۲ پیشنهاد به استاندار جدید برای توسعه تجارت کرمانشاه
11 آذر 1403 - 17:35
بازدید 23
3
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان عنوان کرد: عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: اگر قرار است تجارت را محور توسعه کرمانشاه قرار دهیم، باید بر تکمیل زیرساخت‌های مرزی و صادرات محور کردن تولیدات استان متمرکز شویم.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: کیوان کاشفی با تایید دیدگاه استاندار جدید کرمانشاه مبنی بر اینکه استراتژی توسعه استان باید مبتنی بر تجارت باشد، گفت: استان کرمانشاه ظرفیت‌های متعدد و بسیار خوبی  دارد و شاید حتی همین تعدد ظرفیت‌ها باعث شده آنطور که باید به همه آنها پرداخته نشود و نتوانیم از ظرفیت‌هایی که داریم به خوبی بهره ببریم.

وی از تجارت به عنوان یکی از مزیت‌های مهم کرمانشاه نام برد و ادامه داد: به جرات می‌توان کرمانشاه را یکی از منحصربه فردترین استان‌های ایران در حوزه تجارت برشمرد.

کاشفی خاطرنشان کرد: همچنین کمتر استانی در ایران این تعداد مرز رسمی و غیررسمی فعال را با کشور عراق به عنوان یکی از شرکای تجاری اصلی ایران دارد و با هر دو بخش عربی و اقلیم کردستان عراق هم مرز است.

رئیس پیشین اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه طبق رصد دقیق آمارها و اطلاعات، حداقل طی ۱۰ سال گذشته جزو پنج، شش استان برتر صادراتی ایران بوده، افزود: این در حالیست، که دو تا سه استان اول صادراتی ایران ساحلی هستند، اما کرمانشاه بدون دسترسی به دریا توانسته تا این اندازه در صادرات موفق باشد.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اگر بخواهیم از تجارت به عنوان محور توسعه کرمانشاه بهره ببریم نیازمند توجه به دو موضوع اساسی هستیم، اولین الزام توسعه تجارت کرمانشاه را تکمیل زیرساخت‌های مرزی استان دانست.

کاشفی با تاکید بر اینکه هر چقدر زیرساخت‌های مرزی تقویت شود، توسعه صادرات را نیز شاهد خواهیم بود، اظهار کرد: مهمترین نکته که باید استاندار جدید استان به آن توجه ویژه داشته باشد، تفکیک کار در حوزه تکمیل زیرساخت‌ها است، بگونه‌ای که بخشی از کار توسط دولت و حاکمیت و بخش دیگر توسط بخش خصوصی انجام شود.

وی اظهار کرد: در گوشه گوشه مرزهای کرمانشاه از مرز پرویزخان به عنوان بزرگترین مرز تجاری استان گرفته تا سایر مرزها مانند خسروی، سومار و… با مشکلات زیرساختی مواجهیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمانشاه اضافه کرد: زیرساخت‌هایی مانند احداث جاده، راه دسترسی و … باید توسط حاکمیت ایجاد شود و برخی زیرساخت‌های داخل مرز مانند انبار، سردخانه، تیرپارک و … نیز باید توسط بخش خصوصی ایجاد شود که می‌تواند اشتغالزایی قابل توجهی را نیز به همراه داشته باشد.

مرزهای کرمانشاه نباید صرفا مسیری برای عبور تولیدات سایر استان‌ها باشد

کاشفی با بیان اینکه تکمیل زیرساخت‌های مرزی استان برای توسعه تجارت لازم اما کافی نیست، دومین نکته مهم برای رونق تجارت کرمانشاه را افزایش تولیدات صادراتی استان عنوان کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به صنعتگران و سرمایه‌گذاران خوبی که اکنون در کرمانشاه داریم، افزد: معتقدم استاندار کرمانشاه باید در کنار تلاش برای جذب سرمایه‌گذار از خارج استان، بر تقویت و حمایت از سرمایه‌گذاران استان متمرکز شده و آنها را به سمت توسعه واحدهای تولیدی که دارند، سوق دهد.

وی خاطرنشان کرد: قرار نیست مرزهای ما صرفا به معبری برای صادرات کالاهای تولیدی استان‌های دیگر تبدیل شود، بلکه باید به سمت افزایش تولیدات صادرات محور کرمانشاه و تقویت واحدهای تولیدی استان برویم.

از ظرفیت بخش کشاورزی غافل نشویم

کاشفی با بیان اینکه در کنار اتکا به حوزه تجارت نباید از سایر ظرفیت‌های توسعه‌ای استان غافل شویم، کشاورزی را دومین حوزه مهم استان بعد از تجارت برشمرد که در آن حرف زیادی برای گفتن داریم.

رئیس پیشین اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به اینکه بخش کشاورزی طیف گسترده‌ای از محصولات در حوزه زراعی، باغی، دامی، شیلات و … را شامل می‌شود، عنوان کرد: در کنار این بخش‌ها می‌توان بسیاری از صنایع تبدیلی را هم راه‌اندازی کرد.

وی بر لزوم تدوین یک سند مجزا برای بخش کشاورزی کرمانشاه تاکید کرد و ادامه داد: این سند باید دو بخش مهم برنامه برای تولیدات کشاورزی و همچنین تامین آبِ لازم را در برگیرد.

کاشفی با بیان اینکه در گذشته مطالعات فراوانی در حوزه ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان انجام شده که اسناد آن در اتاق بازرگانی موجود است، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی ظرفیت بسیار بزرگی را نیز در بخش خصوصی داریم.

پیشنهاد یک برگ برنده برای استاندار کرمانشاه

وی در ادامه از سوابق خوب استاندار جدید کرمانشاه و اینکه در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و… رویکرد تعاملی داشته یاد کرد و ادامه داد: در کرمانشاه نیز قطعا مهمترین و اصلی‌ترین مسئله استان که باید اولویت استاندار باشد توجه به مسائل اقتصادی است. خصوصا اکنون که سرعت تحولات متغیرهای اقتصادی به قدری زیاد شده که غفلت از آنها حتی به اندازه یک یا دو سال تبعاتی خواهد داشت که جبران کردن آن ساده نیست. برای مثال تا سه سال قبل کسی گمان نمی‌کرد برای انرژی از جمله برق تا این اندازه دچار مشکل باشیم و این اتفاق ممکن است در چند سال آینده در سایر حوزه‌ها از جمله گاز، محیط زیست و … نیز رخ دهد و باید از همین حالا برای این بخش‌ها نیز برنامه‌ریزی شود.

رئیس پیشین اتاق بازرگانی کرمانشاه پیشنهاد کرد استاندار جدید کرمانشاه یک تیم کاری قوی و منسجم برای رصد به موقع مسائل مختلف خصوصا در حوزه اقتصاد در نظر بگیرد تا بتوان در مواجهه با مسائل عکس‌العمل مناسب و به موقع نشان داد و گفت: معتقدم این رویکرد می‌تواند برگ برنده استاندار کرمانشاه باشد.

کاشفی با بیان اینکه توسعه اقتصادی کرمانشاه راه و ادبیات مشخصی دارد که قبلا بر روی آن کار شده و سوابق آن در اتاق بازرگانی، دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و… موجود است، تاکید کرد: بسیار امیدواریم استاندار کرمانشاه با استفاده از ظرفیت همه بخش‌های مختلف جنب و جوش و نشاط را در فضای استان رقم بزند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.