجاد می شود.

استاندار سابق کردستان در آن مراسم اظهار کرد: با هدلینگ های کشاورزی و دامپروری هم جلساتی داشته‌ایم و قرار شده در حوزه صنایع تبدیلی به ویژه فرآوری سیب زمینی در استان سرمایه گذاری کنند.

سرمایه گذاری هایی که محقق نشد

وعده سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های کشاورزی در کردستان روی کاغذ ماند

به گفته مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در یک سال اخیر هیچ هلدینگی ملی در بخش کشاورزی برای سرمایه گذاری و دریافت مجوز اقدام و به این سازمان مراجعه نکرده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در ارتباط با ایحاد واحد ۲۰ هزار راسی دامداری با سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان گفت: با توجه به تغییر رئیس بنیاد مستعضفان کارهای مربوط به سرمایه گذاری انجام نشد.

محمد بیانی ادامه داد: شرکت دامپروری و کشاورزی دشت گل زیر مجموعه شرکت هلدینگ کشاورزی و دامپروری پارس بنیاد مستضعفان، در استان گاوداری سه هزار راسی گاو شیری را ایجاد کرده اند.

وی بیان کرد: قرار بود با سرمایه گذاری توسط بنیاد، واحد ۲۰ هزار راسی دام در استان ایجاد شود تا دام های متولد شده از گاوهای شیری در داخل استان پرورش داده شوند و به استان دیگری منتقل نشوند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه امکانات و شرایط ایجاد این واحد در استان مهیا است ولی سرمایه گذاری بنیاد تاکنون محقق نشده است، ادامه داد: اگر این سرمایه گذاری انجام می شد زنجیره تولید گوشت قرمز در استان هم شکل می گرفت و تکمیل می شد.

سرمایه گذاری هلدینگ‌ها راهی به سوی کشاورزی نوین

وعده سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های کشاورزی در کردستان روی کاغذ ماند

امروزه یکی از اولویت های سیاستگذاری در کشورهای مختلف دنیا، تامین امنیت غذایی است و از آنجا که حمایت از فعالیت هلدینگ‌های کشاورزی و ایجاد بستری مناسب برای سرمایه گذاری آنها نقش محوری در توسعه پایدار بخش کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی دارد؛ لذا فراهم کردن شرایط لازم برای سرمایه گذاری این شرکت ها امری ضروری به نظر می رسد.

از جمله تاثیراتی که سرمایه گذاری هلدینگ های کشاورزی به دنبال خواهد داشت می توان به افزایش بهره وری با استفاده از تکنولوژی های نوین کشاورزی، بهبود کیفیت محصولات با بهره مندی از نهاده‌های مناسب، ایجاد اشتغال، توسعه زیرساخت ها، رونق صادرات و حتی حفظ محیط زیست با استفاده از روش های کشاورزی پایدار، اشاره کرد.

گذر از کشاورزی سنتی به سوی مدرن و بهره‌مندی از تکنولوژی های روز دنیا در راستای افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی مستلزم سرمایه گذاری است که تامین منابع مالی مورد نیاز در این راستا از توان دولت خارج است به همین دلیل دستیابی به این مهم مستلزم حضور شرکت های بزرگ خصوصی است.

اتفاقاتی که روند اجرای سرمایه‌گذاری‌ها را کُند کرد

اتفاقات و حوادثی که در ابتدای سال جاری در کشور روی داد ( شهادت رئیس جمهور و هیات همراه و سپس انتخابات ریاست جمهوری) و تغییراتی که پیش آمد انگار بسیاری از مسئولان را از ادامه فعالیت‌ها و پیگیری وعده‌هایشان دلسرد کرد و از اینکه فرصت کوتاهی از داشتن پست و جایگاه حقوقی آنها مانده است، انگیزه کار کردن را از دست دادند.

در کشور ما هنوز هم بسیاری از برنامه ها حول محور مدیر می چرخد و با تغییر مدیریت، بسیاری از فعالیت‌ها هم به فراموشی سپرده می شود یا اینکه مدیر جدید اعتقادی به ادامه آن نخواهد داشت و اینگونه به محض انتشار اخباری مبنی بر تغییر مدیر و مسئولی، طرح ها ابتر می‌مانند.

حال که ۲ ماه از انتصاب استاندار جدید کردستان می گذرد، بی شک او هم اولویت های کاری خود را دنبال می‌کند ولی انتظار می رود با بررسی برنامه های گذشته و میزان تاثیرگذاری آنها در روند توسعه استان، پیگیر اجرای بسیاری سرمایه گذاری های وعده داده شده باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.