۵۰ درصد اصناف گچساران پروانه کسب ندارند
19 آذر 1403 - 10:29
بازدید 17
2
کمبود بازرس و پروانه کسب نداشتن ۵۰ درصد واحد های صنفی گچساران ، موجب تفاوت قیمت ها، بی ثباتی و بی نظمی در قیمت اجناس در این شهرستان شده است.
نویسنده : فاطمه عباسی منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش گفتمان زاگرس: اگرچه اتاق اصناف در کنار اداره صنعت، معدن و تجارت گچساران با تمام توان پای کار بوده تا بر بازار نظارت کند اما گستردگی بازار، کمبود تعداد بازرسان و نبود امکانات نیازمند عزم همگانی برای کنترل بازار در این شهرستان است.

تفاوت قیمت کالاهای مختلف با کیفیت یکسان در این شهرستان موجب شده که بیشتر مردم برای پیگیری به صورت شخصی اقدام کنند.

رئیس اتاق اصناف گچساران با بیان اینکه اتاق اصناف حامی بازار خواهد بود افزود: هرچند خود بازار مشکلات بسیاری دارد ولی گران‌فروشی در گچساران بیداد می کند و این مسئله هم به امروز و دیروز برنمی‌گردد.

به گفته کارشناسان، کمبود بازرس، بازدارنده نبودن جرایم گرانفروشی ، ممنوعیت واردات برخی کالاها، محدودیت های طرح درج قیمت تولید و همچنین مطالبه گری ضعیف مردم گچساران از دلایل گرانی در این منطقه است.

محمد فرهمندیان با بیان اینکه ایجاد ثبات و کنترل بازار از برنامه های مهم دولت چهاردهم است ،افزود:اتحادیه‌های صنفی باید دغدغه واحدهای صنفی‌ خود را داشته باشند و در صورتی که واحدی پروانه‌ کسب ندارد اتحادیه مربوطه باید پاسخگو باشد.

۵۰ درصد اصناف گچساران پروانه کسب ندارند

فرهمندیان ابراز کرد: اتحادیه های صنفی گچساران باید تلاش کنند بازار خوب و پررونقی در این شهرستان داشته باشیم اما نباید این‌همه اختلاف قیمت نسبت به شهرستان‌های هم‌جوار را در گچساران شاهد بود.

پروانه کسب نداشتن ۵۰ درصد واحد های صنفی گچساران

رئیس اتاق اصناف گچساران گفت: در اتاق اصناف گچساران وضعیت تأسف باری را شاهد هستیم و این مسئله هم به امروز و دیروز برنمی‌گردد و اتاق اصناف هنوز نتوانسته به جایگاه واقعی خود برگردد.

فرهمندیان با بیان اینکه حقوق عقب‌افتاده کارکنان اتاق اصناف پنج ماه است که پرداخت نشده و این جای تعجب دارد گفت: ۲۱ اتحادیه صنفی در شهرستان وجود دارد که ۲۷ میلیارد ریال به اتاق اصناف بدهکار هستند.

۵۰ درصد اصناف گچساران پروانه کسب ندارند

رئیس اتاق اصناف گچساران در ادامه اظهار کرد: ۵۰ درصد واحدهای صنفی گچساران معادل پنج هزار واحد صنفی پروانه کسب ندارند و باید تلاش شود کار صدور پروانه‌ها جلو بیفتد، قرار نیست فقط در اتاق اصناف دنبال اسم‌و رسم باشیم اتحادیه ها و نباید فقط دغدغه خودشان را داشته باشند.

وی افزود: در هفته گذشته در استانداری جلسه‌ای در خصوص تنظیم بازار برگزار شد و یکی از مصوبات هم این بود که در تمامی شهرستان‌ها تمام واحدهای صنفی گشت ویژه داشته باشند واستاندار کهگیلویه و بویراحمد نسبت به نظارت‌ها بر صنوف مختلف و همچنین برخورد با صنوف متخلف بسیار جدی هستند.

کمبود بازرس و بودجه

رئیس بازرسی اتاق اصناف گچساران گفت: مشکل اصلی بحث بازرسی و نظارت بر بازار کمبود بودجه و نیروی انسانی این بخش است، از نیروی انسانی و حقوق و دستمزد بازرسان و ناظران گرفته تاتجهیزات و امکاناتی مثل خودرو دچار کمبود هستیم.

سید ناصر حسینی با تاکید بر حساسیت و مفسده خیز بودن کار بازرسی و نظارت بر بازار افزود: این موضوع حمایت بیشتر از بازرسان و ناظران در حوزه نوع استخدام و حقوق و دستمزد را اجتناب ناپذیر می‌کند زیرا برخی ناظران با وجود داشتن چندین سال سابقه بازرسی و رسیدگی به پرونده‌های میلیاردی، هنوز وضعیت مناسبی از لحاظ شغلی ندارند.

۵۰ درصد اصناف گچساران پروانه کسب ندارند

وی ادامه داد: بازرسان عملیاتی اتاق اصناف در گچساران چهار نفر هستندکه مسئول نظارت بر فعالیت پنج هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان هستند.

حسینی با بیان اینکه خودروی ویژه برای بازرسی و نظارت در گچساران وجود ندارد گفت: کمبود بازرسی، پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایای بازرسان این شهرستان موجب شده که انگیزه لازم ازآنها سلب شود.

وی با بیان اینکه روزانه بیش از ۵۰ مورد بازرسی از سوی اتاق اصناف از بازار گچساران انجام می شود گفت: همچنین جریمه های اندکی برای متخلفان درنظر گرفته شده که بازدارنده نیست و می‌تواند طی یک تا ۲ روز کاری از سوی اصناف از مردم اخذ شود لذا باید جرایم سنگین تر باشد تا بازدارندگی لازم نیز داشته باشند.

گلایه مردم گچساران از بازار گچساران

شهروندان گچساران در این زمینه می گویند: در بسیاری مواقع با اینکه اصناف این شهرستان بابت اقلام فروشی خود هزینه زیادی از مشتری دریافت می کنند اما کالای فروخته شده کیفیتی ندارد و فروشندگان هیچ تعهدی در برابر آنچه به مشتری عرضه می کنند برای خود قائل نیستند.

آنها ابراز کردند: حتی بازاریان عادت کرده اند محصولات تولیدی شهرستان را نیز به نرخ مصوب بازار به مردم بفروشند در حالی که این محصولات هزینه حمل و نقل و بسته بندی را ندارند.

یکی از شهروندان گچسارانی گفت: در برخی مواقع باید رقمی را که برای خرید یک کیلو میوه بپردازیم با آن می توان حداقل سه کیلوگرم میوه از میدان میوه و تره بار یا دستفروشان سیار خریداری کرد.

وی ادامه داد: به دلیل تعدادکم بازرسان ، واحد های صنفی بدون پروانه گرانفروشی در بازر میوه گچساران جولان می دهند و مردم هم که راه به جایی ندارند آنها خرید می کنند تا مهر تاییدی بر گرانی های آنها باشد .

شناسایی یکهزار واحد صنفی متخلف / پلمب۵۰ واحد صنفی در گچساران

رئیس اداره تعزیرات حکومتی گچساران گفت: بیش از یکهزارو ۸۲پرونده مربوط به بازاریان متخلف گچساران از سوی اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف این شهرستان به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

۵۰ درصد اصناف گچساران پروانه کسب ندارند

علی گشتاسبی با بیان اینکه این تعداد متخلف بیش از ۲۴ میلیاردو ۲۸۸ میلیون و ۸۸۸ هزار ریال جریمه شدند گفت: بیشترین تخلف‌های صنفی در گچساران شامل گران‌فروشی و درج نکردن قیمت و بیشترین متخلفان این شهرستان نیز فروشندگان کالاهای اساسی و توزیعی است.

وی با بیان اینکه امسال بیش از۵۰ واحد صنفی متخلف در گچساران پلمب شد تاکید کرد: با متخلفان شناسایی شده در بازار برخورد قانونی خواهد شد.

گشتاسبی افزود: اعمال جریمه های سنگین و نصب پارچه نوشته تعطیل شدن محل کسب و کار به دلیل تخلف گرانی یا موارد دیگر از راهبردهای این نهاد برای کاهش تخلفات در بازار گچساران است.

رئیس بازرسی اتاق اصناف گچساران گفت: مردم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی مراتب را با تلفن ۱۲۴ به اداره بازرسی مستقر در مرکز شهرستان گزارش دهند.

حسینی ابراز کرد: برخی از اصناف در عرضه کالا در شبکه یا به صورت گران فروشی تخلفاتی داشته اند که باید با بسیج امکانات برای مجازات این افراد تلاش شود.

وی با اشاره به اینکه برخی از بازاریان با انصاف در خدمت شبکه توزیع هستند که فعالیت آنان قابل تقدیر است گفت: طرح نظارت بر سیستم عرضه و تقاضا در بازار مرکز این شهرستان در طول سال بطور جدی و مستمر ادامه دارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.