۱۲۷ شهروند لرستانی با مسمومیت مونواکسید کربن راهی بیمارستان شدند
12 آذر 1403 - 12:30
بازدید 20
4
مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی لرستان گفت: ۲۳۶ مورد مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن امسال به ۱۱۵ استان گزارش شده است و ۱۲۷ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: علی محمدی بیان کرد: مسمومیت به معنای ایجاد اختلالات و آسیب های مواد سمی در دستگاه‌های گوناگون بدن و ممکن است بطور تصادفی یا در اثر بی‌احتیاطی و در مواردی بصورت تعمدی ایجاد شود.

وی اظهار داشت: امسال ۲۳۶ مورد مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن به اورژانس استان گزارش شده است که از این مجموع ۱۲۷ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و متاسفانه پنج نفر جان باختند.

محمدی افزود: همچنین طی سال جاری ۱۵۲ مورد مسمومیت با سموم (سموم کشاورزی، حشره‌کش‌ها، دفع آفات ) به اورژانس استان گزارش شده است که از این تعداد ۹۳ نفر به بیمارستان انتقال یافتند و یک نفر نیز جان خود را از دست داد.

وی ادامه داد: مونواکسید کربن گازی بی رنگ، بی بو، بدون طعم و غیرمحرک است که از سوخت ناقص مواد حاوی کربن، اگزوز اتومبیل، بخاری‌های نفتی، گازی و ذغالی، آتش و شعله در فضای بسته ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بخار متصاعد شده از ترکیب جوهر نمک و وایتکس بسیار خطرناک است اظهار داشت: توصیه می شود در هنگام استفاده از این مواد از ماسک یا پارچه مرطوب برای پوشاندن بینی و دهان استفاده، از بکار بردن آن در مکان فاقد تهویه مناسب خودداری و همچنین سموم دفع آفات نباید در ظروف مشابه مواد خوراکی و آشامیدنی نگهداری شود.

مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی لرستان گفت: همچنین ۵۲۱ مورد مسمومیت غذایی امسال در استان گزارش شده است که از این تعداد ۲۹۹ نفر به بیمارستان های سطح استان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

محمدی افزود: باید به تاریخ انقضای مواد غذایی توجه شود چراکه به‌طور طبیعی همه غذاها حاوی مقادیر کمی باکتری هستند و پخت ناکافی یا نگهداری نادرست غذا باعث رشد بیشتر باکتری و ایجاد بیماری می‌شود.

۱۲۷ شهروند لرستانی با مسمومیت مونواکسید کربن راهی بیمارستان شدند

گزارش ۲ هزار و ۲۹۳ مورد مسمومیت دارویی به اورژانس لرستان

مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی لرستان گفت: امسال ۲ هزار و ۲۹۳ مورد مسمومیت دارویی به اورژانس استان گزارش شده است که از این تعداد یک هزار و ۴۴۷ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.

محمدی اظهار داشت: بسیاری از داروها مانند داروهای آرام‌بخش، آنتی‌هیستامین‌، مکمل‌های آهن و ویتامین نیازی به نسخه پزشک ندارند و مصرف مقدار بیشتر این داروها باعث مسمومیت می‌شود که کودکان و افراد مسن در برابر مسمومیت دارویی بسیار آسیب‌پذیر هستند.

وی افزود: واحد تریاژ تلفنی اولین محل برقراری ارتباط بین مددجو و سیستم فوریت‌های پزشکی است که این واحد به عنوان خط اول پاسخگویی، مستقیم و بدون واسطه با مددجو ارتباط برقرار کرده، علت تماس را ارزیابی می‌نماید و بر اساس دستورالعمل مربوطه علاوه بر درخواست اعزام واحدهای عملیاتی بر حسب مورد، به فرد تماس گیرنده مشاوره می دهد تا در حد امکان، بروز عوارض متعاقب حادثه یا بیماری را به حداقل رساند.

وی ادامه داد: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد حیاتی است بنابراین بلافاصله پس از مواجهه با ‏موارد ‏مسمومیت باید جهت دریافت اطلاعات صحیح با شماره تلفن ۱۱۵ ‏تماس ‏گرفته شود.

به گفته محمدی هر ساله افراد بسیاری دچار عواقب جبران‌ناپذیر مسمومیت با داروهای رایج مانند آسپرین و استامینوفن می‌شوند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.